NOILE UNITĂŢI DE PROCESARE VIZUALĂ INTEGRATE NVIDIA OFERĂ PERFORMANŢE SPORITE ÎNTR-UN CIP COMPACT

BUCURESTI - 21 octombrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Noua serie de unităţi de procesare vizuală integrate GeForce 9 foloseşte puterea de procesare paralelă şi pentru aplicaţii non-grafice, având dimensiunile reduse la jumătate

SANTA CLARA, CA—21 OCTOMBRIE 2008—NVIDIA lansează noile unităţi de procesare vizuală integrate GeForce® 9400 şi 9300, destinate PC-urilor desktop, bazate pe procesoare Intel. Noile unităţi de procesare vizuală integrate în chipset furnizează performanţe similare unei unităţi discrete şi oferă o gamă completă de intrări şi ieşiri, având, totodată, dimensiunile reduse la jumătate în comparaţie cu soluţiile integrate tradiţionale. De asemenea, unităţile din seria GeForce® 9 beneficiază de tehnologia CUDA™ care foloseşte puterea dezvoltată de arhitectura de procesare paralelă cu 16 nuclee pentru a le oferi utilizatorilor o experienţă vizuală avansată în orice aplicaţie: de la ultima generaţie de jocuri pentru PC, la filmele de înaltă definiţie în format Blu-ray.

“Odată cu noile unităţi integrate de procesare vizuală, NVIDIA beneficiază de un real avantaj în faţa oricărui alt cip grafic integrate,” a declarat Dr. Jon Peddie din cadrul Jon Peddie Research. “Datorită arhitecturii de procesare paralelă cu 16 nuclee pe un singur cip, pot fi accelerate aplicaţiile vizuale de ultimă generaţie folosite de utilizatori, păstrând costurile reduse. Unităţile integrate de procesare vizuală GeForce 9400 şi 9300 stabilesc un standard nou pentru sistemele desktop mainstream”

“Am combinat puterea a trei cipuri diferite într-o singură unitate de procesare vizuală extrem de compactă şi eficientă,” a declarat Drew Henry, General Manager MCP Business Unit, NVIDIA. “Astfel, am redefinit nivelul de perfomanţă pe care-l poate oferi o soluţie integrată, îmbunătăţind experienţa vizuală furnizată de sistemele mainstream. Acum performanţele unei unităţi discrete pot fi oferite de un singur cip grafic extrem de compact.”

Unităţile de procesare vizuală au reprezentat de mult timp platformele principale de randare în timp real a imaginilor pe ecran, dar producătorii de sisteme şi dezvoltatorii de aplicaţii software nu au început decât recent să folosească puterea de procesare paralelă a acestora pentru a accelera o serie de aplicaţii vizuale complexe, printre care se numără Adobe Creative Suite 4 şi BadaBoom. Datorită arhitecturii de procesare paralelă a unităţilor integrate de procesare vizuală, aplicaţia Badaboom, un soft complex de codare video, poate fi accelerată în timp ce sistemul poate rula şi alte aplicaţii în paralel.

Caracteristici ale unităţilor integrate de procesare vizuală din seria NVIDIA GeForce 9:
•16 nuclee pentru procesarea jocurilor în DirectX 10 şi accelerarea aplicaţiilor vizuale cu ajutorul tehnologiei CUDA
•Redarea la calitatea înaltă a fişierelor video, graţie tehnologiei NVIDIA PureVideo® HD, prin care întreaga sarcină de procesare video este transferată de la procesor (CPU) la unitatea de procesare vizuală (GPU)
•Conexiuni audio şi video multiple: suportă inclusiv formatele “LPCM 7.1 audio necompresat”, dual-link DVI şi HDMI
•Suportă tehnologia NVIDIA Hybrid SLI, ce poate îmbunătăţi cu până la 70% performanţele unităţii de procesare vizuală integrată.
•Design compact, sub forma unui singur cip, ideal pentru PC-urile de dimensiuni reduse “form factor” sau ultra-slim

Plăcile de bază dotate cu noile cipuri cu unităţi de procesare grafică integrate din seria GeForce 9 vor fi livrate începând cu această lună de principalii producători de plăci de bază, printre care se numără: ASUS, ECS, EVGA, Foxconn, Galaxy, Gigabyte, J&W, MSI, Onda, Zotac şi XFX.

Pentru mai multe informaţii legate de unităţile integrate de procesare vizuală din seria GeForce 9, vă rugăm să accesaţi:

Demonstraţii ale performanţelor grafice dezvoltate de unităţile integrate de procesare vizuală din seria GeForce 9 pot fi urmărite aici:

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/noile-unitati-de-procesare-vizuala-integrate-nvidia-ofera-performante-sporite-intr-un-cip-compact