Solutiile informatice pot contribui la protejarea mediului si, implicit, la cresterea calitatii vietii cetatenilor

BUCURESTI - 22 august 2006

Comunicat tip General in IT&C

Eficienta energetica, prevenirea poluarii, minimizarea si reciclarea deseurilor conduc la imbunatatirea vietii oamenilor si la cresterea calitatii activitatii organizatiilor

Necesitatea alinierii la normele internationale privind protectia mediului determina astazi din ce in ce mai multe companii sa se orienteze catre furnizarea de produse si servicii cu cel mai inalt grad de siguranta si cel mai scazut impact asupra mediului.

De altfel, eficienta energetica, prevenirea poluarii, minimizarea si reciclarea deseurilor pot duce la reduceri semnificative ale costurilor pentru orice companie, ca si la alte avantaje, cum ar fi conformitatea cu reglementarile de mediu, imbunatatirea relatiilor cu comunitatea locala, motivarea angajatilor si cresterea loialitatii clientilor, toate aceste avantaje contribuind in mod clar la viabilitatea pe termen lung si succesul companiilor respective.

Prin produsele de inalta calitate pe care le furnizeza, SIVECO România asigura atât indeplinirea cerintelor si asteptarilor clientilor, cât si respectarea tuturor reglementarilor si prevederilor legale de calitate si mediu, contribuind intr-o mare masura la protejarea acestuia din urma.

Componenta de Mangement al Deseurilor din cadrul pachetului integrat SIVECO Applications este proiectata pentru a gestiona activitatile legate de deseuri, incepând cu productia si depozitarea si terminând cu livrarea si eliminarea acestora.
Aplicatia poate gestiona toate tipurile de entitati specifice activitatilor legate de deseuri, cum ar fi: serviciile / departamentele din organizatie, supervizori ai procesarii deseurilor, locatii de stoc pentru deseuri sau parteneri care asigura transportul sau eliminarea deseurilor.

Implementarea sistemului integrat SIVECO Applications a contribuit la eficientizarea activitatii a numeroase organizatii a caror activitate influenteaza calitatea mediului.
Astfel, prin informatizare, CONGAZ, unul dintre cei mai importanti furnizori si distribuitori de gaze naturale in localitatile judetului Constanta, are posibilitatea sa respecte reglementarile si prevederile legale de calitate si mediu asumate.
Solutia SIVECO de mentenanta a echipamentelor din Sucursalele Termoelectrica este cea care asigura controlul asupra emisiilor de gaze evacuate in atmosfera, contribuind astfel la reducerea efectului de sera.
Societatea de salubrizare URBAN SA este un alt exemplu. Implementarea sistemului integrat oferit de SIVECO România a contribuit la cresterea calitatii vietii cetatenilor prin eficientizarea activitatilor de de colectare, reciclare, transport si depozitare deseuri menajere.
Prin implementarea sistemului informatic integrat oferit de SIVECO Romania, Regia Autonoma a Apei din Valea Jiului si-a imbunatatit managementul financiar si operational iar cu ajutorul sistemului de urmarire in timp real a parametrilor de calitate ai apei pe teren prin intermediul unor senzori plasati in Valea Jiului a obtinut imbunatatirea considerabila a conditiilor de viata si mediu.

“Este evident ca modelul nostru de productie - consum trebuie sa se adapteze la cerinta de minimizare a presiunii asupra mediului in care traim si fiecare dintre noi trebuie sa facem eforturi sustinute si durabile pentru ca actiunile noastre sa nu agreseze mediul inconjurator. SIVECO România a adoptat intotdeauna o atitudine responsabila fata de mediu atât prin sustinerea unor proiecte de constientizare, educare si sensibilizare a populatiei in privinta problemelor legate de mediu, cât si prin furnizarea unor produse care isi aduc contributia la cresterea calitatii vietii cetatenilor si la protejarea mediului” declara Irina Socol, Director General SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând http://siveco.ro/
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja