Curs fundamente in managementul proiectelor (CAPM Exam Prep Course)

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: TSP(smartprojects.ro)

Curs fundamente in managementul proiectelor (CAPM Exam Prep Course)

TSP(smartprojects.ro) este o companie de training si consultanta, specializata in managementul proiectelor si proceselor. Serviciile noastre sunt personalizate conform necesitatilor fiecarui client in parte, cu solutii pentru fiecare, in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.

Noi, TSP(smartprojects.ro), suntem:

   De incredere: clientii nostri pot avea incredere deplina ca informatiile si sfaturile pe care le oferim ii vor ajuta sa-si atinga obiectivele. Cu alte cuvinte, intotdeauna ne respectam promisiunile.

   Inovatori: cautam permanent abordari noi, inovative atat pentru zona de training, cat si pentru zona de consultanta. Astfel, clientii nostri sunt la curent cu cele mai noi si mai relevante informatii.

   Dedicati: suntem mereu atenti la nevoile clientilor nostri si ne concentram pe identificarea celor mai bune solutii. Nu ne pierdem niciodata interesul si ducem fiecare proiect la bun sfarsit.

   Flexibili: pentru noi, procedurile sunt un mijloc, nu un scop - ceea ce conteaza cel mai mult este eficienta. De aceea, suntem mereu deschisi si ne adaptam rapid la nevoile si elementele specifice fiecarui client.

   Inspirationali: comunicarea poate stimula doar atunci cand are substanta. Avem expertiza de care clientii nostri au nevoie si stim cum sa o impartasim intr-un mod captivant, pentru a putea schimba perceptii si viziuni.

   Perfectionisti: ne concentram pe dezvoltarea propriilor noastre abilitati, pentru ca ne propunem sa fim cei mai buni pentru clientii nostri. Dorinta de perfectionare este una din trasaturile noastre de baza si investim permanent in perfectionarea specialistilor nostri.

Mai bine si mai mult este promisiunea TSP. Aceasta defineste standardele noastre si rezultatele pe care le puteti astepta de la noi. Noi – TSP(smartprojects.ro) – suntem expertii de care aveti nevoie.

Nu conteaza atat de mult metoda, rezultatul este mereu acelasi: o organizatie mai buna si mai profitabila.

De mai multe ori am auzit afirmandu-se ca profesia de manager de proiect este una accidentala. La baza acestor cuvinte sta faptul ca oricine se poate afla in fata unui proiect pe care trebuie sa il conduca, indiferent ca e un proiect personal sau pe linie profesionala. Totusi, ce este acela un proiect?

Academic vorbind, proiectul este un efort temporar, depus pentru a crea un rezultat unic (produs sau serviciu). Daca analizam aceasta definitie observam 2 caracteristici esentiale ale proiectelor: unicitatea si delimitarea in timp.

Astfel, nu toate actiunile pe care le intreprindem in activitatea noastra de zi cu zi sunt proiecte. Daca spunem ca lucram la un proiect trebuie sa avem clare finalitatea acelui proiect si timpul alocat pentru obtinerea rezultatului final. Cateva exemple de proiecte sunt: dezvoltarea unui nou sistem de management al clientilor unei companii, crearea unui nou tip de autovehicul, crearea unui sistem de cumparare online sau externalizarea serviciilor de mentenanta, etc. Exemplele dovedesc ca managementul de proiect nu tine cont de domeniul de activitate, acesta fiind utilizat in toate organizatiile (indiferent de marime).

Aplicabilitatea tehnicilor, metodelor si metodologiilor de gestionare a proiectelor depinde de la companie la companie. Iar succesul unui proiect depinde de cat de bine sunt intelese si cat de corect sunt aplicate aceste notiuni. Alegerea celui mai bun proiect, alegerea celei mai potrivite metode de comunicare sau a celei mai bune tehnici de definire a cerintelor, stabilirea bugetului sau analiza tuturor riscurilor din cadrul unui proiect sunt doar o parte dintre procesele de care se ocupa managementul de proiect.

Studiind managementul proiectelor vom reusi sa delimitam foarte clar ce inseamna activitate recurenta si ce reprezinta cu adevarat un proiect. Mai mult, participarea la cursurile de management de proiect ofera o intelegere detaliata cu privire la procesele de management de proiect, planificarea in detaliu a proiectelor si a fazelor acestora. Cu totii intampinam dificultati cand vine vorba de planificare, documentare, alegerea potrivita a membrilor echipei de proiect sau gestionarea schimbarii in proiecte. Indiferent de rolul pe care il avem in cadrul proiectului ne lovim de toate aceste aspecte.

