Aplicatii practice in dezvoltarea Psihologiei

BUCURESTI - 9 octombrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, Social

Asociatia pentru Dezvoltarea Psihologiei Smart Psi organizeaza in aceasta toamna la Bucuresti, in zilele de 24 si 25 noiembrie 2012, Conferinta nationala „Aplicatii practice in dezvoltarea Psihologiei”.

Aplicatii practice in dezvoltarea Psihologiei

 Aflat la cea de a doua editie, evenimentul vrea sa aduca un suflu nou in abordarea psihologiei: sa puna accentul mai mult pe aplicatiile practice, pornind de la situatiile participantilor si mai putin pe partea metodologica.

La conferinta sunt asteptate personalitati importante atat din domeniul psihologiei, cat si din cel al stiintelor medicale, care vor dezbate teme apartinand unor specializari variate, precum psihologia muncii, transporturi, securitate nationala, psihologie clinica, educationala sau psihoterapie.

„Viata in cabinetul de psihologie”,„Ciclurile de viata si ritualurile in dinamica familiei”, „Specificul consilierii in domeniile aplicative ale psihologiei (aplicatii practice)” sau „Psihoneuroalergologie” sunt teme ale catorva workshop-uri interactive care vor fi sustinute pe parcursul celor 2 zile.

„Multumim tuturor celor care au participat la prima editie, peste 200 de persoane, pentru aportul adus. Tinand cont de parerile lor, de informatiile impartasite, de experientele fiecaruia reusim sa construim si sa continuam o idee frumoasa si draga noua si iata-ne ajunsi la a doua editie a Conferintei. Si ne propunem sa continuam, dorindu-ne ca prin fiecare editie sa mai facem cel putin un pas in constructia acestui traseu profesional.”, psiholog Iuliana Popescu, presedinte al Asociatiei Smart Psi.

Cunoscutul Prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu, organizator, in cadrul primei editii, al workshop-ului consacrat muzicoterapiei, dar si participant la intalnirea din acest an ne spune: „Activitatea Asociatiei, Smart Psi, coordonata de cele doua inimoase si competente co-presedinte ale sale , Psihol. Andreea Rusu si Psihol. Iuliana Popescu, genereaza adevarate evenimente stiintifice si cu virtuti formative pentru psihologii si medicii interesati de dimensiunile psiho-sociale ale actului medical. In calitate de organizator, in anul precedent, al unui workshop consacrat muzicoterpiei receptive, am avut placerea sa constat, nu numai interesul deosebit pentru acest domeniu al participantilor, ci si maturitatea lor profesionala, disponibilitatile de comunicare, precum si originalitatea interpretarii sensurilor muzicii-toate aceste calitati fiind racordate la specificul abordarii clinice psihologice a bolnavilor .Participand , cu placere si interes, la reuninea apropiata din acest an si anticipand o noua ocazie de imbogatire reciproca a experientei noastre profesionale, consider ca Asociatia Smart Psi incepe sa devina un for important pentru Formarea Continua a Psihologilor si Educatia Medicala Continua din tara noastra.”

Despre Smart PSI - Asociatia pentru dezvoltarea psihologiei

Asociatia pentru Dezvoltarea Psihologiei Smart Psi isi propune ca scop desfasurarea activitatilor psihologice de cercetare – dezvoltare, precum si activitati de formare, training-uri, consiliere, psihoterapie, precum si orice alta activitate in conditiile legii. Motivarea si incurajarea tinerilor psihologi, sprijinirea activitatilor si initiativelor din domeniu, sprijinirea tinerilor psihologi cu performante pentru a-si construi o cariera in domeniu, incurajarea oamenilor de a se prezenta la psiholog, promovarea serviciilor psihologice sunt obiectivele asociatiei.