NVIDIA OPTIMIZEAZA SISTEMUL DE OPERARE ANDROID PE PROCESOARELE TEGRA

BUCURESTI - 16 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

NVIDIA® Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală, anunţă astăzi că sistemul de operare pentru dispozitivele mobile Android va rula pe seria de procesoare de tipul “computer pe cip” Tegra, ca rezultat al strânsei colaborări cu Google şi cu Open Handset Alliance. Fiind optimizate pentru sistemul Android, producătorii şi operatorii pot integra cu uşurinţă acum procesoarele Tegra în următoarea generaţie de telefoane mobile, permiţând o îmbunătăţire semnificativă a experienţei de utilizare prin includerea aplicaţiilor de localizare şi mash-up, pe lângă opţiunile de conectivitate rapidă la Internet.

“Suntem bucuroşi că sistemul Android va rula pe procesoarele NVIDIA Tegra şi ne dorim tot mai multe dispozitive Android care să ofere o experienţă de utilizare extraordinară,” a declarat Andy Rubin, Senior Director al diviziei Mobile Platforms din cadrul Google.

Noul procesor NVIDIA Tegra APX 2600 va fi prezentat la standul NVIDIA din cadrul Mobile World Congress care se desfăşoară la Barcelona, Culoarul 1, Standul IC34. NVIDIA le va oferi producătorilor OEM o variantă mult optimizată şi accelerată a sistemului Android în cel de-al doilea trimestru al anului 2009.

“NVIDIA colaborează cu Google pentru a valorifica potenţialul de procesare vizuală al dispozitivelor mobile şi astfel am lansat soluţia care îmbină puterea procesoarelor Tegra cu platforma inovatoare Android,” a declarat Michael Rayfield, General Manager al diviziei Mobile Business din cadrul NVIDIA. “NVIDIA va lucra în cadrul Open Handset Alliance pentru a îmbunătăţi continuu capacitatea platformei Android de a folosi grafica mobilă şi accelerarea media avansate, interacţiunea cu tehnologia mobilă devenind mai intuitivă şi mai instictivă.”

Pentru mai multe informaţii despre seria de procesoare NVIDIA Tegra, vă rugăm să vizitaţi http://www.nvidia.co.uk/page/handheld.html.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Android

Android este un sistem de operare dedicat dispozitivelor mobile. Include tot ceea ce un dezvoltator are nevoie pentru a construi un telefon mobil de ultimă generaţie. Android va fi disponibil cu sursa deschisă sub licenţa Apache v2 şi a fost conceput pentru furnizarea celei mai avansate experienţe de utilizare pe un telefon mobil. Android oferă, pe lângă posibilităţi de conectivitate rapidă la internet, aplicaţii de mash-up şi localizare.

Despre NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk.

www.nvidia.co.uk

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-optimizeaza-sistemul-de-operare-android-pe-procesoarele-tegra