Complicații după injectarea cu Botox

BUCURESTI - 14 februarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Injecțiile cu Botox pentru riduri sunt printre cele mai populare proceduri de estetică medicală fără bisturiu. În general, injecțiile cu Botox sunt destul de rapide, nu presupun durere, au un preț mic, în comparație cu alte intervenții chirurgicale și oferă rapid rezultatele dorite.

botox

botox

Totuși, ca în cazul oricărei proceduri estetice, există și un dezavantaj implicit, deoarece eliminarea ridurilor cu Botox nu este lipsită în totalitate de riscuri, iar efectele sunt limitate la 4 - 6 luni de zile. Remanența toxinei botulinice depinde în funcție de produsul ales: Vistabel (Botox), Dysport și de caracteristicile individuale. În general, complicațiile după injectarea cu Botox nu sunt grave, nu pun viața în pericol, dar pot crea neplăceri. Doctor Natalia Marcenco, medic primar chirurgie plastică și estetică în cadrul clinicilor Doctor SKiN, ne vorbește despre complicațiile injecțiilor cu Botox. 

“Întrucât orice procedură de estetică medicală nu este lipsită de riscuri și efecte secundare, trebuie să știi care sunt potențialele manifestări:

▪ Durere ușoară, umflături și vânătăi; toate sunt frecvente după Botox și apar în jurul locului de injectare, mai ales dacă pacientul are pielea sensibilă;

▪ Dureri de cap minore, după procedura de injectare Botox în frunte;

▪ Constipație și greață - conform unor studii, aceste efecte pot apărea la 1-10% dintre pacienții care și-au injectat toxină botulinică;

▪ Xerostomia (gura uscată) după Botox nu este neobișnuită și de obicei durează câteva zile;

▪ Disfagie sau probleme de înghițire. Cum răspunsul la injecțiile cu Botox variază de la pacient la pacient, pot exista și astfel de reacții;

▪ Efectul “frozen face” după Botox apare când persoana care execută injectarea nu știe să dozeze responsabil toxina botulinică și nu are experiență în procedurile estetice injectabile;

▪ Căderea pleoapelor după tratamentul ridurilor de pe frunte sau al ridurilor din jurul ochilor cu Botox. Unii pacienți au raportat o cădere a pleoapelor, dar acest lucru se întâmplă din cauza unei erori de injectare”, a concluzionat doctor Natalia Marcenco.

“Exceptând erorile medicale menționate, de cele mai multe ori, aceste complicații ale Botox-ului sunt absolut temporare, fiind reacții ale organismului la microtraumatismul suferit prin perforarea pielii folosind acul”, a completat doctor Marcenco.

Simptomele și reacțiile adverse la Dysport sau Vistabel (Botox) durează maximum o săptămână, în funcție de aria tratată și de dimensiunile zonei injectate. Reacțiile pot fi diferite de la un organism la altul și de aceea este important să apelezi doar la un medic dermatolog sau chirurg plastician care știe foarte bine care sunt riscurile injectărilor în scop estetic și poate adapta  tratamentul la nevoile fiecărui pacient in parte. Bineînțeles că natura substanței injectate este la fel de importantă și că nu trebuie să alegi să-ți injectezi Botox de proveniență incertă.

Dacă vrei să te bucuri de beneficiile tratamentului cu Botox în deplină siguranță, vino la Doctor SKiN! Te bucuri de cele mai mici prețuri la Botox din piață și ai și retuș gratuit la 14 zile!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/skin-medspa1/complicatii-dupa-injectarea-cu-botox