BenQ lanseaza seria X de monitoare LCD – premiera in Romania in magazinele Diverta

BUCURESTI - 19 martie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Noua serie de monitoare X cu diagonale de 19”, 20”wide şi 22”wide de la BenQ – tehnologii de vârf şi caracteristici avansate pentru o nouă experienţă de gaming

BenQ anunţă astăzi lansarea seriei X de monitoare LCD — modelele BenQ X900, X2000W şi X2200W — în exclusivitate în magazinele Diverta.

Noua serie aduce în prim-plan tehnologii de vârf dezvoltate de BenQ, precum Senseye+game, PerfectMotion şi AMA (Advanced Motion Accelerator), dar şi caracteristici avansate de gaming, beneficiind, în acelaşi timp, de un design deosebit, ce are conturat la bază simbolul curselor de maşini – steagul de „final” – marca vitezei şi victoriei.

„Considerăm că, pe o piaţă în creştere, în care catalizatorul principal este tendinţa de înlocuire a display-urilor, pe de o parte manifestată prin trecerea de la CRT la LCD, pe de altă parte, de la formatul clasic de 4:3 la cel wide, extinderea portofoliului de produse care constituie business-ul nostru de bază, este un pas firesc pentru consolidarea şi atingerea obiectivelor propuse pentru anul 2008. Beneficiind de expertiza BenQ în producţia de LCD-uri şi înglobând tehnologii de vârf şi caracteristici avansate pentru gameri, noile produse completează paleta de opţiuni pe care le-o oferim utilizatorilor”, declară Bobby Durbac, Marketing Manager BenQ pentru România.

“Parteneriatul pentru lansarea în exclusivitate a seriei X de monitoare BenQ vine din dorinţa de a le oferi clienţilor noştri produsele cele mai noi şi mai performante, vârfuri de gamă aşteptate şi apreciate de aceştia.
În 2007, vânzările pentru produsele BenQ au crescut cu aproximativ 40 de procente faţă de anul 2006, datorită creşterii vânzărilor de monitoare şi camere foto, precum şi introducerii gamei de notebook-uri. Pentru 2008, aşteptăm o menţinere a ritmului de creştere în jurul a 35-40 de procente”, declară Ligia Rosu, Marketing and Communication Manager Diverta.

Beneficiind de tehnologia Senseye+game, seria X are caracteristice şase moduri specializate pentru display (Standard, Dynamic, Movies, Photos, Action Game şi Racing Game), oferind astfel diferite experienţe de vizualizare. Dintre acestea, două moduri au fost concepute special pentru jocuri – Action Game şi Racing Game - care le oferă utilizatorilor puterea de a configura experienţele de gaming şi de a se angaja în nucleul jocului. Această tehnologie unică, dezvoltată de BenQ, Senseye+game, face posibilă redarea unor imagini foarte clare, profunzime şi bogăţie a culorilor. Calitatea imaginii este automat şi dinamic îmbunătăţită pentru a oferi claritate, acurateţe şi luminozitate, introducându-l pe utilizator în acţiune.

Prin utilizarea tehnologiei AMA, BenQ îmbunătăţeşte timpul de răspuns grey-to-grey pentru imagini mai clare. Utilizatorii se pot bucura de o calitate a imaginii apropiată de realitate, fără umbre sau timpi morţi atunci când vizionează DVD-uri sau se joacă. Pentru a îmbunătăţi performanţa video, monitoarele LCD de la BenQ vin, de asemenea, echipate cu un conector HDMI , oferind posibilitatea unei conectări simple a echipamentului HD, precum playerele Blu-ray şi consolele de jocuri de ultimă generaţie.

În plus, vârful de serie, BenQ X2200W, înglobează tehnologia PerfectMotion şi gama de culori de 92% (faţă de 72% pentru un monitor obişnuit). PerfectMotion este o tehnologie nouă, un mod dinamic de procesare video ce creează un nou standard pentru monitoarele LCD – Motion Picture Response Time (MPRT). PerfectMotion poate oferi un MPRT de 8ms, în timp ce alte panel-uri oferă un MPRT mai mare de 20ms. Spectrul de 92% oferă o mai mare acoperire a spaţiului de culoare pe care ochiul uman îl percepe, pentru culori mai vii şi mai luminoase (faţă de 72% pentru un monitor obişnuit).

Monitoarele LCD din seria X se comercializează în premieră în reţeaua Diverta, la următoarele preţuri de vânzare: 899 lei (X900), 1299 lei (X2000W), 1.699 lei (X2200W).

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre corporaţia BenQ:
Corporaţia BenQ, furnizor de top de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltări în comunicaţiile mobile, tehnologia de afişare a imaginii şi tehnologiile de convergenţă digitală şi de reţea. BenQ oferă produse ce beneficiază de design inovator, uşurinţă în utilizare şi tehnologii integrate în platforme care promit să împlinească motto-ul BenQ de “Bringing Enjoyment and Quality to Life,” incluzând proiectoare digitale, monitoare şi televizoare LCD, camere digitale, telefoane mobile, notebook-uri, dispozitive de stocare, media şi periferice (mausuri şi tastaturi). Veniturile din 2006 ale BenQ Corporation au depăşit 6.2 miliarde USD (venituri consolidate ale diviziilor de producţie şi de business pentru produsele marcă proprie).

Despre grupul BenQ:
Grupul BenQ este format în prezent din 11 companii care operează independent folosind resurse comune şi împărtăşesc aceleaşi sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial în producţia de panel-uri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxon Technology Inc., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions, Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation şi Wellypower Co., Ltd. Veniturile din 2006 ale grupului BenQ au depăşit 16.5 miliarde USD.

Pentru mai multe informaţii despre produsele BenQ, vă rugăm accesaţi www.benQ.ro.

Despre Diverta
Reţeaua Diverta are 7 ani de experienţă, magazine în 41 de oraşe din România. Gama produselor comercializate variază de la carte, media, IT la produse de papetărie şi birotică. Pe lângă cele peste 50.000 de produse disponibile, Diverta acoperă o paletă largă de servicii: închirieri video, copy center, vânzări bilete, încasări plăţi, încărcare electronică.
Numele celui mai mare lanţ de magazine media din România a devenit mai mult decât o marcă: Diverta înseamnă locul pe care îl vizitează, în fiecare lună, peste 750.000 de persoane.
Motivaţia celor 9 milioane de oameni care intră anual în Diverta este multiplă: dorinţa de a afla care sunt noutăţile culturale, intenţia de a achiziţiona produse sau nevoia de a petrece timp “într-un loc care le place”.

Pentru mai multe informaţii despre Diverta, vă rugăm accesaţi www.diverta.net.

www.benQ.ro