VAIO intampina primavara cu modele noi de notebook-uri din gamele multimedia si lifestyle

BUCURESTI - 12 martie 2009

Comunicat tip General in Tehnologie

Vaio lanseaza noi modele din seriile multimedia (AW, FW) si lifestyle (CS)

Noile modele de notebook-uri AW21S/B şi FW31ZJ definesc experienţa multimedia de ultimă generaţie prin integrarea ecranelor de înaltă definiţie în formatul de cinema 16:9 şi unităţilor optice Blu-ray pentru vizionarea şi crearea de conţinut HD. Modelele CS21S/T (cremă de caramel) şi CS21S/V (violet) – vin să completeze seria notebook-urilor CS, care surprind esenţa VAIO: culori îndrăzneţe, forme perfect adaptate utilităţii şi esteticii, tehnologie care conectează, distrează şi captivează.

Sony VAIO AW21S/B
Urmând linia de design iniţiată de VAIO în vara anului trecut, AW21S suprinde prin dimensiunile fluide şi generoase ale carcasei, care au permis şi integrarea unei tastaturi numerice. Modelul încorporează un ecran masiv cu diagonală de 18,4 inci (aprox 47cm) care suportă rezoluţia full-HD (1920x1080). Datorită sistemului de iluminare cu două lămpi a ecranului şi tehnologiei X-Black, lumina este dispersată uniform pe întreaga suprafaţa a display-ului, imaginile afişate fiind mai bine definite şi mai strălucitoare. De asemenea, unghiul de vizualizare a fost extins pentru o experienţă cinematografică de calitate. Fotografii profesionişti şi posesorii de camere foto digitale HD vor recunoaşte şi aprecia instantaneu fidelitatea absolută a imaginilor afişate de noul model, care redă integral spectrul de culoare Adobe® RGB şi oferă acurateţea perfectă atât de necesară unui proces de editare foto perfect.

Din punct de vedere tehnic, modelul AW21S este la fel de performant pe cât de impresionant este aspectul exterior. Modelul include tot ceea ce utilizatorul şi-ar putea dori pentru o performanţă multimedia de invidiat – de la procesorul Intel® Core™ 2 Duo P8600 cu o frecvenţă de 2,4 GHz, până la grafica 3D, până la grafica 3D de înalt nivel oferită de soluţia video GeForce® 9600M GT de la NVIDIA, cu memorie de 512MB. În plus, modelul dispune de un hard-disk de 500 de GB pentru stocarea unui volum mare de conţinut digital.

Sony VAIO FW31ZJ
Datorită designului compact, modelul FW31ZJ cu ecran de 16,4 inci este extrem de portabil, anumite elemente ale structurii fiind alcătuite din aliaj de magneziu pentru a oferi o mai mare durabilitate. Articulaţia cilindrică a ecranului şi sistemul de semnalizare luminoasă de la unul dintre capete reprezintă deja o marcă distinctivă a notebook-urilor VAIO.

Ecranul special proiectat al modelelor FW permite vizualizarea conţinutului multimedia în formatul de înaltă definiţie, integrând sistemul de iluminare cu două lămpi. Capacitatea îmbunătăţită de redare a spectrului albastru de culori – unde ochiul uman este deosebit de sensibil – permite reproducerea cu o acurateţe extremă a variaţiilor de culoare, în timp ce tehnologia exclusivă Sony X-Black îmbunătăţeşte contrastul şi oferă culori de o naturaleţe remarcabilă.

Modelul FW31ZJ se remarcă şi prin performanţele tehnice deosebite, fiind dotat, în premieră, cu sistemul de operare Windows Vista® Home Premium (64 biţi), ceea ce permite accesarea tuturor celor 4 GB ai memoriei RAM. În plus, modelul încorporează procesorul Intel® Core™ 2 Duo T9550 de 2,66 GHz, capacitatea de stocare fiind de 500 de GB. Sistemul este completat de unitatea optică Blu-ray care permite şi inscripţionarea discurilor BR.

Sony VAIO CS21S/T şi CS21S/V
Seria CS reprezintă, cu adevărat, îmbinarea armonioasă a stilului de viaţă modern cu tehnologia. Toate elementele de design ale acestui notebook sunt concepute pentru o interactivitate completă: carcasa cremă de caramel, tastatura aerisită cu taste individuale, suprafaţa metalică pentru odihnirea palmelor şi sistemul tactil de control al sunetului şi imaginii vor redefini experienţa de utilizare.

În plus, comunicarea video cu prietenii devine realitate prin intermediul camerei video integrate MOTION EYE, care permite şi surprinderea de fotografii cu o simplă apăsare de buton. Modelele VAIO CS21S/T (cremă de caramel) şi (CS21S/V) integrează procesorul Intel® CoreTM 2 Duo T6400 de 2 GHz şi unitatea grafică NVIDIA® GeForce® 9300M, pentru o experienţă vizuală uimitoare.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Sony:
Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Cu afacerile sale din domeniul muzicii, al filmului, jocurilor şi cele din zona online, Sony se poziţionează ca una dintre cele mai importante mărci de bunuri de larg consum din lume. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,44 miliarde de euro (8.871 miliarde de yeni), pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008, bazate pe o rată medie de schimb de 160 yeni la 1 euro. Deţine aproximativ 180.500 angajaţi în toată lumea.

În Europa, Sony a înregistrat vânzări consolidate de 12,73 miliarde euro (2.328 miliarde yeni) pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2008. Sony Europa, cu sediul central la Sony Center am Potsdamer Platz din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări consolidate de 9,55 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.


www.sony.ro