Prin informatizare, industria alimentara din Romania poate satisface toate exigentele de calitate ale consumatorilor europeni

BUCURESTI - 13 iulie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Implementarea solutiei SIVECO Applications la DOBROGEA BISCUIT confirma utilitatea instrumentelor informatice in activitatile de productie alimentara

In sectorul de productie alimentara, progresul companiilor depinde major de eficienta cu care acestea utilizeaza resursele umane, tehnice si financiare de care dispun. Din acest motiv, implementarea unui sistem informatic performant de tip ERP vine in intampinarea acestei cerinte, asigurand optimizarea si automatizarea activitatilor, rafinarea costurilor, viziune „end to end process”, operativitate si eficienta.

„De ce vorbim de o necesitate pentru implementarea de solutii de software pentru afaceri in sectorul de productie din Romania? Pentru ca, finalmente, produsele care ajung in magazine sau pe masa consumatorului sunt „cartea de vizita” a producatorilor din sectorul alimentar. Iar pentru ca aceste produse sa intruneasca toate conditiile de calitate necesare, in spatele lor trebuie sa existe acel sistem care sa supravegheze intregul proces de productie, sa-l controleze si sa-l imbunatateasca astfel incat rezultatul sa se concretizeze in trasabilitatea si managementul inteligent al activitatii de productie”, declara Sorin Dimofte, Direct Sales Manager la SIVECO Romania.

In consecinta, in ultimii ani, tot mai multi reprezentanti ai sectorului productiei alimentare din Romania au manifestat receptivitate la noile tehnologii, adaptandu-si activitatile si procesele de lucru astfel incat sa poata asigura complianta cu exigentele atat de natura legislativa, venite din UE, cat si raportate la evolutia gusturilor si cerintelor consumatorilor.

„O solutie informatica integrata asigura conditiile necesare pentru organizarea activitatii de productie, incepand cu controlul aprovizionarii cu materii prime si materiale si terminand cu distributia produselor, la nivel intern sau extern. Incercam permanent sa comunicam utilitatea pe care solutia ERP (Enterprise Resource Planning) o are pentru asigurarea unei calitati finale a produselor care sa satisfaca atat cerintele Uniunii Europene, cat si pe cele ale consumatorilor finali – prin performanta si plus-valoare”, spune Sorin Dimofte.

SIVECO Romania propune un pachet informatic integrat pentru managementul afacerilor si, mai mult, o solutie de Management al Productiei - ce actioneaza intregul agrenaj pe care il presupune dinamica unei organizatii avand ca obiect principal de activitate productia alimentara. Individualizata ca functionalitate, aplicatia interactioneaza cu toate celelalte componente ale sistemului SIVECO Applications 2010, prin conceptia unitara de dezvoltare, baza de date comuna folosita, interfata grafica si prin schimbul permanent de informatii necesare derularii fluxurilor de productie.

Compania SIVECO Romania detine deja referinte importante in sectorul productiei alimentare, un adevarat caz de succes fiind implementarea SIVECO Applications in cadrul DOBROGEA BISCUIT, societate ce detine cea mai moderna linie de biscuiti din Romania. Nucleul intregii activitati a companiei DOBROGEA BISCUIT o reprezinta productia, din acest motiv fiind necesara asigurarea unei gestiuni cat mai eficiente a tuturor etapelor de productie. Aceasta cerinta a fost indeplinita de componenta de Management al Productiei, ce asigura gestionarea intregului flux de pregatire, programare, lansare, urmarire si control al activitatii de productie.

DOBROGEA BISCUIT si-a dorit o solutie care sa imbine cele mai noi abordari tehnologice specifice cu cele din domeniul tehnologiei informatiei, o solutie complexa si completa, adaptata la standardele europene si internationale.

„Am selectat compania SIVECO Romania SA pentru ca o consideram cel mai bun furnizor de solutii IT, fiind un lider pe piata romaneasca. Din start am solicitat angajatilor DOBROGEA BISCUIT alinierea la standardul propus prin implementarea solutiei SIVECO Romania SA si nu am gresit. Rezultatele obtinute confirma aceasta abordare”, precizeaza doamna Fotini Teodorescu – Presedinte DOBROGEA GRUP.

S-a inceput, astfel, cu implementarea sistemului integrat SIVECO Applications si s-a continuat cu sistemul informatic pentru management SIVECO Business Analyzer (din sfera instrumentelor de Business Inteligence).

Principalul avantaj al unei astfel de abordari este dat de integrarea puternica intre sistemul informatic pentru managementul operational cu cel pentru managementul strategic. Un alt mare avantaj este generat de faptul ca SIVECO Romania, ca dezvoltator al solutiei, a facut toate customizarile necesare pentru implementarea fluxurilor de business ale clientului in sistemul informatic. Experienta implementarilor anterioare si faptul ca ele au fost finalizate cu succes a influentat pozitiv realizarea acestui proiect.

Beneficiarul proiectului a castigat, pe de o parte, o imbunatatire a performantelor, prin reducerea costurilor si a pierderilor, precum si prin cresterea productivitatii muncii, sistemul urmarind atat costurile cat si rezultatele si asigurand o vizibilitate ridicata a datelor la toate nivelurile de decizie.

Totodata, compania si-a sporit flexibilitatea si agilitatea in fata schimbarilor de pe piata – acest lucru este posibil prin virtualizarea resurselor materiale si umane, in sensul partajarii lor, atat pe unitati organizatorice cat si pe proiecte si, in general, prin infrastructura pusa la dispozitie de sistemul informatic puternic integrat cu cel de business.

„Proiectul derulat cu DOBROGEA BISCUIT a probat inca o data utilitatea instrumentelor informatice in activitatile curente de productie alimentara. Detinem deja o expertiza in domeniu, iar clientii nostri beneficiaza de un flux al proceselor transparent, usor de coordonat si urmarit, atat din punct al alocarii si utilizarii resurselor, cat si al calitatii produsului final. Noi asiguram accesul factorilor de decizie la toate informatiile si instrumentele necesare in fundamentarea unei politici de productie eficiente si riguros organizate”, mentioneaza Sorin Dimofte.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Statele Unite ale Americii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, documentManagement, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in in Romania si includ atat institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - cat si companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la Mondialele IT (WSIS), obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/prin-informatizare-industria-alimentara-din-romania-poate-satisface-toate-exigentele-de-calitate-ale-consumatorilor-europeni