NVIDIA ADUCE TEHNOLOGIA SLI PE PLATFORMELE INTEL BAZATE PE PROCESOARE BLOOMFIELD

Santa Mare - 15 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Procesarea multi-GPU combinată cu noua arhitectură de procesor dă naştere unei puternice platforme de procesare vizuală

SANTA CLARA —15 IULIE 2008 - Entuziaştii calculatoarelor, producătorii şi dezvoltatorii de pretutindeni vor avea motive reale să fie încântaţi, deoarece NVIDIA anunţă astăzi că tehnologia sa performantă SLI® Multi-GPU, bazată pe mai multe unităţi de procesare grafică, este disponibilă acum şi pentru platformele ce vor integra procesoare de ultimă generaţie Intel Bloomfield. Graţie combinaţiei învingătoare, consumatorii vor beneficia de o platformă SLI ce va satisface toate necesităţile hardware ale jocurilor din punct de vedere grafic, atât ale celor actuale precum şi ale celor viitoare. Aceste platforme pot fi motorizate de una, două sau chiar trei unităţi de procesare vizuală (GPU) GeForce® de la NVIDIA, incluzând noile unităţi de procesare grafică de vârf, GeForce GTX 280 şi GTX 260.

Noile plăci de bază SLI vor integra procesorul NVIDIA nForce® 200 SLI, procesorul Intel Bloomfield şi chipset-ul Tylersburg (X58). Procesorul nForce 200 SLI pune la dispoziţia utilizatorilor tehnologia patentată SLI, ce răspunde de managementul superior al lăţimii de bandă a graficii dar şi de comunicarea multi-GPU de tip peer-to-peer, ambele fiind funcţii necesare unei performanţe grafice optime.

“Datorită aplicaţiilor vizuale bazate pe GeForce, clienţii noştri interacţionează într-un mod unic cu fotografiile şi materialele video personale, dar în acelaşi timp încearcă şi senzaţiile tari oferite de procesoarele noastre grafice” a declarat Jeff Fisher, senior vice president, NVIDIA GPU business. “Tehnologia noastră SLI ne permite să combinăm puterea sutelor de nuclee de procesoare GeForce în configuraţii multi-GPU cu cea a procesoarelor Intel de ultimă generaţie, pentru a crea platforme ce vor încânta cu siguranţă clienţii noştri.”

Ce spun clienţii:
“Tehnologia NVIDIA SLI este o caracteristică remarcabilă a PC-urilor de gaming de vârf“ spune Klaus Rüther, Desktop Product Manager, Atelco. “Suntem deosebit de mulţumiţi că tehnologia SLI va fi disponibilă şi pentru noua gamă de procesoare Intel Bloomfield. Graţie tehnologiei SLI, jucătorul se va putea delecta cu cele mai noi jocuri PC ca şi cum acestea ar fi reale.”

“Medion este un OEM european respectat datorită PC-urilor sale inovatoare pentru entuziaşti,” a afirmat Oliver Soellner, CMO Medion. “Combinând tehnologia SLI de la NVIDIA cu platforma Intel de ultimă generaţie, putem oferi cel mai dotat PC Medion Erazer, cu o performanţă ce va satisface cu certitudine chiar şi pe cei mai pretenţioşi utilizatori.”

“Fujitsu-Siemens este încântat să vadă realizată asocierea tehnologiei SLI de la NVIDIA cu procesoarele Intel Bloomfield. Această combinaţie este adresată pieţei de gaming inovatoare şi va aduce cea mai bună experienţă tututor gamerilor” a spus Michael Hilpert, Senior Product manager FSC.

“Ce mişcare strategică, de a putea avea configuraţii 3-way SLI şi procesoare Intel Bloomfield în acelaşi sistem. Această combinaţie va spulbera toate barierele de performanţă existente şi va aduce o cu totul altă experinţă de utilizare. Aşteptarea a luat sfârşit” a declarat Elan Raja III, Director Scan Computers.

“În ultimii patru ani, NVIDIA a fost apreciată pentru tehnologia sa inovatoare şi de vârf, SLI,' a declarat Joe Hsieh, General Manager ASUS. 'Această tehnologie reprezintă o trăsătură caracteristică pe care clienţii o vor în noile lor platforme Intel. Suntem mândri că putem livra puterea acestei platforme clienţilor noştri Intel.”

“Acer felicită NVIDIA pentru platforma sa nForce 200 bazată pe tehnologia SLI. Suntem foarte interesaţi s-o aducem pe piaţă,” a spus Brian Bogaard, Product Business Manager, Acer EMEA Desktop PC.

Combinând cipul NVIDIA nForce® 200 SLI MCP cu noul procesor Intel Bloomfield şi chipset-ul Tylersburg, tehnologia NVIDIA 3-way SLI va furniza o experienţă de gaming fără egal pe PC, asigurând un spor de până la 2,8x faţă de performaţa ce putea fi obţinută cu o singură placă grafică. De acum, când vor rula jocuri precum Crysis şi Call of Duty 4: Modern Warfare, tehnologia 3-way SLI va permite utilizatorilor să-şi aleagă rezoluţii extreme, până la rezoluţia de 2500 × 1600, în condiţiile în care toate efectele vizuale sunt activate, precum high-dynamic range lighting, motion blur şi interacţiune realistă cu mediul.

Plăci de bază şi sisteme bazate pe procesorul NVIDIA nForce 200 SLI, unităţi de procesare vizuală NVIDIA GeForce şi tehnologia NVIDIA SLI vor fi disponibile la toţi producătorii de plăci de bază de top, integratori, printre care amintim: Acer, ASUS, Atelco, Coolmod, Dell, Ditech, Falcon Northwest, Founder, Fujitsu-Siemens Computer, Gigabyte, Haier, Hypersonic PC, Iqon/Commodore, K&M, Komplett, Komputronik, Legend, Maingear, Medion, MSI, Multirama, Next, Scan Computers , Sky Electronics , Tongfang, TS, Velocity Micro, Vigor Gaming şi mulţi alţii.

Pentru mai multe informaţii despre produse NVIDIA nForce, vă rugăm vizitaţi www.nvidia.com
Pentru a vizualiza un material video ce detaliază funcţii cheie ale plăcilor GeForce GTX 280 şi 260, vă rugăm vizitaţi http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_gtx_280.html.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Conferinţa NVISION 08 va avea loc între 25-27 August, 2008 în San Jose, California. Pentru mai multe informaţii, vizitați www.nvidia.co.uk şi www.nvision2008.com.
Pentru mai multe informaţii, vizitați www.nvidia.co.uk şi www.nvision2008.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-aduce-tehnologia-sli-pe-platformele-intel-bazate-pe-procesoare-bloomfield