Sistemele informatice geografice, in ajutorul companiilor de utilitati

BUCURESTI - 9 octombrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Prin implementarea solutiilor pentru gestionarea datelor geospatiale de la SIVECO Romania scad costurile si creste calitatea serviciilor oferite clientilor

SIVECO Romania isi diversifica oferta adresata companiilor de utilitati prin dezvoltarea de solutii GIS (sistem informatic geografic).

Printr-un sistem de harti digitale care integreaza informatiile deja existente, stocate in sistem clasic, GIS ofera o noua dimensiune sistemelor informatice din companii. Astfel, clientul are acces la harti digitale complexe ca suport pentru planificarea activitatii si cresterea calitatii serviciilor oferite clientilor.

Victor Chivu, GIS Competencies Center Manager in cadrul SIVECO Romania, declara: “Prin definitie, companiile de utilitati trebuie sa gestioneze bunuri distribuite geografic (trasee electrice, conducte de gaz, echipamente de telecomunicatii, pompe si conducte de apa etc). GIS ofera posibilitatea modelarii retelelor, sustinand decizii operationale rapide si corecte”.

Solutiile GIS de la SIVECO sunt implementate in domeniul termoficarii la societatile electrice Braila, Constanta, Mures, Paroseni, Borzesti, Galati, Deva; Centrala Electrica de Termoficare Brasov, Bacau, Iasi; apa – Regia Autonoma a Apei Valea Jiului, Foradex; electricitate - Transelectrica, Teletrans, Electrica Muntenia Nord; salubritate – Urban; Gaz - Congaz, Gaz Sud.

Solutiile GIS de la SIVECO pot fi aplicate cu succes si in imbunatatirea proceselor decizionale din:

- administratie (cadastru, urbanism, disciplina in constructii, gestiunea situatiilor de urgenta, gestiunea mediului, gestiunea dezvoltarii orasului, gestiunea terenurilor etc);
- banci (analize de piata, analiza clientilor, marketing de nisa, monitorizarea performantelor filialelor, gestiunea resurselor, urmarirea online a disponibilului de monetar in ATM-uri, gestiunea flotei auto);
- companii de distributie de marfuri (localizarea punctelor de vanzare, analize de piata, optimizarea traseelor de distributie);
- companii de asigurari (validare adrese, determinare rate, calcul pret, procesarea politelor, analiza clienti, localizarea agentilor, gestiunea si evaluarea campaniilor).

Solutiile GIS dezvoltate de SIVECO Romania ofera beneficii importante utilizatorilor, prin organizarea mai atenta a datelor, prin eliminarea redundantei in stocarea lor, prin facilitarea actualizarilor – totul pentru cresterea productivitatii utilizatorilor.

„GIS reprezinta o solutie moderna in sprijinul managerilor care doresc un control sporit al operatiunilor, furnizand rapid informatii corecte si relevante”, a adaugat Victor Chivu.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internaționali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \'Best Practice\' din partea Comisiei Europene si \'Honourable Mention\' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educației din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/sistemele-informatice-geografice-in-ajutorul-companiilor-de-utilitati