Trei noi instrumente NVIDIA vin în ajutorul dezvoltatorilor pentru a corecta rapid erorile şi a optimiza jocurile video

Santa Mare - 18 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

PerfHUD 6, FX Composer 2.5 şi Shader Debugger ajută la simplificarea dezvoltării jocurilor

SANTA CLARA, CA - 18 iulie 2008 – Jocurile de vârf din zilele noastre folosesc tehnici complexe de programare şi randare, ale căror creare şi optimizare pot dura luni de zile – totul ca imaginile din jocuri, fluiditatea jocului să fie la nivelul aşteptărilor gamerilor. Mii de dezvoltatori de pretutindeni, printre care îi amintim pe cei de la Blizzard Entertainment, Crytek, Epic Games şi Rockstar Games, se bazează pe instrumentele de dezvoltare oferite de NVIDIA pentru a crea jocuri de console şi PC. Astăzi, NVIDIA a extins pachetul de soluţii cu trei noi instrumente ce accelerează procesul de dezvoltare, ţinând proiectele în grafic şi costurile sub control.
Noile instrumente disponibile includ:
•PerfHUD™ 6 – unealtă specializată în analizarea performanţei şi debugging de grafică pentru aplicaţii DirectX 9 şi 10.
•FX Composer™ 2.5 - mediu de dezvoltare integrat destinat creării facile de efecte vizuale în timp real.
•Shader Debugger – ajută la debugging şi optimizează shaderele scrise cu HLSL, CgFX şi COLLADA FX Cg în DirectX şi OpenGL.

“Aceste noi instrumente întăresc angajamentul pe care ni le-am luat pentru a-i ajuta pe dezvoltatorii de jocuri să-şi pună în practică viziunile”, a afirmat Tony Tamasi, vice preşedinte al departamentului de marketing tehnic, NVIDIA. “Crearea unui joc remarcabil este o sarcină incredibil de provocatoare din punct de vedere tehnic, de aceea noi investim serios în crearea de unelte de debugging şi optimizare facilă a jocurilor video pentru PC şi console.”

Mai multe detalii despre noile instrumente
PerfHUD 6 este o versiune îmbunătăţită a instrumentului de debugging şi analiză a performanţelor pentru aplicaţiile DirectX 9 şi 10, de la NVIDIA. PerfHUD (www.perfhud.com) este folosit în lumea întreagă de dezvoltatorii cei mai importanţi pentru a elimina erorile şi a optimiza jocurile lor. Această nouă versiune include suport cuprinzător pentru optimizarea jocurilor pentru mai multe unităţi de procesare vizuală (GPU), ce folosesc tehnologia NVIDIA SLI®, capacităţi avansate de vizualizare a texturilor, a listelor API call, vizualizarea dependenţelor şi multe altele. Într-un sondaj recent, peste 300 de utilizatori PerfHUD 5 au raportat o creştere a vitezei aplicaţiilor în medie cu 37%, după optimizarea acestora cu PerfHUD.

“Spore se bazează pe un sistem grafic ce suportă un univers complex şi în plină evoluţie. NVIDIA PerfHUD furnizează un instrument unic şi esenţial pentru analiza performanţei jocului”, spune Alec Miller, Graphics Engineer, Maxis. “Capacitatea de a suprapune peste aplicaţie, în timp real, informaţii despre gradul de încărcare a unităţii de procesare grafice, ne ajută să diagnosticăm rapid, să reparăm şi să verificăm optimizările. Ca rezultat direct, putem simula lumi bogate şi asigura un gameplay interactiv. Recomand călduros PerfHUD deoarece este extrem de simplu de integrat şi de folosit”.

FX Composer 2.5 este un mediu de dezvoltare integrat cu ajutorul căruia se pot genera rapid efecte vizuale în timp real. FX Composer 2.5 (www.fxcomposer.com) poate fi folosit pentru a crea shadere pentru HLSL, CgFX şi COLLADA FX Cg - în DirectX şi OpenGL. Această nouă versiune vine cu o interfaţă îmbunătăţită, suport pentru DirectX 10, ShaderPerf cu suport pentru generaţiile GeForce® 8 şi 9, modele vizuale şi stiluri şi sisteme de particole.

Pe măsură de shaderele mai lungi, complexe au devenit aproape universale, debugging-ul lor reprezintă o provocare pentru dezvoltatori. Pentru a-i ajuta pe dezvoltatori cu această sarcină, NVIDIA introduce un plug-in nou nouţ pentru FX Composer 2.5, NVIDIA Shader Debugger™, cu ajutorul căruia programatorii îşi pot inspecta codul sursă şi, în acelaşi timp, vedea modul în care variabilele de shader sunt aplicate în timp real pe geometria lor. Debugger-ul de Shadere (www.shaderdebugger.com) poate fi folosit pentru a repara / corecta shadere HLSL, CgFX şi COLLADA FX Cg atât în DirectX cât şi în OpenGL.

NVIDIA Shader Debugger este primul produs din gama NVIDIA Professional Developer Tools. Acestea sunt instrumente ce-i ţintesc pe dezvoltatorii profesionişti ce au nevoie de capacităţi şi suport avansat. De exemplu, NVIDIA Shader Debugger va rula pe toate GPU-urile de vârf, de la toţi producătorii.

Pe lângă versiunile gratuite, disponibile pentru uz non-comercial, anumite intrumente noi necesită achiziţionarea unei licenţe, dar au un preţ foarte accesibil pentru dezvoltatori. Intrumentele existente nu vor fi afectate (Composer, PerfHUD, Texture Tools şi SDK-uri); ele vor rămâne în continuare gratuit la dispoziţia dezvoltatorilor. Pentru a afla mai multe detalii despre preţurile plug-in-ului Shader Debugger, vizitaţi www.shaderdebugger.com.

NVIDIA îi încurajează pe programatori să viziteze site-ul său de dezvoltare http://developer.nvidia.com şi forumul său de instrumente de dezvoltare http://developer.nvidia.com/forums

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.
Pentru mai multe informaţii, vizitați www.nvidia.co.uk

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/trei-noi-instrumente-nvidia-vin-in-ajutorul-dezvoltatorilor-pentru-a-corecta-rapid-erorile-si-a-optimiza-jocurile-video