Lideri pentru mâine, ediţia 2005

Sibiu - 23 august 2005

Comunicat tip General in ONG

Crucea Roşie Română, filiala Sibiu, a organizat, în perioada 14 august – 21 august 2005, la Răşinari, ediţia a IV-a a taberei internaţionale „Lideri pentru mâine”, destinată tinerilor voluntari din filiale de Cruce Roşie şi organizaţii de tineret din Europa.

Tabăra s-a desfăşurat pe Valea Ştezii şi a unit, într-un cadru neconvenţional, cu cazare la corturi şi mâncare preparată la bucătăria de campanie, chiar de către participanţii taberei, 58 de tineri din 11 filiale de Cruce Roşie (Arad, Bucureşti Sectorul 1, 3, 6, Dolj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Suceava, Sibiu, Vrancea) şi 2 organizaţii neguvernamentale de tineret (Clubul Studenţilor Economişti Sibiu şi Voltin Braila), cu vârste cuprinse între 13 şi 28 ani. Din păcate, ca urmare a vremii nefavorabile şi a timpului scurt, voluntarii din străinătate nu au putut participa.

Tabăra a avut ca scop dezvoltarea abilităţilor necesare liderilor de tineret în vederea implementării de programe de educaţie nonformală. În acest an am motivat totodată tinerii voluntari care s-au implicat în acţiuni de ajutorare a sinistraţilor inundaţiilor din Banat şi Moldova.

“Participanţii noştri au avut ocazia să îşi dezvolte noi abilităţi legate de managementul proiectelor pentru egali, managementul situaţiilor de criză şi motivarea voluntarilor prin activităţi nonformale şi dramatice. In ciuda vremii nefavorabile, ei au pregătit o activitate nonformală pe care au prezentat-o sibienilor care au trecut vineri, prin piaţa Unirii din Sibiu arătând astfel că sunt liderii de mâine pe care ne putem baza” a declarat Claudia Popa, directorul filialei Sibiu.

Pentru buna desfăşurare a întregii activităţi, am beneficiat de sprijinul generos al sponsorilor: Extrasib, Agromec Avrig, Euronet, Izabel Prod, Belascu, Sib Peco, Sibiana, Elmina, Cristiana, Bonex, Sibavis, Sitemani, Grewe şi de parteneriatul cu Comandamentul Judeţean de Jandarmi Sibiu, cărora le mulţumim.

Despre SN Crucea Rosie Romana, filiala Sibiu

Crucea Rosie Romana, infiintata in 1876, este organizatie neguvernamentala de interes national, avand ca misiune prevenirea si alinarea, in mod impartial a suferintei umane in orice imprejurare, fara nici o discriminare bazata pe cetatenie, nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: promovarea valorilor umanitare, pregatirea si interventia in cazul unui dezastru, promovarea sanatatii si asistenta persoanelor la nivel comunitar.
Claudia Popa
director