Efamilia.ro îți oferă sfaturi și recomandări pentru adoptarea unei alimentații sănătoase

BUCURESTI - 5 august 2019

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Internet

Din ce în ce mai multe persoane își îndreaptă atenția către adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos. Nu este de mirare acest lucru, mai ales că în ultimii ani au început să fie promovate dietele de detoxifiere naturală, diferite regimuri alimentare benefice pentru organism și moduri de a trăi echilibrat și în armonie. La început poate să pară un lucru dificil, să-ți schimbi în totalitate stilul de viață, dar nu trebuie să fie așa, dacă ai la dispoziție resursele necesare și procesul are loc treptat.

efamilia.ro - dieta si nutritie

efamilia.ro - dieta si nutritie

Un stil de viață sănătos este mai mult decât o dietă bazată pe alimente naturale și detoxifiere, este vorba de alegerile pe care le faci pentru bunăstarea ta fizică și mentală. Este modul în care te relaxezi, îți acorzi timp de refacere în perioadele stresante, eviți obiceiurile nocive de la fumat la consmetice pline de chimicale. În cele ce urmează vom vorbi despre principalele aspecte de care este bine să ții cont atunci când vrei să adopți o alimentație sănătoasă și unde poți găsi cel mai bun ghid în această privință.

Alimentație

Majoritatea persoanelor care aud de schimbarea stilului de viață spre unul mai sănătos, se gândesc din start prima oară, la alimentație. Este un aspect esențial, calitatea alimentelor consumate și modul în care acestea sunt preparate influențează starea de sănătatea generală a corpului. La început este ideal să investești în niște electrocasnice de bază, extrem de utile, care să te ajute să gătești mai sănătos.

Un exemplu este aparatul de gătit cu aburi, în care poți prepara legume, carne și multe alte combinații de alimente, fără a fi nevoie de ulei sau foarte multă apă. Prin acest procedeu de gătit la aburi, alimentele își păstrează mai bine savoarea, culoarea și textura, dar și compoziția nutritivă. La fel este și cazul mașinii de făcut pâine, o alternativă la pâinea clasică din comerț. Pentru o variantă extrem de sănătoasă și bogată în fibre poți folosi făină din grâu integral, semințe și alte varietăți de nuci.

Poți găsi topuri cu cele mai bune astfel de electrocasnice și multe altele, accesând efamilia.ro/bucatarie. Vei putea citi o prezentare detaliată a fiecărui produs, avantaje și dezavantaje, funcții și motive pentru care s-ar încadra printre preferințele tale.

Dieta zilnică

În ceea ce privește dieta zilnică este bine să începi cu schimbări mici, dar constante. Schimbă gustarea dulce de după-amiază cu un pumn de migdale, alte nuci sau un fruct. Încearcă să ai 3 mese pe zi, în care să incluzi legume și carne slabă, pentru aportul de vitamine, minerale și proteine.

Micul dejun este, după mulți specialiști, cea mai importantă masă a zilei și ar trebui să conțină fibre și minerale, pentru energizare, sațietate și o digestie mai bună. Pentru mai multe detalii privind valoarea nutritivă a unor alimente, beneficiile lor pentru sănătate și moduri de consum poți accesa efamilia.ro/dieta-si-nutritie/. Aici vei găsi tot ce ai nevoie să știi despre o alimentație sănătoasă și bogată în nutrienți. Vei afla beneficiile unor fructe și legume care nu ar trebui să lipsească din alimentație, precum și moduri de a te menține în formă prin intermediul dietei.

Suplimente

Cele mai multe persoane încep acest proces de transformare cu o cură completă de detoxifiere și curățare a organismului. Este un prilej perfect pentru eliminarea de orice fel de toxine, de la metale grele la exces de apă, beneficiile fiind uimitoare, la nivel intern și extern.

În urma unei cure de detoxifiere vei observa un mai bun tranzit intestinal, un nivel mai ridicat de energie, somn mai bun, piele care arată mai luminos și o stare de bine generală. Pe eFamilia.ro vei descoperi cele mai bune produse naturale pentru detoxifiere. Fie că vorbim de capsule sau mixturi, suplimente pentru detoxifiere din ingrediente organice sunt o metodă blândă și eficientă de a stimula organismul să elimine singur tot ceea ce este nociv.

De asemenea, pe www.efamilia.ro găsești numeroase variante de suplimente aprobate de specialiști pentru slăbit și menținerea în formă, într-un mod natural. Toate produsele prezentate pot fi utilizate în siguranță de către oricine dorește să facă o schimbare a siluetei sau pur și simplu, vrea să se simtă mai bine în propria piele. Secretul constă în experimentarea cu diferite alimente, suplimente și alte mixuri pentru a afla ce se potrivește organismului tău. Dacă se poate să ceri și sfatul unui nutriționist, atunci ești în mod clar pe calea cea bună spre o sănătate optimă.

Concluzie

Un stil de viață sănătos pleacă aproape tot timpul de la schimbarea dietei zilnice. Din lipsă de timp, chef sau plăcere, preferăm soluțiile mai rapide de hrană, semi-procesată, fast-food și gustări dulci, pline de carbohidrați. Toate acestea ne afectează, în timp, starea de sănătate, iar o schimbare în bine este binevenită în orice moment al vieții.

În paginile revistei eFamilia.ro găsești tot ce trebuie să știi despre o alimentație sănătoasă și menținerea unui stil de viață echilibrat. De la tipuri de diete, suplimente organice la prezentări detaliate ale beneficiilor diferitelor alimente esențiale oricărei diete.