Epson a castigat trei premii pentru tehnologiile de imprimare foto si scanare la TIPA Awards 2006

BUCURESTI - 18 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

Technical Imaging Press Association (TIPA) a acordat trei premii pentru Epson la evaluarea anuală a celor mai bune produse în zona de imagine foto digitală

Epson, lider în tehnologia de imagine digitală, a fost prezent cu trei premii prestigioase TIPA Awards 2006. Scanerul Epson Perfection V750 Pro a fost votat ca “Best Flatbed Photo Scanner in Europe 2006”, Epson Stylus Photo RX640 ca “Best A4 Multifunction Photo Printer in Europe 2006” şi cerneala Epson UltraChrome K3 ca “Best Printing Technology in Europe 2006”.

TIPA are in prezent 31 de publicatii ca membri, fiind cea mai extinsă şi influentă asociaţie de presă pentru foto şi imagine în Europa. Cu largă recunoaştere ca experţi, editorii magazinelor testează produsele foto si de imagine şi se întâlnesc anual pentru a stabili cele mai bune produse în Europa.

“Aceste premii dovedesc angajamentul Epson de a dezvolta tehnologii digitale de imagine premium. Cercetarea şi dezvoltarea noastră inovativă se straduie să ofere soluţii premium care îndeplinesc necesităţile fotografilor, amatori şi profesionişti, acasă sau în studio. Suntem încântaţi să fim recunoscuţi de panelul TIPA pentru inovaţiile noastre în industria imaginii”, a declarat Barbara Kuhr, Head of Strategic Marketing, Epson Europe.

Comentând produsele caştigătoare Epson, juriul TIPA a declarat:
“Noul Epson Perfection V750 este un excelent scaner flatbed pentru fotografii profesionişti şi entuziastii foto în acelaşi timp. El propune un Dual Lens System pentru scanarea de film la rezoluţie înaltă de 6400dpi şi permite scanare reflectivă la 4800dpi. O valoare a densităţii optice de 4.0 îndeplineşte necesităţile profesioniştilor, şi captează detalii în întunericul umbrelor. Un strat antireflexiv aplicat lentilelor elimină reflexiile şi umbrele, în timp ce o oglindă de reflexie îmbunătaţeşte calitatea luminii scanate pe senzor, rezultând o viteză de scanare mai mare. Oferind toate formatele de film până la 8x10”, este furnizat cu patru suporturi de film pentru 35mm, slide, format mediu şi larg. Conexiunile incluse sunt interfeţele USB 2.0 sau Firewire, pentru a asigura un transfer rapid al datelor”.

Epson Stylus Photo RX640
“Epson Stylus Photo RX640 este o combinaţie de imprimantă de calitate foto şi scaner de 3200dpi cu unitate de transparenţă încorporată. Scanarea este îmbunătaţită cu tehnologia Epson Easy Photo Fix, care restaurează automat culorile din fotografiile şi filmele decolorate. Easy Photo Fix include funcţie de eliminare de praf şi zgârieturi pentru scanarea de negative şi pozitive. Pentru a face imprimarea mai uşoară ca niciodată, tehnologia Epson PhotoEnhance detectează automat tipul imaginii şi ajustează strălucirea imaginilor şi contrastul în concordanţă. Monitorul LCD de 2.5” PhotoFine de înaltă definiţie asigură imprimare directă uşoară de pe carduri de memorie şi din camere foto dotate cu tehnologie PictBridge”.

Epson Ultrachrome K3
Tehnologia de cerneală Epson UltraChrome K3 este o desoperire importantă în imprimarea profesională. Ea încorporează 8 noi pigmenţi de culoare îmbunătăţind calitatea şi durabilitatea imprimărilor culor şi alb/negru. Imprimantele Epson folosind sistemul K3 poate utiliza doua moduri diferite de cerneala neagra - Photo Black sau Matte Black, şi aceasta permite folosirea unei varietăţi de tipuri de media de la proofing color la texturi fine de artă. Cerneala Epson UltraChrome K3 este o cerneală cu pigment învelit în răşină care oferă un nivel înalt de logevitate şi durabilitate, şi caracteristica de a reduce efectele metamerism. Pentru a a oferi suport pentru aceste seturi de cerneală impresionante, Epson oferă o gama larga de imprimante UltraChrome K3 cu o lăţime de la 13” la 44”.


