SIVECO Romania lanseaza o noua versiune a aplicatiei INOVAGRIA Meteo

BUCURESTI - 27 februarie 2018

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie, Agricultura

Disponibila acum si pe dispozitivele iOS, aplicatia aduce facilitati noi pentru toti fermierii, intr-un design prietenos si foarte usor de folosit

INOVAGRIA Meteo

INOVAGRIA Meteo

SIVECO Romania lanseaza o noua versiune a aplicatiei INOVAGRIA Meteo, atat pe Android, cat si pe iOS, cu noi facilitati dedicate managementului fenomenelor meteo si agrometeo din Romania. 

Cu urmatoarele noi functionalitati, fermierii vor putea sa isi planifice mai eficient activitatea agricola si sa ia deciziile corecte pentru protejarea productie agricole:

Recomandari Pulverizare - pe baza analizei parametrilor meteorologici, venim in ajutorul fermierilor cu recomandari la nivel de ora pentru urmatoarele 3 zile, privind efectuarea tratamentelor prin pulverizare.

  Acces la date in timp real de la fiecare statie meteo si agrometeo - fermierii au acum acces la parametri meteo masurati din ora in ora de la statia Administratiei Nationale de Meteorologie cea mai apropiata locatiei selectate. 

  Datele meteo in timp real sunt disponibile GRATUIT, fara a fi necesara crearea unui cont sau achizitia unui abonament! 

  Utilizatorii aplicatiei INOVAGRIA Meteo vor avea acces, oriunde si oricand, la o serie de date meteo si agrometeo importante, precum:

  - parametri meteorologici masurati din ora in ora pentru fiecare statie meteo si agrometeo a Administratiei Nationale de Meteorologie

  - prognoza meteo specializata pentru urmatoarele 24 de ore si pe 3 zile, pentru orice locatie din Romaniatemperatura aerului si a solului, dar si minima si maxima zileivizibilitate si presiune atmosferica

  - viteza, directia vantului si rafala maxima a vantului

  - cantitatea de precipitatii, umiditatea aerului si a solului

  - avertizari generale si imediate de vreme severa la nivel de localitate si regiune

  - fenomene de risc

  - recomandari de pulverizare - conditii de efectuare tratamente

  - rezerva de apa din sol pentru cultura de grau si porumb

  - buletin agrometeorologic

  - istoric meteo si agrometeorologic pentru fiecare statie meteo

  - Widget pentru dispozitivele Android. 

  “Vremea ridica probleme deosebite pentru culturile agricole, iar fermierii trebuie sa fie in permanenta la curent cu sfaturile, recomandarile si avertizarile expertilor in meteorologie. Utilizand aplicatia noastra, fermierii pot avea acces direct pe telefon la cele mai recente date meteo, primesc notificari cu avertizarile de vreme severa, iar prognoza pe trei zile ii ajuta sa ia masurile necesare astfel incat sa fie evitate eventualele pericole pentru productia agricola", declara Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO Romania

  Situatii meteo complicate ajung acum, din timp, pe orice dispozitiv Android si iOS!

  Aplicatia este disponibila pentru descarcare pe Google Play Store si Apple App Store si poate fi testata gratuit timp de 30 de zile.

  INOVAGRIA Meteo este parte integranta din aplicatia INOVAGRIA, o platforma tehnologica dedicata managementului performant al fermelor dezvoltata de Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO Romania si lansata in 2016. Cu ajutorul aplicatiei INOVAGRIA procesele agricole si zootehnice sunt mai usor de monitorizat si de gestionat, ceea ce conduce la performante ridicate. 

  Pentru mai multe detalii puteti accesa www.inovagria.ro.

  Despre SIVECO Romania

  SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

  Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

  Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

  Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO Romania are o vasta experienta in dezvoltarea si implementarea solutiilor IT performante destinate sectorului agricol din Romania. Proiectele IT realizate de echipa eAgriculture au dus de-a lungul timpului la cresterea eficientei in gestionarea fondurilor europene pentru agricultura romaneasca.

  De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

  Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-romania-lanseaza-o-noua-versiune-a-aplicatiei-inovagria-meteo