2% pentru persoanele vulnerabile

Sibiu - 13 aprilie 2006

Comunicat tip General in ONG

Crucea Rosie Sibiu sustine campania ,,2%” prin care orice salariat are dreptul sa redirectioneze pana la 15 mai 2% din impozitul pe venit catre organizatia Crucea Rosie Sibiu. Prevederea 2% din Codul fiscal reglementeaza posibilitatea ca persoanele fizice sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o asociatie sau fundatie, sprijinind proiecte in folosul comunitatii.

Crucea Rosie Sibiu contribuie la dezvoltarea de programe esentiale pentru comunitate, in domeniile prevenirii si interventiei in caz de dezastru, sanatate, social si tineret. Numai anul trecut am avut peste 5000 de beneficiari, precum si peste 60 de voluntari implicati.

“Directionarea a 2% este o metoda de ajutor a comunitatii care nu necesita nici un fel de efort din partea persoanelor fizice si nici o pierdere, dimpotriva castigul pe termen lung in ceea ce priveste evolutia comunitatii din care face parte poate fi unul considerabil. Cei 2% nu trebuie priviti ca o donatie, ci mai degraba ca o investitie in dezvoltarea, siguranta si viitorul comunitatii”, declara Claudia Popa, director Crucea Rosie Sibiu.

Orice cetatean se poate implica activ in rezolvarea unor probleme sociale directionand 2% din impozitul pe venit al anului trecut catre Crucea Rosie. Directionarea inseamna completarea cererii 230 (salariati) sau 200 (venituri independente) cu “SN Crucea Rosie Romana, filiala Sibiu, cod fiscal: 4408836, BCR Sibiu, RO83RNCB4200000017790001”, atasarea copiei fisei fiscale aferente anului 2005 si depunerea acestora la administratia financiara pe raza caruia persoana isi are domiciliul pana la data de 15 mai.

Despre SN Crucea Rosie Romana, filiala Sibiu

Crucea Rosie Romana, infiintata in 1876, este organizatie neguvernamentala de interes national, avand ca misiune prevenirea si alinarea, in mod impartial a suferintei umane in orice imprejurare, fara nici o discriminare bazata pe cetatenie, nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: promovarea valorilor umanitare, pregatirea si interventia in cazul unui dezastru, promovarea sanatatii si asistenta persoanelor la nivel comunitar.
Claudia Popa
telefon: 0269-217646
mobil: 0741-118975
crsb@easynet.ro