Reactii incredibile: Noul D-SLR Sony cu 14.2 megapixeli si functia Quick AF Live View

BUCURESTI - 5 februarie 2008

Comunicat tip General in Tehnologie

Quick Auto Focus Live View pentru fotografiere cu reacţii rapide;

Rezoluţii extrem de mari - senzor APS-C CCD de 14.2 megapixeli efectivi, pentru o performanţă fără precedent a imaginii;

Display de 2.7 inci (6.86 cm) de unghi variabil pentru un proces de fotografiere mult mai mobil;

Stabilizatorul de imagine “Super SteadyShot™” îmbunătăţit permite fotografierea la timpi mai lungi cu 2,5-3 trepte de expunere, cu toate obiectivele alfa;

Sensibilitate înaltă, până la ISO 3200 cu reducere a zgomotului la ISO mari, pentru obţinerea de fotografii mai clare în condiţii de luminozitate scăzută

Familia digitală a SLR conţine acum încă două noi modele Sony care deţin funcţia “Quick AF Live View” pentru fotografiere cu reacţii rapide, cu o calitate superioară a imaginii, cu funcţii creative puternice, dar uşor de utilizat.

Modelul a350 încorporează un nou senzor CCD de tip APS-C cu 14.2 megapixeli efectivi pentru captura unor imagini incredibil de detaliate şi realiste. Acest nou model face echipă cu a300, care oferă funcţii aproape identice, folosind un senzor de rezoluţie 10.2 megapixeli.

Ambele modele de camere întregesc seria a, aceasta conţinând acum patru camere uşor de manevrat, începând cu modelul entry-level a200 şi ajungând la rapidul şi puternicul a700, care se adresează entuziaştilor şi semiprofesioniştilor. Familia a cuprinde, de asemenea, peste 24 obiective compatibile, plus sisteme de iluminat şi alte accesorii.

Funcţia “Quick AF Live View” pentru fotografiere rapidă şi creativă

Modelele a350 şi a300 sunt primele camere SLR digitale care conţin tehnologia “Quick AF Live View”. Acest nou sistem, unic la Sony, contopeşte comoditatea previzualizării în timp real a imaginilor cu sistemul rapid TTL cu detecţie de fază şi fotografierea continuă şi rapidă care îi răsplăteşte pe utilizatorii camerelor SLR digitale. În premieră absolută,

“Quick AF Live View” depăşeşte limitările tehnice care făceau imposibilă fotografierea ultrarapidă atunci când se folosea modul de vizualizare în timp real.

În plus, un nou şi avansat senzor Auto Focus în nouă puncte cu sistem autofocus asigură o performanţă de autofocalizare mai rapidă şi mai precisă, atât în modul “live view”, cât şi în atunci când folosim vizorul optic.

Utilizatorii de orice nivel pot compune imagini foarte simplu şi confortabil, folosind display-ul LCD de 2.7 inci (6.86 cm). Înclinând display-ul mobil în faţă cu până la 130 de grade şi în spate cu până la 40 de grade,utilizatorul poate să aibă tot timpul subiectul în faţă. Efectele compensării expunerii şi balansului de alb pot fi previzualizate foarte uşor în modul “live view”. Întâlnim, de asemenea, şi un vizor optic luminos şi clar care oferă o alternativă la fotografierea în modul “live view”.

Calitate extraordinară a imaginii

Modelul a350 deţine ultima generaţie a procesorului de imagine Sony BIONZ care optimizează potenţialul extraordinar al senzorului CCD de înaltă rezoluţie.

Susţinut de procesorul BIONZ, optimizorul de gamă dinamică asigură în mod automat o expunere echilibrată, cu detalii generoase atât în zonele puternic iluminate cât şi în cele umbrite. Detecţia îmbunătăţită a scenelor iluminate din spate oferă acum rezultate şi mai reuşite, chiar şi în cazul problematic în care subiectele se găsesc contra luminii.

Sensibilitatea este dusă la un maxim ISO 3200, permiţând o fotografiere reuşită în condiţii de luminozitate scăzută, fără bliţ. Un mod special de reducere a zgomotului la sensibilităţi ISO ridicate îmbunătăţeşte calitatea imaginii, la setări de sensibilitate sporită.

Stabilizatorul optic “Super SteadyShot™” încorporat oferă performanţă îmbunătăţită de stabilizare împotriva imaginilor mişcate, în cazul tuturor obiectivelor a. Un nou algoritm de control ridică acum corecţia la un nivel de 2.5 – 3.5 trepte de expunere, comparativ cu 2.0-3.5 trepte în cazul modelului a100.

Comoditate în fotografiere şi vizualizare

Modelele a350 şi a300 au fost concepute pentru confort sporit în fotografiere şi opţiuni creative extinse, chiar şi în cazul utilizatorilor neiniţiaţi, care nu au mai folosit niciodată o cameră SLR digitală.

Disponibilă în modul “Live View”, funcţia de Teleconvertor inteligent oferă un factor de zoom digital de 1.4x sau 2x cu scopul măririi nivelului lungimii focale efective a obiectivului a ales de dumneavoastră. Chiar şi cu zoom-ul digital activat, senzorul de rezoluţie extrem de mare al camerei (14.2 megapixeli) asigură o mărire perfectă, bogată în detalii.

Ambele camere sunt extrem de uşor de folosit, mulţumită ecranului intuitiv care afişează cele mai utilizate funcţii, prin simpla apăsare a butonului “Function”.


Ca şi la alte modele din seria a, sistemul Anti-Praf şi acoperirea antistatică a senzorului minimizează efectele dăunătoare ale pătrunderii prafului în interiorul camerei în timpul schimbării obiectivului.

