PCfun.ro ofera cumparatorilor online consola Sony PlayStation 3 in ziua lansarii europene

BUCURESTI - 22 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

* Gaming full HD * Imagini şi filme HD 1080p * Conectare la Internet si gaming multiplayer*
Unitate optică Blu-ray încorporată

PCfun.ro, magazin online în domeniul produselor IT, electronicelor şi telefoanelor GSM, anunţă lansarea pe piaţa din România, concomitent cu cele din Europa, a Sony PlayStation 3, cea mai avansată consolă de jocuri din lume. Sony PlayStation 3 va fi disponibilă, pentru comenzile imediate, pe site-ul PCfun. ro, începând cu data de 23 martie 2007, livrarea fiind gratuită. Versiunea de lansare este cea Premium, care este dotată cu hard disc de 60 GB, include player Blu-ray compatibil CD şi DVD şi pe care rulează cele mai avansate jocuri HD ale momentului.

Lansată la finele anului trecut în Statele Unite şi Japonia, este consola cea mai avansată tehnologic, care mută jocurile în noua eră HD (high definition), aduce niveluri de realism de necomparat şi interactivitate superioară atât în jocuri, cât şi în raport cu reţeaua de acasă şi conectarea la internet.

“Stim că piaţa consolelor este una cu potenţial, foarte puţin dezvoltată în acest moment. Lucrurile evoluează şi PlayStation 3 are toate şansele să fie unul din motoare, prin calităţile extraordinare pe care le oferă, prin bogaţia şi detaliul imaginii si prin nivelul de realism.”
”În România sunt în acest moment câteva zeci de mii de televizoare LCD compatibile HD care astfel vor primi pe lângă consolă şi un player Blu-ray, cel mai accesibil în acest moment, care rulează filme de cea mai înaltă definiţie existentă, HD 1080p sau full HD (1920x1080)”, a declarat Magda Stoica director de vânzari PCFun.ro.

Filme HD, muzică şi imagini
Sony PlayStation 3 oferă suport pentru vizionarea filmelor de înaltă definiţie (HD), standardul care va domina industria televiziunii în următorii ani şi pentru care există pe piaţă o listă importantă de filme în format HD, încorporează unitate optică Blu-ray, cu o capacitate de disc de până la 50GB, hard disc încorporat de 60GB pe care se pot stoca imagini, filme sau muzică în formatele uzuale MP3, ATRAC (oma/.msa/oa3), AAC şi WAV, precum şi imagini în format JPEG, GIF, PNG, TIFF şi BMP, cititoare de carduri pentru camerele foto digitale uzuale (SD, CF, MMS).

Gaming multiplayer şi interactivitate
Pasionaţii de jocuri vor descoperi la Sony PlayStation 3 un mediu de joc multiplayer via conexiune internet dar şi plăcerea jocului prin intermediul controlerului wireless SINAXIS, care oferă o sensibilitate mare, urmărire şi coordonare a mişcărilor pe 6 axe celor care folosesc consola în jocurile interactive, cu o conectivitate Bluetooth. Pasionaţii deja familiarizaţi cu versiunile anterioare PlayStation 1 şi PlayStation 2 se vor putea bucura, în continuare, de jocurile preferate şi vor avea acces la cele cele stocate pe CD sau DVD, dar la o calitate superioară faţă de aceea din trecut. Cei care folosesc Internetul vor avea şi ei motive de bucurie, întrucât PS3 permite navigarea sau chat-ul cu prietenii, atât prin text, cât şi prin voce sau prin sistem video.

Putere de procesare şi ultimele tehnologii
Sony PlayStation 3 aduce o putere de procesare impresionantă dată de noul Cell Broadband Engine cu o arhitectură unică pentru rularea proceselor paralele ce oferă consolei abilitatea de a derula task-uri multiple şi complexe în spatele inteligenţei artificiale. În paralel, pentru susţinerea puterii de procesare video impresionante, rularea de conţinut video HD şi procesele de codare şi decodare inclusiv pentru unitatea Blu-ray, consola este dotată cu un procesor grafic NVIDIA RSX de ultimă generaţie.

Patru porturi USB le vor permite jucătorilor să îşi conecteze camerele foto digitale, playerele MP3 şi alte dispozitive multimedia. PlayStation3 poate fi utilizat şi pentru a accesa PLAYSTATION®Network, spaţiul interactiv, în continuă dezvoltare, care deschide poarta către o lume complet nouă şi plină de experienţe de divertisment. Acesta oferă jocuri online gratuite, posibilitatea de a conversa cu prietenii ori familia de oriunde din lume şi acces la conţinut disponibil pentru descărcare exclusiv.

Specificaţii tehnice PlayStation 3:

• Formate HD: 1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i
• Procesor : Cell Broadband Engine™
• Procesor video: NVIDIA RSX
• Memorie: 256 MB XDR
• Memorie video: 256MB GDDR3 VRAM
• Capacitate : 60 GB Serial ATA, format 2,5 inch
• Unitate disc optic: Blu-ray Disc
oviteza de citire Blu-ray, BD-ROM: 2x
oviteza de citire DVD-ROM: 8x
o viteza de citire CD-ROM: 24x / SACD 2x
• Conectori intrare/ieşire: HDMI OUT, AV MULTI OUT, Digital out (optical)
• Sloturi carduri de memorie: Memory Stick slot, SD Memory Card slot
• Porturi USB: 4 high-speed USB
• Audio: Dolby Digital 5.1 ch, DTS 5.1 ch, LPCM 7.1 ch, AAC
• Accesorii : Wireless controller (Bluetooth)
• Conectivitate : Ethernet (10BASE-T, 100-BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 b/g, Bluetooth 2.0
• Dimensiuni: 325mm (W) x 98mm (H) x 274mm (D)
• Greutate: 5kg

Sony PlayStation 3 se comercializează la preţul de 1999 RON (TVA inclus) şi se poate rezerva înainte de ziua lansării oficiale, cu livrare ulterioară acestei date. Simultan, sunt disponibile primele jocuri PlayStation 3 pentru comenzi pe site-ul PCfun.ro
Detalii legate de produs si imagini se pot gasi la adresa: http://www.pcfun.ro/Consola-Sony-Playstation-3.


Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre PCfun.ro:

PCfun.ro este un magazin online pentru produse IT, electronice şi de comunicaţii operat de FiT Distribution, lansat în 2005.
PCfun.ro acoperă în prezent produse din domeniul tehnologiei informaţiei şi electronice, având parteneri cu tradiţie în aceste industrii. Produsele comercializate în mod curent sunt de la cele comune la cele foarte specializate, de menţionat fiind următoarele branduri: Acer, Asrock, Asus,
A-Data, Biostar, Canon, Compro, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, Lenovo, Mediatech, Microsoft, Nec, Olympus, Sapphire, Samsung, Sony, Toshiba, Panasonic, JVC, LG, NOKIA, Sony Ericsson.

FiT Distribution este o companie înfiinţată în 2002, ce activează în piaţa de distribuţie din România, atingând în 2005 o cifră de afaceri de 7 milioane USD.www.PCfun.ro