Smallsteps faciliteaza folosirea inteligentei artificiale in domeniul imobiliar

Sibiu - 16 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Smallsteps lanseaza un modul dedicat domeniului imobiliar in cadrul platformei sale de inteligenta artificiala . Astfel, companiile din acest domeniu pot integra cu usurinta API-uri de inteligenta artificiala pentru a-si imbunatati activitatea.

Auzim adeseori despre Inteligenta Artificiala si moduri in care este folosita in diverse domenii. Aceasta tehnologie nu mai este folosita doar in cercuri exclusiviste sau medii universitare ci a devenit accesibila tuturor. Smallsteps isi propune sa ajute companiile din diverse domenii sa integreze solutii de inteligenta artificiala in activitatea lor.

Smallsteps a creat o platforma de API-uri ce implementeaza algoritmi de inteligenta artificiala si a lansat saptamana trecuta un modul dedicat domeniului imobiliar. Acest modul include API-uri specifice acestui domeniu ce pot facilita crearea de platforme de anunturi sau site-uri de agentii imobiliare cu functionalitati sporite.

Printre algoritmii implementatii se regasesc:

-        Estimarea pretului unei proprietati sau a chiriei. Inteligenta artificiala poate face estimari chiar si în lipsa unor infomatii recente despre proprietati similare. Poate calcula cu precizie mai ridicata decat un om, tinand cont de multe aspecte: imbunatatiri, distante fata de anumite puncte de interes sau chiar evolutia pietei. Avand acesta informatie, utilizatorii finali, atat cumparatori cat si vanzatori isi vor reduce timpul de cercetare a pietei.

-        Eliminare anunturi duplicate. Anunturile duplicate pot fi detectate de catre Inteligenta Artificiala chiar daca prezinta mici diferente in text sau imagini. Astfel timpul in care utilizatorii ajung la anunturile de interes, scade.

-        Recomandari anunturi similare. Recomandarile personalizate in functie de anunturile ce au captat interesul utilizatorului duce la o experiena mai buna a utilizatorului final si reducere a timpului de cautare.

Prin integrarea acestor algoritmi se poate imbunatati atat experienta cientilor finali cat si activitatea personalului propriu. Ce face unica platforma de API-uri Smallsteps este faptul ca serviciile pot fi adaptate in functie de nevoile clientilor si le poate creste eficienta prin folosirea de seturi de date proprietare.

O data cu lansarea modulului de imobiliare, Smallsteps a pus la dispozitia publicului si un demo sub forma unui portal de anunturi ce integreaza acesti algoritmi, pe un set de date restrans.