Ambele modele deţin o autonomie de fotografiere de până la 730* imagini (410 imagini în modul “Live View”) dintr-o singură încărcare a acumulatorului InfoLITHIUM™ de mare capacitate (NP-FM500H). Confirmarea exactă a încărcării rămase este afişată în procente de către ecranul LCD de 2.7-inci, cu scopul de a vă bucura de o fotografiere îndelungată fără a vă face griji despre nivelul de încărcare a acumulatorului.

*standard CIPA

Disponibil ca accesoriu opţional, puternicul bliţ HVL-F42AM se mulează perfect atât pe nevoile unui utilizator profesionist, cât şi pe cele ale unui începător. Alături de sistemul de măsură ADI şi de posibilitatea de operare de la distanţă, acest accesoriu oferă şi o ajustare automată a Balansului de Alb, cu informare despre temperatura de culoare, plus un sistem evoluat de tip “Bounce” cu ajustare pe verticală de până la 90°, stânga până la 90° şi dreapta până la 180°.

De asemenea opţional, mânerul vertical VG-B30AM permite manipularea confortabilă atât în poziţie de fotografiere “landscape” cât şi portret. Mânerul poate integra până la doi acumulatori tip NP‑FM500H în scopul măririi autonomiei de fotografiere de până de la 1460* imagini (820 imagini în modul “Live View”) la o singură încărcare.

*standard CIPA

Ambele camere pot folosi noua unitate GPS GPS-CS1KASP. Compatiblă cu toate modelele noi Sony a, Cyber-shot şi Handycam, această unitate ultraportabilă poate înregistra temporal până la o lună de date de poziţionare, cu scopul de a vă ajuta să vă localizaţi amintirile. Fotografiile pot fi etichetate cu informaţii despre poziţie, pot fi suprapuse pe hărţi online sau afişate ca marcaje pe ruta dumneavoastră de călătorie.

Disponibilitate

Camera SLR digitală a350 va fi disponibilă de la începutul lunii martie în următoarele variante:

a350 body.

a350 cu obiectiv DT18-70mm F3.5-5.6

a350 cu obiectiv DT18-70mm F3.5-5.6 şi DT55-200 F4-5.6


Camera SLR digitală a300 va fi disponibilă de la începutul lunii aprilie în următoarele variante:

a300 body.

a300 cu obiectiv DT18-70mm F3.5-5.6

a300 cu obiectiv DT18-70mm F3.5-5.6 şi DT55-200 F4-5.6


Caracteristici principale a350/300

Tipul camerei Digital SLR cu bliţ încorporat şi obiectiv interschimbabil

Montură Obiectiv Toate obiectivele Sony a şi obiectivele Konica Minolta MAXXUM / DYNAX

Senzorul de imagine CCD de tip APS-C cu sistem anti-praf

Rezoluţia senzorului α350: 14.2 megapixeli efectivi / α300: 10.2 megapixeli efectivi

Procesor de imagine Sony BIONZ

Stabilizarea imaginii Super SteadyShot cu cca. 2.5 – 3.5 EV scădere în viteza declanşatorului (stabilizarea reală depinde de condiţiile de fotografiere şi obiectiv)

Reducerea zgomotului Reducere zgomot la Expunere mare & ISO mare - ISO1600 / 3200

Stiluri creative Moduri predefinite: Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Night View, Sunset, B/W, Adobe RGB. Parametri ajustabili: Contrast, Saturaţie, Sharpness

Optimizorul de gamă dinamică Moduri de operare: Off, Standard, Advanced

* Optimizorul de gamă dinamică foloseşte tehnologie Apical Limited.

Moduri de selecţie a scenei-Portrait, Landscape, Macro, Sports, Sunset, Night Portrait / Night View

Vizor Acoperire: 95% / Grosisment: 0.74x / Ajustare dioptrii -3/+1

Sistem AF Sistem detecţie de fază TTL cu focalizare în 9 puncte

Sensibilitate ISO100 – echivalent 3200

Bliţ încorporat GN12 / cu auto deschidere în modurile Auto şi scene / buton de deschidere manuală pentru celelalte moduri

Gamă de viteze Declanşator 1/4000 sec. - 30 sec., viteza de sinc. bliţ 1/160 sec.

Factor de fotografiere continuă α 350: max 2 fps cu Live view / max 2.5 fps cu vizor

α300: max 2 fps cu Live view / max 3 fps cu vizor

Nr. max. de cadre JPEG Fine/Std: nelimitat (până la umplerea cardului de memorie), RAW+JPEG: 3,

Înregistrare (continuu) RAW (α350): 4, RAW (α300): 6

Ecran monitor TFT 2.7-inci Clear Photo LCD (230k puncte) cu înveliş AR

Afişare histogramă RGB

Meniu de funcţii Camera Function Display cu un control direct al Modului de Bliţ, Modului AF, WB, Modului de Măsurare, Zona AF, DRO

Tip acumulator NP-FM500H cu afişare procentuală încărcare InfoLITHIUM

Autonomie acc. Cca. 730 poze cu vizor / 410 poze cu Live View (standard de măsurare CIPA)

Mâner vertical VG-B30AM (opţional) poate conţine până la 2 acumulatori NP-FM500H

Medii de înregistrare Card CompactFlash: Type I, Type II (Microdrive)

Cu adaptor opţional: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo

Dimensiuni (WxHxD) Cca. 130.8 x 98.5 x 74.7 mm

Greutate Aprox. 582 g (fără acumulator sau card de memorie)Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,83 miliarde de euro (8.296 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2007, bazate pe o rată medie de schimb de 148,6 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 163.000 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 13,71 miliarde euro (2.038 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2007. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,12 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Pentru mai multe informaţii despre Sony Europa, vă rugăm să vizitaţi http://www.sony-europe.com şi http://www.sony-europe.com/presscenter.


www.sony.ro