NVIDIA REVOLUTIONEAZA VIZUALIZAREA DE INALTA PERFORMANTA PRIN NOUA UNITATE DE PROCESARE VIZUALA QUADRO FX 4800

BUCURESTI - 4 decembrie 2008

Comunicat tip General in Tehnologie

Memoria grafică extinsă, fidelitatea cromatică şi arhitectura de procesare paralelă de ultimă generaţie oferă performanţe superioare în aplicaţii precum MCAD, DCC şi aplicaţii de bandă largă

SANTA CLARA, CA— 4 decembrie 2008—NVIDIA Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală, anunţă lansarea unei noi unităţi profesionale de procesare vizuală (GPU) destinate utilizatorilor profesionişti: NVIDIA® Quadro® FX 4800. Noua unitate profesională de procesare vizuală vine în întâmpinarea utilizatorilor care folosesc aplicaţii complexe precum designul mecanic asistat de calculator (MCAD), crearea de conţinut digital (DCC) sau aplicaţii de transmitere de informaţii pe bandă largă. Arhitectura GPU avansată, memoria grafică extinsă şi posibilitatea reproducerii culorilor pe 30 de biţi reprezintă câteva atribute care fac din unitatea de procesare vizuală Quadro FX 4800 soluţia ideală pentru profesioniştii care vor să depăşească barierele convenţionale de realism, performanţă şi calitate.

“Pe o piaţă tot mai competitivă, profesioniştii trebuie să ofere rezultate mai bune şi mai economice într-un timp mai scurt”, a declarat Jeff Brown, General Manager, Professional Solutions, NVIDIA.

“NVIDIA nu răspunde numai acestei provocări, ci ridică ştacheta procesării vizuale profesionale prin dezvoltarea unor soluţii specializate care vin în întâmpinarea nevoilor specifice ale profesioniştilor – fie ei geofizicieni sau designeri MCAD.”

Echipată cu 192 de nuclee paralele de procesare programabile cu tehnologia CUDA™, unitatea de procesare vizuală Quadro FX 4800 oferă o performanţă grafică de două ori mai mare decât a modelelor precedente de unităţi profesionale ultra-high-end. Principalele specificaţii ale unităţii Quadro FX 4800 includ:

· Vizualizare în timp real a seturilor complexe de date – Datorită memoriei grafice de 1,5 GB, unitatea de procesare vizuală Quadro FX 4800 poate procesa în timp real texturi complexe, oferind în acelaşi timp rate de umplere de 38 de miliarde de texeli pe secundă o performaţă geometrică de 300 de milioane de triunghiuri pe secundă.

· Calitate îmbunătăţită a imaginii – Unitatea Quadro FX 4800 permite randarea la o precizie grafică de 128 de biţi şi FSAA (full-scene anti-aliasing) de 32x, pentru imagini mai clare.

· Fidelitate cromatică superioară şi rezoluţie înaltă – Unitatea dispune de doi conectori DisplayPort de 10 biţi care furnizează o paletă cromatică de peste un miliard de culori, mult superioară performanţelor oferite de plăcile grafice precedente. De asemenea, Quadro FX 4800 dispune şi de un conector 'Dual-Link Digital Display', care permite instalarea a două monitoare simultan cu rezoluţii de până la 3840 x 2400 la 24Hz pentru fiecare.

· Vizualizare de înaltă performanţă – Arhitectura de procesare paralelă CUDA programabilă cu ajutorul limbajului standard C. Pe lângă vizualizarea de înaltă performanţă, CUDA oferă posibilităţi noi de rezolvare a sarcinilor complexe precum supraeşantionarea spaţială (prin metoda ray tracing), codarea video sau randarea interactivă a volumului.


Disponibilitate

Soluţiile NVIDIA Quadro sunt disponibile în reţeaua distribuitorilor şi integratorilor de sisteme şi partenerii de canal NVIDIA PNY Technologies (SUA şi EMEA), Leadtek (APAC), şi Elsa (Japonia). Unitatea de procesare vizuală Quadro FX 4800 este disponibilă începând de astăzi. Pentru mai multe informaţii despre întreaga gamă de soluţii profesionale NVIDIA, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk/quadro.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk.
www.nvidia.co.uk