Parlamentari pentru trei zile

BUCURESTI - 30 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO România susţine dezvoltarea abilităţilor democratice ale tinerei generaţii

Recent, sala plenului din Camera Deputaţilor a gazduit primul Parlament al Tinerilor.150 liceeni, studenţi şi masteranzi au avut cu aceasta ocazie posibilitatea să îşi exerseze calităţile de politician, să discute proiecte de lege şi să voteze acte normative.

Iniţiat de Asociaţia Pro Democraţia, proiectul a atras implicarea şi suportul autorităţilor statului, societăţilor şi asociaţiilor din România cât şi de peste graniţă. Alegerea elevilor şi studenţilor participanţi s-a bazat pe criterii riguroase, la depunerea jurământului participând cei mai buni dintre ei. Timp de trei zile au fost simulate procedurile parlamentare conforme cu activitatea legislativă; au fost iniţiate legi, deschise dezbaterii în grupurile parlamentare pentru a fi apoi supuse votului în plen.

Profund implicată în dezvoltarea abilităţilor democratice ale tinerei generaţii, prin proiectele IT din domeniul educaţional pe care le desfăşoară, SIVECO România, singura companie din domeniul privat care s-a angajat în susţinerea acestui proiect, consideră ca astfel de iniţiative contribuie esenţial la evoluţia corectă şi demnă a societăţii româneşti.

Una din discuţiile cele mai aprinse din cadrul grupurilor parlamentare s-a axat pe problema perspectivelor profesionale, după absolvire. Au fost propuse soluţii precum bursele private şi atragerea interesului firmelor puternice pentru gestionarea carierei viitorilor specialişti.
“Spre marea noastră bucurie unul dintre participanţii la eveniment, student al Facultăţii de Cibernetică din cadrul ASE, a mentionat proiectul Academia SIVECO drept o punte de legătură între teoria universitară şi practica profesională”, declară Irina SOCOL, director general al SIVECO Romania.

Academia SIVECO este un program de training complementar ce urmăreşte pregătirea unor grupe de studenţi, în domeniile ingineriei software, informaticii economice şi vânzărilor de soluţii software, în scopul dezvoltării unei cariere de exceptie în cadrul SIVECO România. Programul se adresează studenţilor din ani terminali şi masteranzilor care doresc să îşi completeze cunoştinţele teoretice dobândite în timpul facultăţii cu deprinderi practice la standarde înalte de calitate şi performanţă.

„Programul Academia SIVECO se va extinde, începând cu acest an, printr-o colaborare cu Universitatea şi cu Institutul Politehnic din Bucureşti. În cadrul acestui parteneriat, compania SIVECO România asigură o bursă lunară studenţilor şi le pune acestora la dispoziţie asistenţă şi îndrumare din partea specialiştilor săi”, spune doamna Irina SOCOL.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro