Epson lanseaza prima imprimanta din lume de 64 inci, ce prezinta noua tehnologie a cernelii UltraChrome K3 si capul de imprimare MicroPiezo TFP

BUCURESTI - 19 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Modelul de 64” Stylus Pro 11880 este prima imprimantă din lume de format mare care înglobează cea mai nouă tehnologie Epson pentru capul de imprimare şi cerneala UltraChrome K3 cu Vivid Magenta. Este concepută pentru profesioniştii din domeniile fotografiei, artelor fine şi proofing-ului.

Stylus Pro 11880 este prima imprimantă de format mare de 64 inci de la Epson. Modelul integrează cel mai nou cap de imprimare MicroPiezo Thin Film Piezo™ (TFP), pentru printuri de o calitate superioară şi este optimizată pentru tehnologia cernelii pe bază de pigmenţi. Setul de opt culori are caracteristică o nouă formulă UltraChrome K3 cu Vivid Magenta, lărgind gama de culori şi dovedind, încă o dată, că cerneala premiată UltraChrome K3 este alegerea preferată a profesioniştilor. Modelul Stylus Pro 11880 a fost proiectat să dea randament, fiecare cartuş având o capacitate de 700 de mililitri. Noua conexiune de reţea Gigabit oferă viteze rapide de procesare, în timp ce tehnologia Epson Super Halftone îmbunătăţeşte tonurile şi definiţia imaginii. Combinaţia de caracteristici şi noul sistem al cernelii fac din Stylus Pro 11880 cea mai avansată imprimantă digitală de format mare de pe piaţă.

Noul cap de imprimare MicroPiezoTFP™ îndeplineşte toate cerinţele unei imprimante profesionale – calitate, durabilitate şi viteză. Densitatea duzelor a fost mărită de la 180 la 360 dpi, cea mai mare valoare pentru o imprimantă inkjet care foloseşte tehnologia piezoelectrică. Epson a dublat numărul duzelor de pe capul de imprimare, dar a păstrat aceeaşi dimensiune a picăturii de cerneală şi a accelerat viteza de printare. În ciuda dimensiunilor microscopice ale elementelor, capul de imprimare de ultimă generaţie Micro Piezo păstrează toate avantajele modelelor similare, printre care şi tehnologia picăturilor variabile. Controlul minuţios ajută la producerea unor puncte perfect sferice şi calculează impactul picăturii. De asemenea, îmbunătăţeşte viteza jetului de cerneală, mărind astfel viteza de imprimare.

Cerneala UltraChrome K3 cu Vivid Magenta măreşte paleta extinsă de culori a UltraChrome K3, fiind considerată o adevărată inovaţie în industria pigmenţilor. Setul complet de cerneală include nouă cartuşe: photo black, matte black, light black, light light black, cyan, light cyan, yellow, vivid magenta şi vivid light magenta. Cele două cerneluri magenta folosesc pigmenţi noi de înaltă densitate care creează nuanţe vii de albastru şi violet, precum acelea din peisaje sau din imagini ale mării. Ambele cartuşe photo black şi matte black sunt instalate în acelaşi timp, deci nu este nevoie să le schimbaţi. Cea mai potrivită cerneală neagră este aleasă în mod automat, în funcţie de mediile de printare.

Cerneala UltraChrome K3 cu Vivid Magenta asigură scale superbe de gri şi precizie a culorii, fără deteriorarea acesteia. Menţine, de asemena, caracteristicile superioare ale cernelii UltraChrome K3, de exemplu acurateţea mare a culorilor neutre sau închise, stabilitate excelentă pe termen scurt şi tonalitate fină de la umbră la lumină. Metamerismul este eliminat cu acest nou sistem al cernelii. Capul de printare permanent Epson Micro Piezo oferă, de asemenea, consistenţă fără egal a oricărui print, astfel că orice imprimare va fi de aceeaşi calitate ca prima, chiar dacă lucrarea este printată la câteva luni distanţă, ceea ce face ca Stylus Pro 11880 să fie ideală si pentru studiourile care produc tiraje în ediţii limitate.

Imprimanta Stylus Pro 11880 este compatibilă cu o gamă variată de medii Epson, până la 1,5 mm grosime, incluzând hârtie lucioasă, mată, matte board, hârtie de o calitate superioară şi hârtie simplă. Are înglobată o rolă automată, pentru a face faţă unei producţii mari şi pentru a îmbunătăţi utilizarea. Totodată, permite manevrarea flexibilă a hârtiei pentru dimensiuni variate de la A3 până la 64”. Suportul opţional pentru hârtii înmagazinează printurile în condiţii de siguranţă.

Epson lansează şi MyEpsonprinter.eu. Noul portal online permite deţinătorilor de imprimante Epson Stylus Pro să primească informaţii tehnice de ultimă oră şi să monitorizeze performanţa fiecărei imprimante. Website-ul securizat permite utilizatorilor să aibă acces la informaţii despre activitatea de imprimare, hardware şi date de arhivă şi să urmărească principalii indicatori de performanţă, cum ar fi costurile de întreţinere şi costul per print. MyEpsonprinter.eu poate fi accesat de reprezentanţii service-urilor, pentru a identifica rapid cauza oricărei defecţiuni, salvându-se, astfel, timp şi evitându-se apelurile costisitoare.

Marco van Niekerk, Senior Product Manager pe divizia de imprimante de format mare a Epson Europa, declară “Contribuţia Epson în cercetarea şi dezvoltarea industriei pigmenţilor au făcut ca aceste imprimante profesionale să aibă un loc aparte şi, alături de rezultatele de înaltă calitate, au făcut din Epson alegerea profesioniştilor. Lansarea noii noastre imprimante de 64 inci simbolizează faptul că Epson aduce, odată cu creşterea dimensiunilor imprimantelor şi o calitate îmbunătăţită, pentru rezultate extraordinare, de primă clasă.”

Principalele caracteristici ale imprimantei Epson Stylus Pro 11880:
• Gestionare profesională a hârtiei până la dimensiunea de 64”
• Tehnologia de printare Epson MicroPiezo TFP™ asigură rezultate calitative
• Cerneală de înaltă densitate Epson UltraChrome K3™ cu Vivid Magenta
• Standard USB 2.0 şi conexiune de reţea Gigabit
• Manevrare flexibilă a hârtiei pentru printuri de dimensiuni de la A3 până la 64 inci BorderFree™ şi imprimare de pe rolă a hârtiei de dimensiuni între 10 inci şi 64 inci
• Acceptă hârtie la grosimea de până la 1,5 mm
• Imprimantă productivă cu sistem încorporat de decupare automată şi take-up reel system
• Inregistrează informaţia despre hârtie cu un sistem de cod de bare şi un sistem de identificare
• Procesare superioară a imaginii cu ajutorul tehnologiei Epson Super-Halftone Screening
• Uşor de utilizat şi întreţinut cu ajutorul sistemului Auto Ink Droplet Detection
• Printare de calitate superioară cu o rezoluţie maximă de 2880 x 1440 dpi
• Nouă cartuşe individuale de mare capacitate – 700 ml/cartuş
• Schimbare automată de la photo black la matte black
• Tehologia cartuşelor presurizate de cerneală
• Motor de imprimare de înaltă performanţă
• Ecran mare LCD iluminat de 2,5 inci
• Sistem de semnalizare cu leduri a nivelului de cerneală
• Compatibilitate în reţea - MyEpson Printer™
• Preţ estimat de vânzare în retail – 13.995 EUR – disponibilă din septembrie 2007


Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Epson
Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi
LCD-uri de dimensiuni mici şi mijlocii. Cu o cultură inovatoare şi creativă, Epson se dedică depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.
Epson este o reţea formată din 87.626 angajaţi în 117 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul general şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1416 miliarde de yeni în anul fiscal 2006.

www.epson.ro