Epson lanseaza cea mai rapida imprimanta matriceala flatbed - LQ-690

BUCURESTI - 1 aprilie 2009

Comunicat tip General in Tehnologie

Imprimantă fiabilă şi rapidă cu o capacitate mare a ribonului

Bucureşti, 1 aprilie 2009 – Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare şi LCD-uri, lansează cea mai rapidă imprimantă matriceală flatbed, cu 24 de ace şi 106 coloane - LQ-690. Modelul este prima imprimantă matriceală care utilizează tehnologia Print Speed Enhancer (PSE) care facilitează listarea de mare viteză a datelor în sistemul de operare Windows. Noua imprimantă Epson LQ-690 va fi disponibilă pe piaţa europeană începând cu 1 aprilie.

Cu un design compact, LQ-690 este soluţia ideală pentru birourile mici şi medii, având o mulţime de funcţii destinate unei game diversificate de aplicaţii. Imprimanta este extrem de uşor de folosit prin intermediul panoului de comandă, alimentarea cu hârtie realizându-se ergonomic prin partea anterioară. Robustă şi fiabilă, imprimanta LQ-690 permite utilizarea îndelungată a ribonului - până la 10 milioane de caractere – reducându-se astfel costurile de utilizare şi de întreţinere.

Sivashankar Kuppusamy, Product Manager Epson Europe, a declarat: “Pentru mediile unde o imprimantă matriceală este soluţia evidentă - magazinele cu amănuntul, băncile, oficiile poştale şi instituţiile publice – imprimanta Epson LQ-690 oferă un plus de fiabilitate şi rapiditate. Imprimanta este ideală pentru listarea de drafturi, şi pentru procesarea volumelor mari de date.”

Epson este unul din cei mai mari producători de imprimante matriceale din lume, având o gamă de produse ce oferă performanţe maxime din punct de vedere al vitezei ridicate, al costului scăzut, al fiabilităţii şi al listării durabile pe toate tipurile de hârtie. Gama de imprimante matriceale Epson acoperă toate nivelurile de cerinţe, de la volume de listare mici sau mari, până la listarea simultană în mediile industriale.

Principalele funcţii şi specificaţii ale imprimantei Epson LQ-690 :

· Imprimantă matriceală flatbed fiabilă, cu 24 de ace, 106 coloane, concepută pentru un volum mediu de lucru
· Buffer de memorie de 128 KB
· Viteză de listare de până la 440 de caractere pe secundă (cps) la 10 cpi
· Print Speed Enhancer: listare rapidă a datelor în sistemul de operare Windows
· Timpul mediu de funcţionare fără erori: 20.000 ore
· Ribon pentru 10 milioane caractere
· Capacitate sporită de copiere pentru 6 exemplare
· Consum redus de energie
· Dimensiuni compacte
· Conectivitate flexibilă: intefraţa pentru reţea USB 2.0 şi cea paralelă incluse standard

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Epson Group:
Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi LCD-uri de dimensiuni mici şi mijlocii. Cu o cultură inovatoare şi creativă, Epson se dedică depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.

Epson este o reţea formată din 93.279 angajaţi în 107 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul econimic global şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1,347 miliarde de yeni în anul fiscal 2007.

Despre Epson Europa:
Epson Europe B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa, Estul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu o forţă de muncă alcătuită din 2,400 angajaţi, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2007 au fost de 1,854 milioane de euro.

www.epson.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/epson-lanseaza-cea-mai-rapida-imprimanta-matriceala-flatbed-lq-690