Epson Perfection V750 Pro sumarul specificaţiilor principale:
•Scaneaza documente şi film cu sistemul unic Dual Lens
oSuper Resolution Lens pentru scanarea de film la 6400 dpi
oHigh Resolution Lens pentru scanarea de film şi reflexivă la 4800dpi
•Calitate superioară a imaginii şi vitezei de scanare datorită sistemului High Pass Optics: Anti-Reflection Optical Coatings si High Reflection Mirror
•Imbunătăţeşte imaginile şi productivitatea cu aplicaţiile SilverFast Ai6 şi Monaco EZcolor™
•Crează reproduceri conduse de culoare cu o rezolutie maximă de 6400 dpi pentru scanarea de film şi culoare pe 48 biti
•Elimina praful şi zgarieturile cu DIGITAL ICE™ Technologie
•Reproducere excelentă a tonurilor cu densitate optică 4.0 Dmax
•Scanează multe formate de film diferite: : 4x5”, 35mm banda, 35 mm slide şi format mediu de film până la 6x20cm
•Scanează multiple originale cu adaptor 8x10”
•Urmărirea scanării în mişcare cu LED albastru
•Previzualizare şi refacere a imaginilor cu Epson Creativity Suite
•Scanare mai rapidă şi conectare prin USB 2.0 si IEE 1394 (FireWire)
•Preţ estimativ pentru Epson Perfection V750 Pro RRP €799 (Disponibil din luna mai 2006)


Epson Stylus Photo RX640 sumarul specificaţiilor principale:
•Previzualizare în culori vii şi imagini detaliate folosind monitorul LCD de înaltă definiţie de 2.5” PhotoFine
•Obţii o reproducere excelentă a imaginii cu scanerul de 3200 x 6400 dpi MatrixCCD şi adaptorul de transparentă inclus
•Imprimare rapidă şi usoară a imaginilor voastre favorite de calitate de prima clasă şi fără margini
•Eficientă de cost în imprimare cu şase cartuşe individuale – ai nevoie numai sa înlocuieşti cartuşul gol
•Imprimi şi copiezi imagini pe CD şi DVD pe discuri printabile compatibile
•Imprimi fotografii direct, fără calculator, de pe:
oFilm negativ sau pozitiv, şi salvezi şi imaginile
oCititorul de carduri integrat
oCamera foto digitală compatibilă PictBridge sau USB DIRECT-PRINT
oTelefoane mobile compatibile via modulul optional Bluetooth
oDispozitive de memorie USB Flash selectate (pentru mai multe informatii va rugam consultati www.epson.com)
•Refacere uşoară a fotografiilor degradate şi elimină praful de pe negative
•Realizeazi copii de siguranţă direct pe carduri de memorie sau pe dispozitive CD-R/Zip prin portul extern USB

Epson UltraChrome sumarul specificaţiilor principale:
•Sistem de opt culori incluzand cyan, magenta, yellow, light cyan, light magenta, light black, light light black şi interschimbabile photo black şi matte black
•Introducerea a trei cerneluri negre furnizează cel mai avansat rezultat la zi pentru fotografie digitală alb/negru
•Gamut de culoare extins rezultă intr-o reproducere de acurateţe a culorilor saturate şi standard proofing industrial
•Imprimările arată bine în orice condiţii de iluminare
•Stabilizare a culorii rapidă după imprimare
•Modul alb/negru avansat şi unic permite utilizatorilor să ia controlul asupra nuanţelor şi tonurilor de alb şi negru în imagini
•Durabilitate impresionantă, cu durată de viaţă de până la 75 de ani în mod color şi peste 100 de ani în alb/negru
•Cerneala Epson Ultrachrome K3 este disponibila pentru Epson Stylus Photo R2400, Epson Stylus Pro 4800, 7800 si 9800

Notele editorilor:

Despre Technical Image Press Association (TIPA)
TIPA a fost înfiinţată în 1991 ca asociaţia europeana non-profit pentru publicatiile foto si de imagine. În prezent, cu 31 de membri din 12 ţări, TIPA este de departe cea mai largă şi influentă asociaţie de presă în foto şi imagine din Europa. Odată pe an, toţi aceşti editori şi/sau editorii tehnici se întâlnesc intr-un oraş european pentru a vota “Best Photo and Imaging Products in Europe”. În acelaşi timp, membrii vizitează fabrici şi instituţii culturale localizate în sau în apropierea locului de intâlnire. În acest an, membrii s-au întâlnit la Geneva (Elveţia), unde au avut şansa să viziteze CERN, cel mai mare centru de cercetare a particulelor fizice din lume.
www.tipa.com

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Epson
Epson este lider global în produse de imagine incluzând imprimante, proiectoare şi LCD-uri. Cu o cultură inovativă şi creativă, Epson este dedicat în depaşirea viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.

Epson este o reţea de 98,480 angajaţi în 107 ţări în lume, şi este măndru de contribuţia proprie continuă la mediul general şi a comunitaţilor în care este localizat. Condus de Seiko Epson Corp. plasat în Japonia, grupul are o cifră consolidată de vânzări de 1479.7 miliarde yeni în anul fiscal 2004.

Cătălin Pătrăşescu
SmartPoint
Tel. : +4 021 599 2226
Fax: +4 021 201 1526
Email: catalin@smartpoint.ro
www.smartpoint.ro