Solutiile educationale romanesti, apreciate in zona Golfului

BUCURESTI - 26 februarie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Internet

Mii de profesori si elevi emiratezi au putut testa, la GESS Dubai , cele mai inovative solutii educationale dezvoltate de SIVECO

In perioada 24-26 februarie, SIVECO a participat la GESS (Global Educational Supplies and Solutions), cea mai importanta expozitie educationala din zona Golfului, organizata sub patronajul Sheikh-ului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-Presedinte si Prim Ministru al EAU. 

Compania a participat pentru a 8-a oara consecutiv la expozitie, prezentand cu succes publicului larg cele mai noi solutii educationale dezvoltate de specialistii din Romania. 

"Oficialii ministeriali, precum si profesorii si elevii din Golf au fost incantati de noutatile prezentate la standul nostru de la GESS. Un produs foarte apreciat a fost sistemul de editare si creare de continut educational , care permite profesorilor realizarea de resurse educationale spectaculoase si integrarea lor in planul de lectie, cu minim de efort. Aceasta unealta se adreseaza dascalilor care nu au experienta in domeniul IT, elementele sale cheie fiind simplitatea si flexibilitatea", spune Radu Jugureanu, Manager departament eContent in cadrul SIVECO Romania. 

Vizitatorii au fost impresionati si de spectaculoasele aplicatii Augmented Reality , care completeaza manualele traditionale cu reprezentari digitale tridimensionale ale moleculelor elementelor chimice, corpurilor ceresti sau placilor tectonice. Aceste reprezentari faciliteaza intelegerea unor notiuni abstracte si dezvolta considerabil inteligenta spatiala, fiind un prim pas spre invatarea imersiva. 

"Realitatea este ca, in Dubai in special si in Emiratele Arabe in general, datorita competitivitatii extreme a acestei zone a Planetei Pamant, daca nu aduci permanent ceva nou si spectaculos, daca nu investesti continuu in cercetare, inovare si calitate, nu existi, nu te baga nimeni in seama. Tocmai prin investitiile constante pe care le facem in inovare putem spune ca suntem acum unul dintre furnizorii apreciati si cautati in domeniul software -ului educational", completeaza Radu Jugureanu.

Totodata, in cadrul premiilor GESS, filiala emirateza a SIVECO a fost nominalizata ca FINALIST la categoria “Cel mai bun dezvoltator de continut educational local”

"Aceasta nominalizare ne onoreaza si ne bucura in mod deosebit, fiind o recunoastere a rezultatelor proiectelor pe care le implementam cu responsabilitate in zona Golfului, incepand de la infiintare, din 2010", spune Alexandru Cosbuc, Director General al filialei locale a SIVECO

Compania SIVECO este o prezenta activa in zona Golfului, unde implementeaza cu succes proiecte educationale ce includ instrumente 3D, Augmented Reality, softuri educationale pe dispozitive portabile, pe telefoane si tablete, adaptate la cerintele specifice ale pietei. 

Expozitia GESS s-a desfasurat la World Trade Center, in Dubai, bucurandu-se de participarea bogata a 400 de expozanti din 35 de tari din intreaga lume, inalti oficiali ai ministerelor educatiei din zona Golfului, specialisti in educatie, precum si profesori emiratezi.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 22 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.