Roti pentru role

BUCURESTI - 27 iulie 2012

Comunicat tip General in Sport

Rotile reprezita unul dintre cele mai importante elemente din ansamblul pieselor ce alcatuiesc o pereche de role.

Roti pentru role
 Hyper Wheels - Nr 1 in lumea rotilor pentru role 

Hyper

Foarte important atunci cand alegem roti role este sa ne asiguram ca sunt produse de calitate executate de un fabricant cu renume in domeniu. Acest lucru va poate apara de uzura intr-un timp foarte scurt si de rezistenta mare la inaintare, acestea fiind principalele neplaceri pe care vi le pot provoca niste roti slabe din punct de vedere calitativ.

Pe rotile pentru role gasim mereu 2 numere distincte. Primul exprima in milimetri diametrul rotii iar al doilea reprezinta duritatea si este urmat de litera “A” . Fiecare din aceste doua variabile are efect direct asupra felului in care se vor comporta rotile. Diferite diametre de roti sunt folosite in functie de stilul de utilizare. Spre exemplu rotile pt role de copii sunt intre 70 si 76 mm. Aceste diametre scazute ii ajuta sa patineze usor si sa aiba manevrabilitate. Rotile pentru fitness le gasim de obicei intre diametrele 80 si 84 mm. La fel ca si in cazul copiiilor, aceste tipuri de diametre sporesc manevrabilitatea si viteza. Rotile mai mari de atat si mentionez aici diametre intre 90mm si 110mm sunt folosite in general la rolele pentru antrenamente, distante , maratoane si viteza. De obicei acestea din urma vor avea duritati mari, de la 84a in sus.

Duritatea rotilor este de asemenea un factor important. In principiu cu cat este mai inalta cifra exprimata cu “A” cu atat roata este mai rezistenta la uzura si va avea o rezistenta la inaintare mai mica. Cu alte cuvinte va fi mai rapida. Iar aici duritatile rotilor merg in echilibru cu diametrul lor. Spre exemplu la diametre mai mici vom avea in general duritati mai mici, cum ar fi in cazul rotilor pentru rolele de copii, undeva la 78A-80A si un diametru intre 70mm-76mm. Apoi la rotile de fitness cu diametrele mai sus mentionate vom avea duritati intre 80A si 84A. Rotile peste 84 mm si aici le amintim pe cele de viteza sunt construite cu duritati de la 84A in sus devenind astfel cele mai rapide variante de roti.

Un alt factor este profilul rotilor ce variaza de la un profil semi plat la rolele agresive pana la unul ceva mai ascutit si ingust la rotile pentru viteza. De obicei acest profil coincide cu scopul pentru care au fost construite , fie ca sunt roti pntru patinaj recreational, freestyle, viteza etc.

Nu in ultimul rand avem hub-ul rotilor (inelul central din material plastic pe care au fost turnate) ce contribuie la felul in care energia este transmisa catre roti si spre asfalt. Majoritatea hub-urilor de roata sunt proiectate similar si nu se schimba ani de-a randul mai ales la rotile pentru rolele de copii sau cele fitness. Exista 2 dimensiuni de rulmenti role ce se pot monta, anume cei standard 608 si cei micro 688. Diferente de tehnologii pentru hub gasim in general la rotile specializate pentru freestyle, viteza, si altele.

Trebuie clarificat faptul ca rotile pentru role nu sunt fabricate din silicon sau cauciuc ci din poliuretan, un fel de plastic foarte durabil care ofera si aderenta necesara in acelasi timp. Primele doua sunt doar niste denumiri populare pe care lumea le utilizeaza in functie de aspectul rotilor, transparente sau colorate.

Rotile contribuie foarte mult la felul in care rolele se comporta si alegerea lor se face si in functie de stilul de patinaj. Solicitarea unui sfat avizat in alegerea unui set de roti este intotdeauna varianta cea mai buna. De aceea Skates.ro va recomanda sa va cumparati roti de calitate de la fabricanti recunoscuti, dintr-un magazin role specializat si sa nu va lasati atrasi de produsele slabe de pe piata intrucat nu inseamna decat o pierdere de bani si mai putina distractie pe role.

Despre Skates ro

Magazinul Skates.ro este pe piata din anul 2009 si va ofera an de an noile colectii de role Rollerblade, schiuri si clapari Nordica si multe alte branduri de renume mondial ! Va asteptam in magazinul nostru din Bucuresti, str. Ion Brezoianu nr.28 pentru a ne cunoaste si pentru a proba cele mai noi echipamente sportive in domeniu.