SKiN MedSpa: Aplicări necunoscute ale epilării definitive cu laser

BUCURESTI - 24 aprilie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Epilarea definitivă este cel mai frecvent tratament cu laser folosit în clinici de dermatologie dar și în tratamentele faciale și corporale din întreaga lume. Succesul epilării permanente cu laser se datorează faptului că este complet non invazivă, că are rezultate pe termen indefinit, se realizează rapid și cu un disconfort minim. Epilarea cu laser nu doare, decât în cazul în care dispozitivul folosit nu este unul performant sau terapeutul nu știe să utilizeze corespunzător laserul cu care realizează epilarea.

.

.

Funcționând pe principiul foto-termolizei selective, epilarea definitivă reușește distrugerea selectivă a foliculului de păr, fapt ce duce la reducerea permanentă a părului doar în zona tratată. Epilarea permanentă se poate realiza cu mai multe tipuri de laser: cu rubin, Alexandrit, diodă, neodim, dar și cu surse de lumină cu impuls intens(IPL), care funcționează la diferite lungimi de undă. Spre deosebire de epilarea cu laser, epilarea IPL este mai dureroasă, iar efectele sale pe termen lung sunt incerte.

 

În afară de motive ce țin de estetică, puțini știu faptul că nu doar părul nedorit, ci o serie de afecțiuni dermatologice asociate cu patologia foliculară ca disfuncție primară pot fi tratate mai eficient, mai ușor și mai bine cu ajutorul epilării definitive cu laser. Acestea includ tulburări inflamatorii cronice precum:  boala sinusului pilonidal sau boala pilonidală (chist pilonidal/sinus pilonidal/abces pilonidal), acneea conglobată, cea mai severă formă de acnee, orice formă de foliculită, inclusiv pseudofoliculita bărbii, dar și hiperhidroza axilară (transpirația excesivă).

 

“Dermatologii au observat că toate aceste afecțiuni sunt cauzate de ocluzia, ruptura și inflamația foliculului de păr. Opțiunile curente de tratament medical disponibile pentru aceste afecțiuni sunt frecvent asociate cu îmbunătățirea parțială, precum și cu prevenirea recidivei. Deteriorarea controlată a foliculilor de păr afectați, produsă de epilarea definitivă cu laser este una dintre cele mai eficiente și mai ușoare metode de tratament”, spune Iuliana Circu, medic specialist dermatolog, în cadrul clinicii SKiN MedSpa București.

 

În afară de afecțiunile asociate cu inflamația foliculară, orice neplăcere legată  de creșterea aberantă a firelor de păr, fie de natură congenitală sau chiar postchirurgicală, necesită îndepărtarea sau reducerea permanentă a părului.

 

“Am tratat cu succes pacienți prin metoda epilării definitive cu laser diodă, cel mai performant la nivel mondial la ora actuală, care sufereau de diverse afecțiuni ale pielii. Majoritatea nu se gândea la faptul că epilarea permanentă poate reprezenta o soluție viabilă, cum este cazul unui pacient SKiN MedSpa cu vârsta aproape de 50 de ani. După o zeci de ani de neplăceri cauzate de pseudofoliculiuta bărbii, a reușit să scape de iritație, mâncărimi și acnee, doar după câteva ședințe, prin reducerea numărului de foliculi de păr din zona afectată”, a completat medicul dermatolog Iuliana Cîrcu.

 

Studiile științifice publicate au demonstrat că epilarea permanentă este o opțiune de tratament sigură și bine tolerată de către orice pacient, chiar și de către pacienții copii. În plus, nu există efecte secundare asociate cu epilarea definitivă cu laser, în cazul în care dispozitivul este certificat pentru siguranța utilizării sale. Tot epilarea cu laser este procedura aleasă pentru a preveni recidiva, indiferent de afecțiunea tratată.

 

Cu toate că epilarea permanentă a debutat ca alternativă cosmetică, importanța sa ca modalitate de tratament pentru o gamă largă de afecțiuni cronice și recurente, de natură dermatologică sau chirurgicală este în creștere, deoarece reușește să  îmbunătățească în mod considerabil calitatea vieții pacienților.

 

Dacă suferi de foliculită sau pur și simplu vrei să scapi definitiv de părul nedorit, vino la SKiN MedSpa! Clinica SKiN MedSpa București dispune de dispozitivul Elysion Pro, un laser diodă medical extrem de eficient, 100% sigur, aprobat de FDA, nedureros și care se poate folosi inclusiv vara, pe piele bronzată. În plus, echipa SKiN MedSpa București este mai mult decât pregătită pentru a elimina nu doar părul nedorit, ci și diferite probleme dermatologice care te deranjează și îți afectează încrederea de sine.

 

În afară de un dispozitiv laser de ultimă generație și de o echipă pregătită, vei beneficia de prețuri accesibile pentru epilarea definitivă și chiar de o ședință de test gratuită. Programează-te acum!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/skin-medspa1/skin-medspa-aplicari-necunoscute-ale-epilarii-definitive-cu-laser