Duminica micilor strategi

Locul desfasurarii: str. Bogdanita nr. 1

Organizator: Clubul pentru copii Smaraldino

Duminica micilor strategi

Clubul Smaraldino anunta desfasurarea unui nou eveniment Duminica micilor strategi pe 27 ianuarie, incluzând atat campionat de sah, cât şi de scrabble.
Daca puştiul sau pustoaica ta stie sa gaseasca combinatii inedite de litere cu sens sau stie sa joace sah este asteptat pentru competitie. Castigatorii vor primi cd-uri si carti, iar toti copiii participanti se vor bucura de spectacolul unui clown.
Evenimentul se va incheia cu o mini-petrecere, dar cu maxi-distractie.

V-ati intrebat vreodata ce au in comun jocul de sah cu jongleria? Aparent nimic, dar, privind mai atent, mai mult decat va imaginati. În primul rand, au in comun copii isteti care stiu sa mareasca miza unei partide de sah, prin rocade inteligent construite, dar si sa intre in jocul cu mingi, cercuri sau stafete ale jongleurului.

Provocarea adresata de clubul Smaraldino copiilor pasionati de sah s-a bucurat de apreciere atat din partea micilor strategi, cat si a parintilor acestora. Campionatul de sah organizat de Clubul Smaraldino a reunit copii de varste diverse, dar cu nivel de joc apropiat, sporind astfel tensiunea competitiei. Campionatul s-a desfaşurat pe 4 echipe, primii 2 clasati din fiecare echipa calificandu-se pentru etapa urmatoare. Dupa 2 ore si jumatate manevre pe tabla de sah, s-au detasat castigatorii: locul I, Daniel Petrescu, cu 6 partide castigate, locul al –II-lea, Mihai Dimitrescu cu 4 partide castigate, iar locul al –III-lea a fost impartit de Alexandru Petre si Cristian Kaznowski, fiecare cu 3 partide castigate. Castigatorii au primit cd-uri cu filme, dar nu au fost uitati nici ceilalti copii. De altfel, toti participantii la campinatul de sah s-au bucurat de numarul de jonglerie prezentat de Teatrul Momo. Invitati de jongleur sa incerce cateva miscari, copiii au dovedit ca sunt iuti si la minte, dar si la mânuirea cercurilor sau la prinderea mingilor.
Asadar, concurs de sah, jonglerie si prietenii noi au transformat o duminica mohorata de ianuarie intr-o zi de neuitat.


Maria Barna
0721.235943

Despre SMARALDINO CLUB SRL

Pentru ca parintii sa aiba timp sa-si rezolve diverse probleme cotidiene, trebuie sa se gandeasca la timpul liber al copilului. Calculatorul sau televizorul s-au dovedit false solutii, de verme ce specialistii au tras semnalul de alarma: jocurile pe calculator conduc la izolare, iar uitatul la televizor (deseori excesiv) creste agresivitatea micutilor. Petrecerea catorva ore intr-un mod placut si creativ pentru copil este solutia pe care o propune clubul Smaraldino tuturor parintilor preocupati de dezvoltarea armonioasa a copilului lor.

Participare: Intrare libera