NVIDIA INTRODUCE PRIMUL SISTEM DIN LUME DEDICAT PROCESARII VIZUALE - NVIDIA QUADRO PLEX

BUCURESTI - 1 august 2006

Comunicat tip General in IT&C

Noul sistem revolutionar aduce un salt spaţial în densitatea de procesare grafică cu productivitate fără precedent, flexibilitate şi performanţă

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor cu grafică programabilă, păşeşte azi într-o nouă eră a graficii avansate pentru piaţa de grafică dedicată profesioniştilor prin introducerea NVIDIA Quadro Plex 1000, primul sistem dedicat Visual Computing System (VCS).

Aducând o creştere de magnitudine în nivelul de producţie şi capabilităţi avansate de vizualizare, NVIDIA Quadro Plex VCS oferă măsurare avansată la scară într-o configuraţie desktop sau 3U rackmount pentru aplicaţii profesionale precum cele ce alimentează stream-uri video HD multiple de 4K, design şi stil 3D, vizualizări ştiinţifice şi medicale, exploatări de petrol şi gaz, sau simulări şi training-uri vizuale.

Având tehnologia NVIDIA SLITM multi-GPU, NVIDIA Quadro Plex este un sistem extern de procesare grafică oferind:
•Densitate ridicată cu până 20x faţă de soluţiile tradiţionale GPU
•Performanţă de până la 80 miliarde pixels/sec şi 7 miliarde vertices/sec
•Rezoluţie ridicată de 148 megapixeli şi 16 canale de ieşire digitale sincronizate şi 8 canale HD SDI
•Măsurare la scară dincolo de soluţiile curente, oferind multiple configuraţii de la un singur sistem la un grup

NVIDIA Quadro Plex 1000 VCS este compatibil cu procesoare certificate x86 pe 32 sau 64 biţi Intel sau AMD împreună cu un sistem de operare Windows sau Linux. Vizitaţi www.nvidia.com/quadroplex pentru lista completă de sisteme compatibile. NVIDIA Quadro Plex este programat pentru a fi certificat în aplicaţiile industriale şi livrat în septembrie 2006, cu un preţ începând de la 17.500 USD.

Ce spun partenerii NVIDIA
“NVIDIA Quadro Plex VCS se adresează unei nevoi reale ale oamenilor de stiinţă şi permite staţiilor de lucru şi serverelor să funcţioneze în configuraţii ce asigură performanţă grafică ridicată”, spune Nicholas Purday, manager al Geological şi Geophysical Tehnologies Solutions la Landmark, parte a grupului Halliburton Drilling, divizia de evaluare şi soluţii digitale. “Combinaţia software-ului Landmark GeoProbe®, ce este configurat să folosească toate avantajele oferite de configuraţiile multi-GPU/multi-display şi NVIDIA Quadro Plex VCS va permite cercetătorilor geologici să interpreteze datele la cea mai înaltă rezoluţie, fără a pierde din vedere contextul regional”.

“Este o experienţă vizuală nemaipomenită să vezi cum rulează Google Earth pe noul NVIDIA Quadro Plex VCS”, a spus Michael Jones, şef tehnolog, Google Earth, harţi şi locaţii. “Acest nivel extrem de performaţă şi rezoluţie ridicată introduce spectatorii de la simulare vizuală la realitate emoţională, privind Pământul în cele mai mici detalii şi toată splendoarea sa. Google Earth şi NVIDIA Quadro Plex VCS sunt perechea perfectă – crează o nouă lume a imaginaţiei”.

“Noul NVIDIA Quadro Plex VCS este grafica ideală, oferind tehnologii pentru soluţiile de simulare a zborului de la Aechelon”, a spus John Quinn, CEO la Aechelon Tehnology. “Împreună, cu performanţa şi calitatea imaginii fără egal de la NVIDIA, putem asigura o măsurare ridicată la scară pe orice platformă, cu rezoluţie inaltă, display-uri limitate vizual, ce sunt absolut necesare chiar şi celor mai exigenţi clienţi”.

“NVIDIA Quadro Plex VCS oferă o putere grafică fără precedent pentru vizualizări avansate pe platformele actuale”, spune Tom Coull, CEO la ModViz. “Software-ul nostru VGP combinat cu Quadro Plex multi-GPU permite aplicaţiilor 3D profesionale să profite de toate avantajele arhitecturii Quadro Plex, atingând performanţe optime prin distribuţia şi divizarea aleatoare a task-urilor. NVIDIA Quadro Plex VCS şi VGP, lucrând împreună, redefinesc grafica profesională 3D pe staţii de lucru”.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

NVIDIA Corporation
NVIDIA Corporation este liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă. Compania creează produse inovatoare pentru calculatoare, electronice şi dispozitive mobile. NVIDIA îşi are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.com.
Anumite declaraţii din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la caracteristici, beneficii, capacităţi, utilizare şi performanţa NVIDIA Quadro Plex 1000, impactul NVIDIA Quadro Plex asupra aplicaţiilor profesionale, înlăturarea discontinuităţilor de catre NVIDIA Quadro Plex VCS, asigurarea unui nivel de performanţă grafică revoluţionară, certificarea NVIDIA Quadro Plex VCS în domeniul aplicaţiilor industriale sunt declaraţii care sunt supuse riscurilor şi nesiguranţei care ar putea face ca rezultatele să fie diferite de aşteptări. Asemenea riscuri şi elemente nesigure includ, dar nu se limitează la defecte software, schimbări în preferinţele clienţilor sau utilizării produselor, schimbări în aplicaţii şi în dezvoltarea jocurilor, impactul produselor competitive şi al alternativelor de preţ, schimbări în standardele din industrie şi interfeţe şi alte riscuri detaliate din când în când în rapoartele din dosarele NVIDIA legate de Securities şi Exchange Commission care includ Formularul 10-Q pentru anul fiscal care a luat sfârşit la 30 aprilie 2006. Aceste declaraţii vorbesc numai la data acestui document. NVIDIA nu are nicio obligaţie de a aduce la zi aceste declaraţii.

# # #
Copyright® 2006 NVIDIA Corporation Toate drepturile rezervate. Companiile şi/sau numele de produse pot fi nume comerciale, mărci şi/sau mărci înregistrate ale respectivilor proprietari cu care sunt asociate. Caracteristicile, preţurile, disponibilitatea şi specificaţiile sunt supuse schimbării fără a se anunţa.

Adina Dutu
Managing Partner
SmartPoint

Fax : +4 021 201 1526