Avantajele unei saltele din spumă cu memorie

BUCURESTI - 9 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Retail

Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața de zi cu zi, de la electrocasnicele care fac toată treaba în locul nostru, până la telefoanele inteligente care sunt o necesitate de bază pentru mulți oameni. Dar te-ai întrebat vreodată câtă muncă stă în spatele saltelei pe care te odihnești o treime din viața ta? Știi care sunt avantajele pe care ți le oferă o saltea din spumă cu memorie? Și, mai ales, când ți-ai schimbat ultima dată salteaua?

spuma cu memorie

spuma cu memorie

Originea și istoria spumei cu memorie

Este important de menționat că acest material nu a fost creat de producătorii de saltele, ci de NASA. Specialiștii căutau un material care să-i ajute pe astronauți la ieșirea și intrarea în atmosferă. Iar rezultatul cercetărilor a fost materialul care este folosit acum în saltele. Acesta nu numai că rezistă la presiuni semnificative fără a se deteriora, ci și distribuie greutatea uniform și este un material igienic.

Inițial, denumirea dată materialului a fost de “spumă lent elastică”. Aceasta denotă caracteristica sa de deformare lentă și capacitatea de a nu se rupe sub acțiunea sarcinilor externe.

Spuma cu memorie este utilizată și în industria medicală. Astfel, ea este folosită la fabricarea meselor chirurgicale, precum și ca material principal pentru scaune cu rotile.

Totuși, abia la începutul anilor ’90, materialul a devenit cunoscut în întreaga lume. Atunci s-a născut conceptul de saltea memory care în ziua de astăzi a devenit un produs atât de cunoscut și căutat.

Ce trebuie să știi despre o saltea din spumă cu memorie

Spuma vâscoelastică sau spuma cu memorie este produsă fără a utiliza produse toxice pentru mediul înconjurător sau pentru oameni.

Componentele și structura poroasă a unei saltele cu memorie o fac să reacționeze la temperatura corpului. Astfel, în contact cu organismul uman, ea devine vâscoasă și se adaptează la conturul sau forma acestuia. În plus, reduce presiunea din punctele de contact, astfel că dormitul pe o parte nu mai este o problemă.

Avantajele saltelelor din spumă cu memorie

O astfel de saltea are caracteristici care îți vor oferi un plus de confort. Este important să ții cont de ele înainte de a face o achiziție:

Gata cu durerile de spate: acest lucru se datorează faptului că spuma cu memorie se mulează perfect pe forma corpului. Astfel vei evita durerile tipice de coloană și de articulații cauzate de alte tipuri de saltele.

Spuma cu memorie are o durată lungă de viață: pe lângă garanția de 6 ani pe care o oferă Sleepline, poți fi sigur că salteaua va rezista în timp, chiar și după trecerea acestor ani.

Revine repede la forma inițială: după ce te dai jos din pat, în câteva secunde spuma cu memorie va reveni la forma normală.s

Nu simți nicio mișcare: spuma vâscoelastică transmite vibrațiile generate de mișcările partenerului într-o măsură mult mai mică decât o saltea cu arcuri. Dacă dormi alături de un partener, nu vei resimți mișcările acestuia. Astfel, somnul tău nu va fi perturbat.

Spuma cu memorie este igienică: Acest strat este ideal pentru a împiedica apariția acarienilor. În plus, este antibacterian și antimicrobian.

Sleepline oferă o gamă variată de saltele cu spumă cu memorie, de fermități diferite, care se adaptează perfect la forma oricărui tip de corp.

Despre Sleepline

Somnul linistit și diminețile grozave sunt prea importante ca să fie considerate elitiste.

Ani la rând, saltelele au fost vândute în magazine scumpe, la prețuri nejustificat de mari.

Așa s-a născut SleepLine. O saltea simplă dar in același timp complexa, cu un preț corect, care o face accesibilă pentru toată lumea.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sleepline/avantajele-unei-saltele-din-spuma-cu-memorie