Proiectul pan-european de cercetare-inovare ACCELERATE ajuta intreprinzatorii sa se lanseze si sa se promoveze pe piata globala

BUCURESTI - 4 noiembrie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

In cadrul acestui proiect SIVECO dezvolta Acceleratorul de Business Inteligent

Conform statisticilor publice, 60% dintre liderii de business din Romania considera inovatia un factor decisiv pentru succes, iar 78% dintre reprezentantii industriei IT sunt foarte increzatori in perspectivele acestui domeniu.

Totusi, succesul in afaceri depinde nu doar de inovare, ci si de capacitatea de a oferi clientilor produsele si serviciile de care au nevoie. Mai mult ca oricand, companiile urmaresc armonizarea dintre dezvoltarea de produs, inovarea tehnologica si cererile din piata.

Un demers menit sa contribuie la transformarea fundamendala a unei afaceri in domeniul IT este proiectul european ACCELERATE (Platforma pentru accelerarea intrarii pe piaţa a produselor din industria ICT). Acesta ofera, prin intermediul unei platforme software, servicii si informatii de care companiile, in mod special start-up-urile, au nevoie in procesul de lansare pe piata (GO-TO-MARKET).

Acest proiect european de cercetare-inovare este coordonat de VTT Technical Research Centre of Finland (Finlanda), parteneri din proiect fiind din 5 tari: AAC Global (Finlanda), Aptual Oy (Finlanda), Bittium Wireless Oy (Finlanda), F-Secure (Finlanda), Inno-W (Finlanda), Lappeenranta University of Technology (Finlanda), BEIA Consult International (Romania), SIVECO Romania (Romania), CogniStreamer (Belgia), SIRRIS (Belgia), Zenjoy BVBA (Belgia), University of Mondragon (Spania), Planet Media (Spania), SIVSA Soluciones Informáticas (Spania), TE Connectivity (Belgiua), Tobagos (Franta), VIFIB SARL (Franta). Demarat in iulie 2014, proiectul ACCELERATE se va finaliza in noiembrie 2016. Consortiul romanesc este format din companiile SIVECO Romania si BEIA Consult International.

Concret, contributia SIVECO Romania in proiect s-a concretizat in dezvoltarea Acceleratorului de Business Inteligent, o platforma de tip Business Intelligence care gazduieste instrumentele si mediile virtuale necesare start-up-urilor, companiile avand astfel acces la servicii bazate pe inovaţie tehnologica, procese avansate si tehnologii noi de software.

Prototipul Acceleratorului de Business Inteligent (ABI) creat in cadrul proiectului este validat prin dezvoltarea si testarea interfetelor de utilizator si a serviciilor de date, identificarea si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, precum si demonstrarea integrarii solutiei ABI cu sistemul de instrumente virtuale.

In etapa curenta a proiectului, noile functionalitati ale Acceleratorului de Business Inteligent sunt proiectate in vederea sustinetii utilizatorilor din tarile europene in curs de dezvoltare pentru a permite potrivirea intre diferitele categorii de utilizatori. De pilda, intreprinzatorii care vor sa-si dezvolte propria afacere dar au nevoie de sprijin financiar si finantatorii care doresc sa investeasca intr-o noua afacere profitabila, pot incepe relatii benefice intr-un mod rapid, sigur si fara efort.

Prin intermediul Acceleratorului de Business, utilizatorii de tip start-up au acces la o retea de antreprenori si consultanti cu experienta care le pot acorda suport in procesul de lansare pe piaţa. In acest scop, au fost implementate ca functionalitati de baza doua sisteme, unul de publicare al ideilor de proiect, produs, afacere, si un sistem de mesagerie privata.

Totodata, a fost realizata si integrarea cu reteaua profesionala LinkedIn, platforma preluand automat anumite detalii pentru utilizatorii care doresc sa se inregistreze prin intermediul acestei retele de profesionisti.

Mai multe informaţii despre proiect se gasesc pe site-ul http://www.accelerateproject.eu, http://www.accelerateplatform.eu.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/proiectul-pan-european-de-cercetare-inovare-accelerate-ajuta-intreprinzatorii-sa-se-lanseze-si-sa-se-promoveze-pe-piata-globala