NVIDIA REVOLUŢIONEAZĂ PROCESAREA VIZUALĂ CU PRIMA PLACĂ GRAFICĂ CU 4GB MEMORIE VIDEO

Santa Mare - 12 noiembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Noua unitate de procesare grafică NVIDIA Quadro FX 5800 concepută pe arhitectura de procesare intens paralelă CUDA oferă cele mai mari performanţe pentru industria extractivă de petrol şi gaze, pentru imageria medicală, şi pentru aplicaţiile de design

SANTA CLARA, CA – 12 noiembrie 2008 – NVIDIA Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală, lansează astăzi cea mai puternică unitate de procesare grafică profesională din industrie - NVIDIA® Quadro® FX 5800. Noua placă grafică răspunde nevoilor de soluţii avansate de procesare vizuală, pe care le au profesioniştii din industria extractivă de petrol, din domeniul cercetării medicale computerizate sau din industria designului auto de lux.

“Mulţimea şi complexitatea informaţiilor cresc exponenţial, iar provocarea pentru profesionistul de astăzi este de a ordona toate aceste date într-o formă care să aibă sens, care poate fi analizată şi care să îmbunătăţească procesul decizional,” a declarat Jeff Brown, General Manager, Professional Solutions, NVIDIA. “Miza poate fi reprezentată de miliardele de dolari ale investitorilor sau chiar de vieţile unor oameni. Unitatea de procesare vizuală Quadro FX 5800 dispune de opţiuni avansate care permit vizualizarea unui volum uriaş de date într-un mod superior vizualizării tradiţionale 3D, permiţându-le profesioniştilor să ia rapid decizii.”

Unitatea de procesare grafică Quadro FX 5800 oferă o performanţă şi un nivel de scalare fără precedent, permiţând vizualizarea şi interpretarea unor seturi complexe de date care, până acum, nu s-ar fi putut procesa pe o placă grafică. Având o arhitectură de procesare cu 240 de nuclee programabile cu tehnologia CUDA™ şi pentru prima dată în industrie, 4GB memorie video, unitatea de procesare Quadro FX 5800 este soluţia ideală pentru aplicaţiile folosite în industria extractivă de petrol şi gaze, în domeniul imageriei medicale şi pentru aplicaţiile de design şi vizualizare ştiinţifică. Placa grafică Quadro FX 5800 oferă şi următoarele facilităţi:
•Modelare interactivă 4D cu posibilităţi de simulare a scurgerii timpului
•Lăţime de bandă a memoriei de până la 102 GB/secundă
•Rată de umplere de peste 52 de miliarde de texeli/secundă şi performanţă geometrică de 300 de milioane de triunghiuri/secundă
•Compatibilitate cu următoarea generaţie de aplicaţii bazate pe OpenGL Microsoft DirectX 10
•Vizualizare avansată cu Quadro G-Sync II

“Software-ul GeoProbe® R5000, lansat recent de Landmark, le oferă geocercetătorilor posibilitatea de a vizualiza la rezoluţie maximă seturi de date regionale la scară largă de pe o staţie de lucru standard cu un sistem de operare Linux® ,” a declarat Nicholas Purday, Manager al Geophysical Technologies din cadrul Landmark. “Cu ajutorul unităţii de procesare grafică NVIDIA Quadro FX 5800, care beneficiază de o putere mare de procesare şi o performanţă geometrică superioară, aplicaţia GeoProbe poate randa rapid suprafeţe întinse. De asemenea, procesarea unui număr mare de sarcini care foloseau intens resursele procesorului au putut fi transferata pe unitatea grafică, îmbunătăţind semnificativ experienţa pe care o are utilizatorul.” Landmark este unul din cei mai importanţi furnizori de software şi soluţii tehnice din lume pentru industria energetică şi are sediul în Halliburton.

“Capacităţile avansate de randare grafică ale unităţii Quadro FX 5800 îmbunătăţesc aplicaţia CyberHeart, cu ajutorul căreia se pot realiza vizualizări 3D cu unde radio în timpul operaţiilor chirurgicale de tratare a afecţiunile de aritmie,” a declarat Thilaka Sumanaweera, CTO, CyberHeart. “Aplicaţiile noastre procesează seturi complexe de date obţinute cu ajutorul scanerelor CT care operează pe 64 de fâşii prin tehnica de ventriculografie radioizotopica. Unităţile grafice Quadro FX ne furnizează lăţimea de bandă necesară operării tehnologiei de ultimă generaţie şi ne ajută, în definitiv, să salvăm vieţi.” CyberHeart, Inc., este o companie producătoare de echipamente medicale care dezvoltă aplicaţii radiochirurgicale noninvazive pentru operaţiile pe cord.

Unitatea de procesare grafică Quadro FX 5800 permite redarea culorilor pe 10 biţi, oferind o calitate superioară a imaginilor prin redarea a miliarde de variaţii de culoare, în locul a câtorva milioane aşa cum era posibil până acum. Profesioniştii îşi pot vizualiza modelele la un nivel avansat de precizie şi realism fără precedent.

“Clienţii noştri iau decizii importante în legătură cu produsele viitoare pe baza modelelor 3D RTT în timp real,” a declarat Ludwig Fuchs, cofondator al CEO al RTT. “Noua unitate grafică Quadro FX 5800 va fi platforma ideală pentru procesarea de nivel următor. Nivelurile superioare de realism, autenticitatea fizică şi modelarea complexă sunt, acum, posibile datorită numărului dublu de nuclee şi o memorie video generoasă (frame buffer).” Realtime Technology AG, este un lider în furnizarea tehnologiilor de vizualizare în timp real şi soluţiilor de realizare a prototipurilor virtuale pentru industriile constructoare de automobile şi aeronave şi pentru industria bunurilor de larg consum.

Disponibilitate
Soluţiile NVIDIA Quadro sunt disponibile în reţeaua distribuitorilor şi integratorilor de sisteme şi partenerii de canal NVIDIA PNY Technologies (EMEA). Pentru mai multe informaţii despre întreaga gamă de soluţii profesionale NVIDIA, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk/quadro.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-revolutioneaza-procesarea-vizuala-cu-prima-placa-grafica-cu-4gb-memorie-video