Recunoastere internationala pentru Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit in dezvoltarea economica a zonelor rurale din Romania

BUCURESTI - 14 februarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, IT&C, Tehnologie

In ultimii 5 ani, satele romanesti au atras peste 5,18 miliarde de euro din fonduri europene si nationale cu ajutorul solutiei IT dezvoltate de SIVECO

 Prin implementarea acestui sistem, institutia noastra isi imbunatateste perfomanta si isi eficientizeaza procesul decizional, bazandu-se pe informatii corecte, accesibile in timp real. Mai mult decat atat, prin folosirea formularelor standard, a sistemului automat de evaluare si a modului de raportare intuitiv, se fac importante economii de timp, traduse in utilizarea eficienta a resurselor umane la nivel organizational 

George Turtoi, Director General APDRP

Solutia IT cu acoperire nationala, implementata la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, primeste titlul de Finalist in cadrul competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards, la categoria celor mai bune proiecte ale anului dedicate sectorului public. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurala a fost apreciat de juriu pentru sustinerea diversificarii activitatii economice si cresterea calitatii vietii in zonele rurale, conform normelor UE. 

Sistemul gestioneaza platile efectuate din fondurile europene si nationale pentru cele 11 masuri de dezvoltare rurala din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, efectueaza un control riguros al fondurilor alocate si administreaza aplicatiile solicitantilor pentru accesarea acestor fonduri. Pana in prezent, au fost gestionate 139.879 de cereri de finantare, in valoare de peste 17,659 miliarde de euro. Dintre acestea, 64.850 de proiecte au fost selectate pentru a primi finantare nerambursabila in valoare totala de peste 5,18 miliarde de euro din fonduri europene si nationale. 

Solicitantii pot fi atat institutii publice care aplica pentru fonduri in vederea dezvoltarii infrastructurii din zonele rurale, a retelelor de canalizare si apa sau a institutiilor de invatamant, cat si companii private. Acestea pot solicita fonduri pentru dezvoltarea fermelor, instalarea tinerilor fermieri, constructii, silozuri, mori, echipamente, utilaje agricole, piscicultura, zootehnie, turism, fiind astfel incurajata crearea de noi firme in zona rurala, sau dezvoltarea celor existente. 

Sistemul de administrare si control al aplicatiilor si platilor pentru dezvoltare rurala reduce considerabil timpul de asteptare al solicitantilor pe parcursul fluxului de procesare a aplicatiilor si le ofera acestora acces rapid la informatiile electronice prin intermediul portalului dedicat. 

“Contribuim la dezvoltarea satelor romanesti si la diversificarea economica a zonelor rurale prin sistemul de management al platilor din fonduri europene si nationale cu ajutorul caruia s-au autorizat si efectuat plati in valoare de peste 5,18 miliarde de euro incepand cu 2008, din care aproximativ 4,737 miliarde de euro sunt fonduri alocate de catre Uniunea Europeana”, a declarat Gabriel Lospa, Director eAgriculture, SIVECO Romania. 

Cu ajutorul sistemului, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit obtine acces controlat la informatii centralizate in conditii de maxima securitate, identificare unica a fermierilor, precum si integrare la nivel national: sistemul acopera toate cele 8 centre regionale, cele 42 de birouri judetene ale APDRP si 42 de Directorate Judetene ale MADR, precum si unitatile centrale ale celor doua institutii. 

“Prin implementarea acestui sistem, institutia noastra isi imbunatateste perfomanta si isi eficientizeaza procesul decizional, bazandu-se pe informatii corecte, accesibile in timp real. Mai mult decat atat, prin folosirea formularelor standard, a sistemului automat de evaluare si a modului de raportare intuitiv, se fac importante economii de timp, traduse in utilizarea eficienta a resurselor umane la nivel organizational”, apreciaza George Turtoi, Director General APDRP.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are peste 1.000 de angajati.