Epson® depăşeşte noi limite în proiectarea home cinema cu noul model EMP-TW2000 Full HD 1080p 3LCD

BUCURESTI - 31 august 2007

Comunicat tip General in IT&C

Modelul EMP-TW2000 este al doilea proiector 3LCD de la Epson care încorporează cel mai recent panel Epson Full HD 1080p. Acesta prezintă, totodată, o rată de contrast incredibilă şi o luminozitate puternică, pentru a asigura imagini clare şi fine în orice condiţii. Echipat cu certificarea ISF în standard, poate fi optimizat pentru vizionare de zi sau de noapte. Într-un cuvânt, este un proiector ideal pentru cei care caută experienţe vizuale high definition acasă.Epson, lider mondial pe piaţa video-proiectoarelor în ultimii şase ani (Sursa: Decision Tree Consulting Limited) şi brand-ul cel mai inovator în acest domeniu, anunţă lansarea modelului EMP-TW2000. Proiectorul Home Cinema Full HD 1080p dispune de cea mai recentă tehnologie Epson 3LCD, panelul Dream Seven, care are o rezoluţie nativă de 1920 x 1080 pixeli în formatul 16:9. Aceste ultime paneluri 3LCD sunt bazate pe tehnologia exclusivă Epson Crystal Clear Fine (C2 Fine) pentru imaigni clare şi detalii fine. Modelul EMP-TW2000 are integrată cea mai nouă conectivitate HDMI v1.3 (2 interfeţe) şi noi lentile puternice Fujinon cu zoom 2.1x. Calitatea de vizionare este îmbunătăţită cu ajutorul unei rate de contrast de 50,000:1 şi o luminozitate de 1600 ANSI lumeni. Designul său unic având curbe fine şi o finisare în negru mangal îl vor face pe EMP-TW2000 un accesoriu şic în orice casă. Pentru liniştea clienţilor şi pentru a asigura ore întregi de divertisment acasă, Epson oferă trei ani garanţie pentru lampa proiectorului.

Tehnologia C2 Fine oferă imagini clare cu un negru autentic. Capacitatea sa de a oferi asemenea calităţi este legată de alinierea straturilor anorganice, unde cristalul lichid este aşezat vertical şi nu orizontal. Această schimbare face ca dispersia luminii să fie eliminată, rezultând imagini fine şi un negru puternic.

Sistemul Optic Epson Dynamic Iris şi tehnologia DeepBlack aduc un plus calităţii imaginii proiectate, controlând intensitatea luminii provenită din lampă. Acest lucru oferă un negru mai profund şi o scală de gri îmbunătăţită în scenele întunecate, precum şi claritate şi luminozitate în scenele cu lumină puternică. Cu ajutorul Epson Cinema Filter, pot fi selectate diferite moduri de vizionare pentru a se potrivi condiţiilor de luminozitate din cameră. Există şapte moduri de culoare - modul vivid este alegerea cea mai potrivită pentru camere luminoase, iar modul silver screen pentru medii mai întunecate.

Tehnologia Epson de ajustare verticală şi orizontală a lentilelor permite ca proiectorul să poată fi poziţionat şi altfel decât central, fără distorsiuni ale imaginii proiectate. Lentilele se pot poziţiona la 96% în sus sau jos, precum şi 47% stânga sau dreapta, oferind utilizatorilor libertatea de a aşeza

EMP-TW2000 în multe locuri într-o încăpere, cum ar fi pe masă ori suspendat de tavan.

Modelul EMP-TW2000 va oferi cea mai bună calitate posibilă din momentul în care este pornit. Totuşi, pentru cei care preferă să optimizeze sau să realizeze setări personale pentru un anumit film sau pentru o ambianţa deosebită, Epson a inclus setări adiţionale pentru intensificarea calităţii imaginii. Ajustarea Epson pe şase axe de culoare măreşte nuanţa culorii şi saturaţia pentru imaginile cu o mare adâncime. Ajustarea aceasta este folosită în acelaşi fel cum este utilizată curba gamma la calculator pentru a intensifica culorile .

