NVIDIA OFERĂ O NOUĂ DIMENSIUNE JOCURILOR PE NOTEBOOK

Santa Mare - 30 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Performanţa de necombătut şi accelerarea PhysX contribuie la avansul major al procesării vizuale

SANTA CLARA, California - 30 iulie 2008 – Corporaţia NVIDIA dezvăluie o nouă eră a gaming-ului pe notebook-uri, caracterizat de randare avansată şi efecte de fizică ce vor duce jocurile la un nou nivel, nemaiîntâlnit până acum de utilizatori. Ceea ce face posibilă această evoluţie este noua generaţie de notebook-uri echipate cu cele mai noi unităţi de procesare grafică de la NVIDIA , GeForce® 9800M şi 9700M, ce au caracteristic motorul de fizică NVIDIA PhysX™. Poate cel mai important avans tehnologic de la apariţia jocurilor pe DirectX9, lansarea noilor unităţi de procesare grafică GeForce şi PhysX le va permite gamerilor să se bucure de jocurile cele mai noi aşa cum trebuie, cu grafică realistă şi efecte de fizică ce vor imita lumea reală, transformând gaming-ul lor într-o experienţă cu adevărat cinematografică.

Unităţile de procesare grafică GeForce, datorită performanţelor superioare, reprezintă alegerea gamerilor şi producătorilor de notebook-uri de pretutindeni. Performanţa îmbunătăţită şi suportul pentru PhysX al noilor GPU-uri GeForce 9800M şi 9700M vor contribui la continuarea firească a acestei tendinţe, echipând cea mai mare parte a notebook-uilor de gaming de ultimă generaţie, produse de companii importante din industrie. Toshiba este primul producător care anunţă notebook-uri ce folosesc noile unităţi de procesare vizuală GeForce.

“Toshiba oferă efecte vizuale superioare cu grafică GeForce din primul moment de când NVIDIA a lansat primul GPU destinat notebook-urilor. Această alăturare a contribuit la dezvoltarea gamei de succes de notebook-uri puternice de gaming, ce integrează GeForce şi tehnologia SLI®,” a declarat Yasuhisa Arabiki, Senior Manager, PC Product Planning Department, Personal Computer & Network Company, Toshiba Corporation. 'Toshiba îşi menţine angajamentul de a oferi o experienţă de neuitat cu GeForce 9800M GTX şi GeForce 9700M GTS, prin lansarea seriilor Qosmio X300/X305'.

Unităţile de procesare grafică GeForce din seria 9M, prin arhitectura de procesare paralelă, deschid calea către o nouă generaţie de jocuri ultra-realiste, fiind singurele GPU-uri care suportă tehnologia PhysX, cel mai răspândit motor de fizică care oferă dinamism şi realism 3D în peste 140 de jocuri pe multiple platforme şi care este folosit de peste 25.000 de dezvoltatori din toată lumea. Cu ajutorul engine-ului PhysX, dezvoltatorii pot include efecte cum ar fi dinamica corpurilor solide, detectarea coliziunilor, simularea hainelor, efecte ce schimbă în mod radical modul în care sunt jucate aceste jocuri, cum se dezvoltă scenariul, pentru care ulterior aceste efecte să fie accelerate, utilizând puterea de procesare a GPU-ului.

“Folosim API-ul PhysiX în toate jocurile noastre 3D şi amintesc aici Brothers in Arms, Aliens: Colonial Marines, şi Borderlands', a afirmat Corrinne Yu, Director Platform Technology, Gearbox Software. 'Împingând grafica şi realismul la nivelul următor, este firesc să punem la treabă arhitectura paralelă a unităţii de procesare vizuală pentru calcule de fizică, permiţând accelerarea fizicii pentru orice, de la coliziunea corpurilor rigide, fizica vehiculelor, coliziuni cu părţi ce pot fi distruse şi multe alte efecte simulate. Jucătorii vor avea ocazia să interacţioneze cu mediul aşa cum ar face-o şi în lumea reală”.

Avantajele seriei de GPU GeForce 9M pentru notebook-uri nu se opresc la jocuri. Dezvoltatorii de aplicaţii beneficiază, de asemenea, de avantajele arhitecturale ale GPU-ului pentru a accelera procesările complexe din aplicaţii utilizate frecvent şi care nu au nicio legătură cu jocurile. De exemplu, convertirea materialelor video în formate acceptate de playere video portabile dura ore în şir; acum aceeaşi sarcină poate fi dusă la îndeplinire în câteva minute. Alte task-uri, cum ar fi prelucrarea pozelor de înaltă rezoluţie, unde timpul de aşteptare întrerupe activitatea, se pot realiza în timp real pe o unitate de procesare grafică precum cele din seria GeForce 9M.

De astăzi, sunt disponibile cinci versiuni ale noilor unităţi de procesare grafică. În segmentul ultra-high-end găsim GeForce 9800M GTX, GeForce 9800M GTS şi GeForce 9800 GT. La acestea, se mai adaugă două modele foarte performante, GeForce 9700M GTS şi GeForce 9700M GT. În gama de mijloc, GeForce 9600M şi 9500M GPU se potrivesc perfect în notebook-urile mainstream.

Facilităţi şi specificaţii ale unităţilor de procesare vizuală NVIDIA GeForce 9800M şi GeForce 9700M:
-Suport pentru tehnologia PhysX, proprietară NVIDIA, pentru calcularea fizicii în timp real
-112 nuclee de procesare, ideale pentru task-uri complexe, cum ar fi conversia video
-Motor grafic super rapid ce oferă performanţe fără precedent, detalii bogate ale mediului înconjurător din jocuri, efecte cinematografice
-Suport pentru configuraţii NVIDIA SLI® multi-GPU pentru cea mai bună experienţă de gaming pe notebook
-Suport pentru tehnologia Hybrid SLI pentru o autonomie mai mare, operare la temperature mai scăzute şi zgomot redus
-Procesare video PureVideo® HD pentru redarea conţinutului video, ce oferă culori şi mai vii, contrast ridicat
-Suport pentru ultimele apariţii de tehnologie Blu-ray, cum ar fi BD-Live şi redare video cu stream dual
-Suport pentru noile specificaţiile modulului grafic MXM™ versiunea 3.0

Noile GPU-uri din seria GeForce 9800M şi GeForce 9700M vor fi disponibile în oferta a peste 20 de companii producătoare de notebook-uri din toată lumea. Alături de Toshiba, alţi mari producători mondiali îşi vor anunţa în următoarele luni notebook-uri ce vor fi motorizate de noile GPU-uri.
Notebook-uri de gaming au fost anunţate de companii regionale, cum ar fi Sager, Pioneer Computers Australia, Zepto, rock, Novatech, XXODD, Chiligreen, Multirama, Plaisio, Ergo, Cioce, Insys, Infinity, Cybersystem şi Cizmo.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Conferinţa NVISION 08 va avea loc între 25-27 August, 2008 în San Jose, California. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.co.uk şi www.nvision2008.com.

Pentru mai multe informaţii despre seria GeForce 9M, tehnologia PhysX şi procesarea paralelă cu ajutorul unităţii de procesare vizuală, vă rugăm vizitaţi www.nvidia.co.uk.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-ofera-o-noua-dimensiune-jocurilor-pe-notebook