UNITĂŢILE DE PROCESARE VIZUALĂ NVIDIA INIŢIAZĂ O REVOLUŢIE CREATIVĂ CU ADOBE CREATIVE SUITE 4

BUCURESTI - 26 septembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Utilizatorii obţin un nivel de performanţă fără precedent şi beneficiază de funcţii complet noi, graţie accelerării native pe unităţile de procesare vizuală NVIDIA

SANTA CLARA, CA—25 SEPTEMBRIE 2008—NVIDIA anunţă astăzi că unităţile sale de procesare vizuală (GPU) accelerează suita de aplicaţii Adobe® Creative Suite® 4. Adobe, companie ce activează în domeniul procesării vizuale, s-a alăturat de curând companiilor ce-şi propun să exploateze cât mai eficient arhitectura de procesare paralelă a unităţilor de procesare vizuală NVIDIA, pentru ca acestea să facă lucruri mai utile decât simpla randare a pixelilor pe ecran. Cu ajutorul accelerării vizuale, facilitate de unitatea de procesare vizuală NVIDIA, familia de produse Adobe Creative Suite 4 permite o manipulare mai rapidă şi mai naturală a imaginilor, sporind calitatea şi productivitatea. Adobe Creative Suite 4, cea mai nouă ediţie dintr-un lung şir de produse software premiate, este primul set de aplicaţii de acest gen care profită de avantajele accelerării native a unităţilor de procesare vizuală.
“Un pas esenţial în dezvoltarea CS4 l-a reprezentat găsirea unei modalităţi de exploatare a puterii imense oferite de unitatea de procesare vizuală,” a declarat John Loiacono, Senior Vice President, Creative Solutions din cadrul Adobe. “Diferenţele sunt uluitoare. Performanţa este un element extrem de important pentru profesioniştii din domeniul prelucrării imaginilor iar unitatea de procesare vizuală NVIDIA le asigură acestora o interacţiune mult mai rapidă, fluent şi mai plăcută cu imaginile şi clipurile video.”

Unităţile de procesare vizuală (GPU) sunt platformele esenţiale pentru randarea în timp real a imaginilor pe ecranele monitoarelor de mult timp, însă dezvoltatorii de programe au început recent să beneficieze de imensa putere oferită de arhitectura de procesare paralelă pentru o varietate de aplicaţii vizuale diferite. Adobe Creative Suite 4 este cel mai important purtător de cuvânt al aplicaţiilor scrise conform noilor tendinţe, datorită poziţionării sale pe piaţă ca lider în suita de aplicaţii destinate designului şi dezvoltării.

Adobe Creative Suite 4 dispune de o varietate de instrumente creative care detectează automat prezenţa NVIDIA Quadro® sau a unităţilor de procesare vizuală GeForce®, exploatând capacităţile de procesare paralelă a unităţii de procesare vizuală pentru a accelera o serie de calcule intense vizuale.

•Adobe® Photoshop® CS4 foloseşte NVIDIA Quadro sau unităţile de procesare vizuală (GPU) GeForce pentru a crea zone de lucru digitale interactive (canvas). GPU-urile permit acum rotirea imaginilor, zoom, panning în timp real, iar vizualizarea schimbărilor se face instantaneu şi natural, fără sacadări. Adobe Photoshop CS4 pune în valoare unităţile de procesare vizuală şi în timpul creării de compoziţii 2D şi 3D, dar şi pentru aplicarea de antialiasing de înaltă calitate, astfel, conturul franjurat al textelor şi obiectelor devine doar o amintire, o problemă aparţinând trecutului. Redimensionarea pensulei, previzualizarea dimensiunii şi a tipului de pensulă, mişcările 3D, crearea imaginilor HDR (high-dynamic-range) plin aplicarea opţiunii Tone Mapping, conversia culorilor, toate sunt operaţiuni accelerate de GPU.

•Adobe After Effects® CS4 oferă o serie de efecte vizuale creative accelerate de unităţile de procesare grafică profesionale NVIDIA Quadro, astfel încât suprapunerea unor efecte vizuale pe clipurile video devine un proces mai uşor ca niciodată, accelerând derularea operaţiunilor, pasul de la concept către produsul final se face foarte rapid. Efectele accelerate de unităţile NVIDIA includ: profunzimea câmpului, efecte de blur bilaterale, efecte de zgomot cum ar fi apă curgătoare, steaguri în bătaia vântului, efecte “cartoon”.

•Adobe Premiere Pro® CS4 beneficiază de unităţile de procesare vizuală NVIDIA Quadro pentru a accelera efecte video de înaltă calitate, cum ar fi: efectele de mişcare, opacitate, culoare şi distorsionarea imaginilor. Soluţiile grafice bazate de Quadro pot edita mult mai rapid stream-uri în format HD, overlay grafic pentru ca, în final, să fie pregătite pentru varii formate, de la component TV, displayport, la SDI necompresat, pe 10 sau 12 biţi.

“Unitatea de procesare vizuală este ingredientul principal al pachetului de aplicaţii Adobe Creative Suite 4, fiind o piatră de hotar în industria IT. Adobe este liderul necontestat în furnizarea de instrumente revoluţionare pentru crearea de conţinut, iar această nouă versiune a suitei marchează începutul revoluţiei creative accelerate de GPU,” a afirmat Dan Vivoli, executive vice president, marketing, NVIDIA. “Suntem onoraţi de colaborarea noastră strânsă cu inginerii talentaţi de la Adobe, pentru a le duce suita la un nou nivel.”

Pentru mai multe informaţii despre Adobe Creative Suite 4, vă rugăm să vizitaţi http://www.adobe.com/. Pentru informaţii suplimentare despre folosirea unităţilor de procesare vizuală NVIDIA GeForce şi a soluţiilor profesionale NVIDIA Quadro cu Adobe Creative Suite 4, accesaţi www.nvidia.com/adobe.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.co.uk

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/unitatile-de-procesare-vizuala-nvidia-initiaza-o-revolutie-creativa-cu-adobe-creative-suite-4