Proiectorul EMP-TW2000 a fost certificat de către Imaging Science Foundation (ISF), instituţie specializată în îmbunătăţirea calităţii imaginii electronice. ISF are patru roluri de bază în această industrie, precum şi în ce a computerelor, printre care se află şi consultarea producătorilor în cazul dezvoltării produselor, training comercial, comunicarea cu media şi licenţiere ISF. Urmând standardele ISF, modelul

EMP-TW2000 poate fi calibrat de reprezentanţii ISF pentru a optimiza vizionarea de zi şi cea de noapte de acasă.

Sophie Layer-Le Nalbaut, EMEA Product Manager, Home Cinema Projectors, Epson Europa, spune, “Fanii filmelor vor fi de acord că cea mai bună modalitate de a viziona filme şi de aprecia efectele vizuale este pe un ecran de mari dimensiuni, aşa cum producătorii filmelor doresc să le facă. Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni aduc în locuinţele lor ecrane de mari dimensiuni, alături de proiectoare home cinema. Odată cu cererea crescută de calitate high-definition, accesul este înlesnit prin transmisiile TV, de playerele HD DVD şi Blu-ray şi chiar de consolele de jocuri. Mulţumită Epson, chiar şi calitatea superioară 1080p este acum disponibilă pe piaţă şi nu există o metodă mai bună de a te bucura de conţinut de înaltă definiţie decât pe un ecran de dimensiuni mari. Noul model EMP-TW2000 încorporează noul panel Epson 1080p şi, în plus, tehnologiile unice de proiectare Epson, pentru a putea oferi o rezoluţie HD cu o calitate superioară a imaginii. Rezultatul constă în imagii reale, clare, pentru vizionări de primă clasă.”

Sumarul caracteristicilor principale ale proiectorului Epson EMP-TW2000:

·Proiector home cinema ideal pentru cei care doresc experienţe cinematografice deosebite acasă

·Full HD cu rezoluţie reală de 1920 x 1080p

·Calitate superioară a imaginii cu tehnologia Epson C2 Fine de aliniere a straturilor anorganice 3LCD (D7)

·Rată uimitoare de contrast de 50,000:1 cu tehnologia Epson DeepBlack

·Luminozitate foarte ridicată de 1600 ANSI lumeni

·Procesare video completă 10bit şi ieşire v1.3 HDMI (x 2)

·Compatibilitate 1080p/24 fps. Funcţie de conversie 2-2/48hz sau 2-3/60hz, selectabilă din OSD

·Poziţionare flexibilă datorită ajustării pe orizontală şi verticală a lentilelor, precum şi a zoomului optic de 2.1x

·Conectare la o gamă largă de surse, inculzând HDMI v1.3 (2), YUV, S-Video şi RGB

·Îmbunătăţire a calităţii imaginii cu ajutorul axei de şase culori şi a ajustării gamma personalizate

·Meniu de calibrare ISF

·Şapte moduri diferite de culoare, pentru a schimba mediul de vizionare: Vivid, Cinema Day, Natural, Cinema night, HD, Silver screen, x.v.Color

·Proiectare silenţioasă la 24db

·Garanţie de trei ani a lămpii Epson 170W UHE (E-TORL)

·Preţ incluzând TVA-ul : aproximativ 4.000 euro (Preţ estimativ. Preţul final va fi confirmat în octombrie 2007)Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Epson
Epson este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD şi LCD-uri de dimensiuni mici şi mijlocii. Cu o cultură inovatoare şi creativă, Epson se dedică depăşirii viziunii şi aşteptărilor clienţilor din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcţionalitatea, caracterul compact şi eficienţa energetică superioare.

Epson este o reţea formată din 87,626 angajaţi în 117 de companii în toată lumea şi este mândră de contribuţia continuă la mediul general şi al comunităţilor în care este localizată. Făcând parte din corporaţia japoneză Seiko Epson, grupul a avut vânzări consolidate de 1416 miliarde de yeni în anul fiscal 2006.
www.epson.ro