SIVECO Romania ofera un soft care conteaza pentru protectia mediului inconjurator

BUCURESTI - 23 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Managementul Deseurilor, componenta a pachetului informatic integrat SIVECO Applications 2010 propune companiilor o strategie bazata pe cunoasterea resurselor

Recent, la Sinaia, a avut loc conferinta „Controlul poluarii prin gestionarea deseurilor”, organizata de revista Intercity Magazin in colaborare cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Obiectivul conferintei a fost constientizarea societatii civile asupra importantei respectarii si implementarii legislatiei europene in domeniul gestionarii deseurilor, prin dezvoltarea unui dialog interactiv intre institutiile ce fac politicile de mediu in acest domeniu si societatile comerciale cu activitati de gestionare a acestora.

In cadrul sectiunii „Aspecte legislative si de implementare a Directivelor UE privind gestiunea deseurilor si tendintele in UE”, SIVECO Romania a participat cu prezentarea componentei de Management al Deseurilor din cadrul pachetului informatic integrat SIVECO Applications 2010, punandu-se accent pe importanta introducerii sistemului informational de monitorizare a fluxului deseurilor, atat la nivel de societati comerciale cat si la nivel de autoritati nationale, regionale si locale.

„Una dintre problemele actuale ale oricarei economii o reprezinta protectia mediului dar si a omului sub cele doua aspecte: consumator si component. Relatia care se stabileste intre o societate si mediul inconjurator este determinata de tehnologiile prin intermediul carora oamenii preiau din natura toate lucrurile necesare vietii iar apoi „restituie” catre natura deseurile”, afirma Irina Piti, Business Development Manager Utilities, SIVECO Romania.

SIVECO Applications 2010 este sistemul informatic complex ce asigura coerenta informationala, tehnologica si de infrastructura de care are nevoie un management performant pe piata unica iar, la acest nivel, se impune o grija deosebita pentru protectia mediului inconjurator, sustinand politica europeana „E mai bine sa previi decat sa combati”. Componenta sa de Management al Deseurilor este o aplicatie complexa, dar extrem de usor de folosit, ce a fost proiectata pentru a sustine activitatea de gestiune a deseurilor, de la producerea, depozitarea, transportul pana la eliminarea deseurilor. Aceasta componenta lucreaza cu trei tipuri de entitati principale: obiecte (containere, servicii sau centre de eliminare), activitati (transportul deseurilor, proceduri de eliminare deseuri) si documente (facturi, rapoarte, documente text sau grafice).

Aplicatia software dezvoltata de SIVECO acopera gestiunea tuturor tipurilor de entitati specifice activitatilor legate de fluxul deseurilor, precum: serviciile si departamentele organizatiei, supervizorii procesarii deseurilor, locatiile de stoc pentru deseuri sau alte companii care lucreaza pentru transportul sau eliminarea deseurilor. Principalul beneficiu pe care il castiga utilizatorii acestei aplicatii este cunoasterea exacta a sursei deseului, tipul de deseu produs, modul de colectare si depozitare, transportul si modalitatea de eliminare a acestuia, alaturi de obtinerea de rapoarte financiare despre productia de deseuri la nivel de serviciu, departament sau pe conturi de cheltuieli.

Organizatiile care opteaza pentru componenta de Management al Deseurilor castiga posibilitatea structurarii unei strategii coerente privind managementul integrat deseurilor, strategie bazata pe cunoasterea surselor si pe introducerea de sisteme informatice moderne, capabile sa ofere solutii viabile si sa conduca la cresterea calitatii vietii populatiei, reducerea poluarii mediului inconjurator si atragerea de investitii noi in mediul de afaceri romanesc.

„Gestiunea deseurilor trebuie sa fie integrata in planurile de actiune ale oricarei organizatii ce are un impact, direct sau indirect, asupra mediului. Gestiunea deseurilor are in vedere operatiuni de mentenanta, productie, depozitare si transport. Autoritatile din domeniu solicita organizatiilor realizarea si desfasurarea de planuri de gestiune a deseurilor care sa conduca la o reducere a cantitatii si toxicitatii deseurilor produse si la o urmarire eficienta a deseurilor pana la eliminarea lor”, a explicat Irina Piti, in cadrul prezentarii.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 15 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro