Epson ocupa locul I pe piata de proiectoare din Romania in trimestrul al treilea

BUCURESTI - 19 noiembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, 19 noiembrie 2008 – Epson, liderul mondial al pieţei videoproiectoarelor în ultimii şapte ani, anunţă clasarea pe prima poziţie pe această piaţa în urma evoluţiei pozitive a afacerilor din segmentul proiectoarelor în trimestrul al treilea.

Vânzările Epson au înregistrat o creştere constantă în anul 2008, culminând în trimestrul al treilea cu preluarea primei poziţii pe piaţa proiectoarelor, atât din punctul de vedere al numărului de unităţi vândute, cât şi al veniturilor obţinute din vânzarea acestora. Cota de piaţă atinsă de Epson în această perioadă a fost de 28%, ceea ce reprezintă o creştere cu 18% faţă de aceeaşi peioadă a anului 2007. De altfel, din punct de vedere valoric, Epson s-a clasat pe prima poziţie a pieţei proiectoarelor şi în al doilea trimestru al anului curent, când a înregistrat o cotă de piaţă de 22%.

Gama actuală de proiectoare Epson include modele adresate utilizatorilor din mediul business şi mediilor de lucru profesionale, mediului educaţional, precum şi segmentului consumer. În ceea ce priveşte acest ultim segment de public, Epson se distinge prin atenţia acordată modelelor home cinema care beneficiază de paneluri Full HD, rate de contrast incredibile de până la 75 000:1, garanţie a lămpii de 3 ani.

La obţinerea rezultatelor foarte bune din trimestrul al treilea 2008 au contribuit veniturile obţinute pentru modelele home cinema, dar şi vânzările modelelor adresate mediului educaţional care au adus, în premieră, proiecţii cu diagonală mare de la distanţe de proiectare foarte mici, de 60cm.

Ca rezultat al eforturilor Epson de a veni în întâmpinarea necesităţilor tututor categoriilor de utilizatori, volumul vânzărilor de proiectoare a crescut cu 12% în trimestrul al treilea al anului curent faţă de vânzările obţinute în trimestrul precedent. Valoarea echipamentelor vândute în această perioadă a înregistrat o majorare cu 24,01% comparativ cu rezultatele trimestrului precedent.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, volumul vânzărilor din trimestrul trei al anului 2008 a înregistrat o creştere cu 185%, iar valoarea vânzărilor s-a apreciat de aproximativ trei ori, cu 198,22%. În plus, luând ca referinţă anul 2007, cota de piaţă obţinută de Epson în acelaşi interval al anului 2008 a înregistrat o majorare de 7 procente.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada următoare, Epson îşi va concentra atenţia pe dezvoltarea anumitor segmente cu potenţial precum cel al produselor dedicate mediului educaţional şi home cinema, zona în care Epson oferă cea mai mare perioadă de garanţie a lămpii dintre modele existente în piaţă.

„Piaţa de proiectoare din România continuă să manifeste o rată de adopţie crescută, atât pe segmentul business, cât şi în zona consumer, unde se înregistrează un interes tot mai mare pentru vizualizarea pe ecrane mari şi pentru experienţe home cinema autentice. Rezultatele obţinute de Epson în trimestrele doi şi trei ale anului 2008 ne fac să privim cu încredere atingerea obiectivelor setate pentru segmentul video-proiectoarelor. Astfel, pentru anul 2008 mizăm în continuare pe atingerea unei cote de piaţă de 25% pe acest segment,” a declarat Simona Decuseară, National Sales&Marketing Manager Epson România.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Epson Group:

Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi LCD-uri de dimensiuni mici şi mijlocii. Cu o cultură inovatoare şi creativă, Epson se dedică depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.
Epson este o reţea formată din 93.279 angajaţi în 107 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul econimic global şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1,347 miliarde de yeni în anul fiscal 2007.

Despre Epson Europa:

Epson Europe B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa, Estul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu o forţă de muncă alcătuită din 2,400 angajaţi, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2007 au fost de 1,854 milioane de euro.

www.epson.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/epson-ocupa-locul-i-pe-piata-de-proiectoare-din-romania-in-trimestrul-al-treilea