SIVECO Romania va implementa programul Intel®Teach in Romania

BUCURESTI - 25 ianuarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Pentru SIVECO Romania imbunatatirea calitatii procesului educational cu ajutorul tehnologiei reprezinta o directie prioritara de actiune

Lansarea oficiala a programului Intel®Teach in Romania, prin semnarea protocolului de cooperare intre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Intel Corporation, reprezinta un moment important pentru sistemul educational din tara noastra. Partenerul local pentru implementarea acestui proiect in scolile din Romania este SIVECO Romania.

Companie de top de pe piata locala de IT, in care Intel a facut o investitie importanta in 2005, prin intermediul diviziei sale investitionale, Intel Capital, SIVECO Romania detine o expertiza recunoscuta pe plan international in dezvoltarea de solutii de eLearning si in implementarea de proiecte complexe, de anvergura in acest domeniu. Implementarea programului Intel®Teach in scolile din Romania se va realiza pornind de la infrastructura deja existenta in programul Sistem Educational Informatizat (SEI). Demarat in 2001 de catre MEdC, SEI asigura in acest moment accesul elevilor si profesorilor din 4800 de licee si scoli din Romania la resurse informatice pentru instruirea asistata de calculator, reprezentand unul dintre cele mai bine apreciate proiecte de eGoverment din Europa.

Parte a initiativei Intel® Education, programul Intel®Teach este un program educational global, lansat in anul 2000 si deja prezent in 40 de tari din lume. Accesul la acest program ii va ajuta pe profesorii romani sa isi dezvolte abilitatile de predare cu ajutorul instrumentelor informatice, sa se familiarizeze cu managementul de proiecte educationale, sa se apropie de elevi, concentrandu-se, pe nevoile si asteptarile acestora .

Vizita pe care reprezentantii diviziei educationale din cadrul Intel Corporation au facut-o la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti arata ca, in multe scoli din Romania, profesorii si elevii sunt experti in utilizarea calculatoarelor in procesul educational. Oaspetii au fost impresionati de entuziasmul si motivatia elevilor si profesorilor din acest liceu, precum si de continutul proiectelor prezentate de elevii liceului in laboratorul AeL.

La sediul central al companiei SIVECO Romania, reprezentantii diviziei educationale Intel au felicitat echipa SIVECO, pe oamenii care au creat, dezvoltat si implementat solutia AeL. De asemenea, au fost discutate modalitati de colaborare in domeniul eLearning, atat la nivel national, cat, mai ales, la nivel international.

Pentru SIVECO imbunatatirea calitatii procesului educational prin eLearning reprezinta o directie prioritara de actiune, solutiile de e-learning dezvoltate pentru mediul preuniversitar din Romania in cadrul programului Sistem Educational Informatizat si premiile obtinute de acestea in concursurile internationale reprezentand o certificare a calitatii si expertizei pe care compania o detine in aceasta zona. „SEI este considerat drept unul din cele mai avansate proiecte de utilizare a tehnologiei informatiei in educatie la nivel european”, afirma Irina Socol, Director General la SIVECO Romania.

“Suntem bucurosi sa fim alaturi de Intel ca partener local pentru implementarea in Romania a programului Intel Teach. Platforma AeL este alegerea naturala pentru acest proiect, deoarece este folosita in majoritatea scolilor din tara si face parte din Strategia Europeana de eLearning elaborata de Comisia Europeana”.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro