1000 de persoane din Sibiu si Medias sunt mai bine informate despre domeniul social

Sibiu - 29 septembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

Timp de 2 zile, in Sibiu si Medias, a V-a editie a Targului Info Social a adus laolalta cetateni si reprezentanti din 18 organizatii si institutii publice pentru a se informa reciproc despre nevoile existente in domeniul social si serviciile oferite in comunitate

In pofida ploii, organizatiile si institutiile publice au venit din nou intr-o locatie publica cu oferta curenta de servicii sociale. Crucea Rosie Sibiu, Arapamesu, Autoritatea de Sanatate Publica – Biroul de Promovare a Sanatatii, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Sibiu si Medias, Compartimentul de Prevenire din cadrul Politiei Sibiu, Asociatia Femeilor Sibiu, Romanafectus, Caritas, Serviciul Public de Asistenta Sociala Sibiu, Serviciul Public de Asistenta Sociala Medias, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Sibiu, SOS Satul Copiilor Cisnadie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, As. Provita – Biroul de Consiliere pentru Cetateni, Sinergii Medias, Asociatia Ortodoxa pentru o Lume Noua, CSC Sfantul Andrei Medias s-au intalnit cu cetatenii, au recrutat voluntari si au intocmit o harta a riscurilor sociale din judetul Sibiu.

« Sibienii considera zona Mediasului ca avand problemele sociale cele mai mari. Din nou au existat foarte multe persoane care solicita ingrijire la domiciliu, o cerere care din pacate nu este satisfacuta nici de catre organizatii, nici de institutiile publice » a declarat Claudia Popa, directorul Crucii Rosii Sibiu.

Evenimentele au fost organizate de reteaua Info Social si Crucea Rosie Sibiu, impreuna cu Sinergii Medias. Partener: RDS-RCS, eXact Media. Parteneri media: Magic fm, radio Vocea Evangheliei, Pro fm, radio Ring Medias, Pro TV Sibiu, Tribuna, Ziarul de Sibiu.

Reteaua Info Social a fost creata de Crucea Rosie Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Directia de Sanatate Publica Sibiu si ARAPAMESU Sibiu in octombrie 2004 si numara in prezent 109 membri. Scopul ei este imbunatatirea comunicarii in domeniul social intre autoritatile publice locale, organizatiile societatii civile, institutiile publice si cetateni. Reteaua editeaza luna buletinul informativ Info Social.


Despre SN Crucea Rosie Romana, filiala Sibiu

Crucea Rosie Romana, infiintata in 1876, este organizatie neguvernamentala de interes national, avand ca misiune prevenirea si alinarea, in mod impartial a suferintei umane in orice imprejurare, fara nici o discriminare bazata pe cetatenie, nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: promovarea valorilor umanitare, pregatirea si interventia in cazul unui dezastru, promovarea sanatatii si asistenta persoanelor la nivel comunitar.


Claudia Popa, director, 0741-118975
crsb@easynet.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sn-crucea-rosie-romana-filiala-sibiu/1000-de-persoane-din-sibiu-si-medias-sunt-mai-bine-informate-despre-domeniul-social