Asadar, cursurile sunt utile pentru toti membrii unei organizatii, indiferent ca vorbim de managerii de proiect, membrii echipelor de proiect, managerii de proces, managerii departamentelor de PMO din organizatii, persoanele implicate in activitati de productie sau managerii de produs. Ajuta participantii sa deprinda tehnicile specifice managementului de proiect, detaliaza etapele unui proiect sau care sunt instrumentele utilizate in gestionarea proiectelor.

Pentru a deveni manager de proiect, trebuie sa muncesti mult. Sa fii parte din echipa de proiect, sa coordonezi parti de proiect si sa acumulezi atat de necesara experienta. Iar, la un moment dat, simti ca trebuie si vrei sa faci pasul. Vrei sa iei fraiele unui prim proiect si sa fii Manager de Proiect (chiar si unul junior).

In acest punct, cum demonstrezi celorlalti experienta acumulata? Nimeni nu are rabdare sa te verifice in extenso, sa testeze ce poti si ce stii!

Cea mai buna dovada ramane o certificare internationala.  Care e greu de obtinut..SAU POATE CA NU!

TSP(smartprojects.ro),   vine in intampinarea ta, persoana entuziasta, aflata la inceput de drum, sau dimpotriva, aflata la o schimbare de cariera sau pur si simplu cu dorinta de a obtine o dovada a experientei acumulate  ca membru in echipe de proiect.

Programul de training  - Fundamente in Management de Proiect - se preteaza perfect si pentru pregatirea pentru examinarea CAPM ( PMI ).

Certificarea CAPM (Certified Associate in Project Management) este perfecta pentru tine, daca:

      Ai facut pana acum parte din echipe de proiect in calitate de colaborator

      Iti doresti sa imbunatatesti abilitatile de a gestiona proiecte si astfel a castiga mai multa responsabilitate

      Vrei sa ai un avantaj profesional competitiv care sa te diferentieze de restul colegilor de breasla.

Trainer:

 Dr. Ing. CATALIN-Teodor DOGARU – MBA, PMP

   Studii universitare, postuniversitare si doctorale in domeniul IT&C (telecomunicatii) precum si numeroase articole si lucrari publicate in acest domeniu

   MBA in Process si Project Management obtinut la prestigioasa Universitate Economica din

Viena (Wirtschaftsuniversität Wien)

   Pregatire teoretica si experienta practica de peste 8 ani in managementul proiectelor si proceselor dovedite atat prin proiectele derulate cat si prin certificarile si diplomele obtinute (certificat profesional in Managementul Proiectelor si Proceselor, Six Sigma si certificare PMP)

   Speaker la numeroase conferinte (atat cu teme din domeniul IT&C cat si din domeniul managementului proiectelor/proceselor)

   Experienta (obtinuta atat pe plan intern cat si international) in instruirea adultilor in domenii variate precum: IT&C, managementul proiectelor si proceselor, dezvoltare interpersonala etc.

   Actualmente Vicepresedinte Educatie & Certificare PMI ROMANIA Chapter

 

Forme de activitate:

 

   Prezentari, discuţii, interpretari, exemple, studii de caz

   Training pe proiect: Aplicarea metodelor de managementul proiectelor pe proiecte reale ale participanţilor (activitate in grup)

 

Condiţii de desfasurare curs:

 

   Durata: 3 zile (24 de ore repartizate in 3 zile a cate 8 ore pe zi)

   Optional: adaugare sesiune de pregatire intensiva, cu durata de o zi, in sustinerii examenului CAPM

   Participanţi: 8-14 persoane

Cursul se finalizeaza cu certificat de participare emis de TSP, pe care cursantii il vor putea folosi in procesul de certificare CAPM (PMI). Cele 3 zile insumeaza 24 de ore de pregatire. Pentru procesul de certificare CAPM (PMI) este nevoie de un cumul de 23 de ore de pregatire in management de proiect.

Despre TOTAL SMART PROJECTS

TSP(smartprojects.ro) este o companie de training si consultanta, specializata in managementul proiectelor si proceselor. Serviciile noastre sunt personalizate conform necesitatilor fiecarui client în parte, cu solutii pentru fiecare, in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. Succesul si personalitatea noastra se bazeaza pe cateva ingrediente-cheie care ne ajuta sa excelam. Noi, TSP, suntem: de incredere, inovativi, dedicati, flexibili, inspirationali, perfectionisti.

Confirmare pana la data: 26 October 2012

Participare: Taxa de participare