Portalul destinat sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite este dezvoltat si implementat de catre SIVECO Romania in parteneriat cu Microsoft, ITQAN (EAU) si ITWorx (Egipt)

BUCURESTI - 13 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Dezvoltarea si implementarea portalului reprezinta o componenta esentiala a strategiei pe termen lung pe care Ministerul Educatiei o urmareste in vederea informatizarii sectorului educational din Emiratele Arabe Unite

SIVECO Romania este implicata intr-un nou proiect educational national, care consta din dezvoltarea si implementarea portalului sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite. Proiectul este derulat in parteneriat cu companiile Microsoft, ITQAN (EAU) si ITWorx (Egipt).

Portalul pune la dispozitia elevilor, parintilor, reprezentantilor administratiei din Emiratele Arabe Unite si publicului larg in general informatii online ce pot fi accesate din orice locatie.

Proiectul reprezinta pasii initiali pentru implementarea viziunii pe termen lung a Ministerului Educatiei privind transformarea sectorului educational din EAU, trecand la implementarea unei platforme educationale complet noi si a unui Cadru Educational Inter-conectat, bazat pe o infrastructura comuna validata, capabila de scalare astfel incat sa raspunda dezvoltarii ministerului.

Concepul de baza in realizarea arhitecturii informatice pune accent pe usurinta regasirii informatiei – sistemul permitand structurarea organizata, flexibila si ierarhizata a continutului. Informatiile si resursele din portal sunt prezentate atat in limba araba cat si in limba engleza, intr-un mod grupat, tinand cont de domeniile de interes ale utilizatorilor. Grafica atractiva contribuie esential la eficientizarea timpului petrecut de utilizatori pentru regasirea informatiilor de maxim interes.

Accesul liber la portal incurajeaza o comunicare imbunatatita intre partile implicate si sustine in acelasi timp transferul transparent de informatii. Portalul ofera un set de aplicatii adecvate pentru diseminarea de informatii educationale si servicii, avand potentialul de a oferi beneficii crescute pentru comunitate.

Recunoasterea internationala de care se bucura compania i-a convins pe reprezentantii Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite de valoarea specialistilor din SIVECO Romania. SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel national si international in domeniul IT&C si al solutiilor de eLearning, compania contribuind direct la crearea si dezvoltarea societatii informationale, prin numeroase proiecte precum implementarea primului proiect de informatizare a sistemului de invatamant preuniversitar romanesc – SEI.

Dezvoltarea si administrarea Portalului SEI, unul dintre cele mai mari portaluri educationale din lume, a reprezentat, de altfel, si un criteriu important in selectia companiei SIVECO Romania in cadrul acestui proiect. Portalul reprezinta astazi una dintre cele mai importante surse de date disponibile online, care sa ofere tuturor celor interesati de fenomenul educational din Romania informatii pertinente, corecte si actualizate in timp real. Numarul anual de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, in prezent fiind inregistratI peste 100 000 de utilizatori.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in luna iulie a acestui an, http://portal.edu.ro a ocupat, conform statisticilor de trafic, locul intai nu numai la categoria educatie/invatamant, dar si in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania. Tot in luna iulie, numarul record de vizitatori inregistrat intr-o singura zi a atins cifra de 283 528.

Dezvoltarea si implementarea portalului reprezinta o componenta esentiala a strategiei pe termen lung pe care Ministerul Educatiei o urmareste in vederea informatizarii sectorului educational din EAU.

„Realizarile companiei SIVECO Romania in dezvoltarea si implementarea proiectelor educationale de anvergura se bucura de o recunoastere nationala si internationala deosebita. Astazi suntem in masura sa impartasim din experienta noastra si altor tari interesate sa introduca resursele educationale interactive in sistemul de invatamant”, a declarat Stefan Morcov, Line of Business Manager in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania isi manifesta, astfel, in continuare, disponibilitatea de a impartasi celor interesati din experienta acumulata in dezvoltarea de proiecte nationale si regionale privind informatizarea invatamantului, urmarind in acelasi timp stabilirea de parteneriate profitabile cu reprezentanti comerciali, guvernamentali sau ai organizatiilor de cercetare din domeniul IT&C.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, documentManagement, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in in Romania si includ atat institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - cat si companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la Mondialele IT (WSIS), obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro