CAND STILUL INTALNESTE SUBSTANTA: SONY PREZINTA CYBER-SHOT T300

BUCURESTI - 30 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Tehnologie

10.1 megapixeli efectivi;
Procesorul BIONZ susţine funcţiile îmbunătăţite “Face Detection” şi “Smile Shutter”;

Optimizor de gamă dinamică cu noul mod “DRO Plus” pentru rezultate mai bune în scenele iluminate din spate şi cu un contrast ridicat;
Soluţie dublă de stabilizare împotriva imaginilor mişcate cu stabilizator optic de imagine “Super SteadyShot” şi înaltă sensibilitate ISO 3200;
Recunoaştere Inteligentă a Scenelor;
Obiectiv Carl Zeiss Vario-Tessar cu zoom optic 5x;
Ecran LCD panoramic tactil de 3.5 inci (8.89 cm);
Ieşire High Definition compatibilă cu display-urile PhotoTV HD;

Există camere foto care pur şi simplu fac poze extraordinare. Şi există noul Cyber-shot T300 de la Sony. Disponibil în variante de argintiu, negru şi roşu, T300 se deosebeşte de celelalte camere, prin liniile sale zvelte şi stilul îndrăzneţ, subliniat de design-ul pe verticală. Arată diferit, este încărcat cu tehnologie Sony avansată care vă permite să surprindeţi imagini incredibile, pe care să le arătaţi celorlalţi.


Calitatea imaginilor şi viteza mare de reacţie sunt asigurate de procesorul de imagine foarte rapid Sony BIONZ care îmbunătăţeşte viteza şi acurateţea autofocalizării, controlului expunerii, balansului de alb, ajustării de culoare şi altor funcţii. De asemenea, măreşte sensibilitatea la un maxim de ISO 3200 pentru obţinerea unor fotografii excelente, cu zgomot redus, fără bliţ, făcute în spaţii închise sau în condiţii de luminozitate difuză. Alături de stabilizatorul optic de imagine “Super SteadyShot”, această soluţie dublă de stabilizare împotriva imaginilor mişcate permite obţinerea de fotografii mult mai clare atunci când fotografiaţi din mână, în special în condiţii de luminozitate scăzută sau la un zoom ridicat.


Procesorul BIONZ susţine, de asemenea, optimizorul de gamă dinamică, ajustând expunerea şi contrastul, pentru obţinerea unor rezultate cu un aspect cât mai natural, în special în scenele puternic iluminate din spate, unde există riscul pierderii detaliilor în zonele din imagine cu lumină foarte crescută sau foarte scăzută. Noul mod DRO Plus procesează fiecare zonă a imaginii separat pentru a oferi expuneri echilibrate, mai apropiate de realitate, în scenele cele mai dificile.


Tehnologia îmbunătăţită de detecţie a feţei, “Face Detection”, poate face acum automat diferenţa între copii şi adulţi, reglând expunerea, tonalitatea pielii şi reducerea efectului de “ochi roşii” pentru obţinerea unor portrete minunate, urmărind foarte rapid fiecare subiect.


Pentru o şi mai mare distracţie în timpul fotografierii, funcţia “Smile Shutter”
(Fotografierea declanşată de zâmbet) aşteaptă până când subiectul zâmbeşte, în acel moment declanşându-se automat. Este perfectă pentru surprinderea unor portrete relaxate şi a unor momente speciale ale copiilor, care nu zâmbesc, de obicei, la cerere. Alături de funcţia “Face Detection”, fotografia poate fi declanşată doar în momentul în care fie un adult, fie un copil zâmbeşte.


În premieră pentru Cyber-shot, T300 oferă acum funcţia “Intelligent Scene Recognition” (Recunoaştere Inteligentă a Scenei) care elimină nevoia ghicirii setărilor potrivite în diverse scene uzuale de fotografiere. În modul de lucru Avansat, camera face două fotografii – una folosind setările automate standard şi cealaltă folosind setările optimizate – permiţându-vă să vă alegeţi fotografia favorită.


O altă caracteristică relevantă este ecranul LCD panoramic de 8,89cm (3.5 inci), tactil. Cu o rezoluţie extrem de mare, de 230 000 pixeli, este ideal pentru vizualizarea fotografiilor şi prezentarea acestora prietenilor dumneavoastră. Modelul este dotat cu obiectiv de înaltă calitate Carl Zeiss Vario-Tessar cu zoom puternic 5x care apropie subiectele aflate la depărtare cu o claritate extraordinară.


După fotografiere, T300 face vizualizarea fotografiilor să se realizeze foarte uşor. Mulţumită noului mod ‘Date View’, fotografiile sunt previzualizate într-un format de calendar afişat pe ecran, în timp ce modul ‘Favourites’ afişează doar fotografiile selectate de dumneavoastră. În completare, modul ‘Filter by Faces’ sortează automat imaginile conţinând copii, bebeluşi şi zâmbete – extraordinar dacă aveţi de sortat o multitudine de portrete.


Amintirile dumneavoastră vor arăta şi mai bine în dimensiuni mari, de exemplu, vizualizate cu un fond muzical pe televizor. Prin conectarea camerei T300 la orice televizor BRAVIA compatibil PhotoTV HD sau la orice televizor HD Ready (prin intermediul unui cablu opţional) se poate obţine o calitate excelentă Full High Definition a imaginilor, cu un detaliu şi realism extraordinare. Fotografierea la rezoluţie înaltă, în format 16:9, înlesneşte şi crearea de poze tipărite cu acelaşi raport de aspect precum televiziuniea High Definition.


Modelul Cyber-shot T300 va fi disponibil în Europa de la începutul lunii martie 2008.


Principalele caracteristici ale Cyber-shot T300

10.1 megapixeli efectivi

Obiectiv Carl Zeiss cu zoom optic 5x

Ecran LCD tactil de 8,89 cm (3.5 inci), rezoluţie 230 000 pixeli, Clear Photo

Procesor BIONZ ce susţine funcţiile “Smile Shutter” şi “Face Detection”

Recunoaştere Inteligentă a Scenelor

“Super SteadyShot”

Ieşire High Definition

Trei culori opţionale: Argintiu, Negru şi Roşu


Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,83 miliarde de euro (8.296 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2007, bazate pe o rată medie de schimb de 148,6 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 163.000 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 13,71 miliarde euro (2.038 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2007. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,12 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Pentru mai multe informaţii despre Sony Europa, vă rugăm să vizitaţi http://www.sony-europe.com şi http://www.sony-europe.com/presscenter.
www.sony.ro