NVIDIA FURNIZEAZĂ PLATFORMA DE DEZVOLTARE PHYSX PENTRU DEZVOLTATORII WII

Santa Mare - 20 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

- NVIDIA® Corporation, liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală, anunţă că, începând de astăzi, va furniza instrumente de dezvoltare pentru consola Wii™. Ca rezultat, platforma de dezvoltare a programelor (SDK) pe tehnologia NVIDIA® PhysX™ este disponibilă pentru dezvoltatorii oficiali Wii.

“Nintendo a revoluţionat piaţa divertismentului şi jocurilor video cu succesul consolei Wii. Adoptarea platformei de dezvoltare PhysX SDK pentru Wii este o etapă esenţială în strategia noastră bazată pe soluţii de tipul “cross platform” şi un mare plus pentru devoltatorii de jocuri,” a declarat Tony Tamasi, Senior Vice President of Content and Technology din cadrul NVIDIA. “Cu ajutorul tehnologiei NVIDIA PhysX, dezvoltatorii pot crea acum jocuri mult mai realiste pentru numărul tot mai mare de jucători împătimiţi de consola Wii.”

Platforma de dezvoltare a programelor NVIDIA PhysX se compune dintr-un motor puternic de fizică API şi o platformă intermediară, ce permite dezvoltatorilor, designerilor şi artiştilor grafici să adauge un nivel ridicat de realism în jocurile lor, indiferent de platforma de gaming. Tehnologia îmbunătăţeşte controlul asupra personajelor şi interacţiunii dintre obiecte, permiţând scalarea efectelor de fizică în timp real.

Platforma de dezvoltare PhysX pentru Wii şi toate platformele principale de dezvoltare a jocurilor sunt disponibile pentru licenţiere NVIDIA. Pentru mai multe informaţii legate de licenţierea platformei de dezvoltarre PhysX sau a tehnologiei NVIDIA PhysX, vă rugăm să vizitaţi: www.nvidia.co.uk/physx.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-furnizeaza-platforma-de-dezvoltare-physx-pentru-dezvoltatorii-wii