ASTRO 2007 - Conferinta Nationala de Astronomie pentru Tineret

Targoviste - 7 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sub deviza 'Investeste in educatie!', Societatea Astronomica Romana de Meteori (SARM) organizeaza ASTRO 2007 - Conferinta Nationala de Astronomie pentru Tineret (conferinta de proiecte astronomice), in perioada 29 noiembrie - 2 decembrie la Centrul de Agrement 'Vanatorul', Moroieni, judetul Dambovita.

ASTRO 2007 - Conferinta Nationala de Astronomie pentru Tineret

Evenimentul face parte din proiectul SARM 'Tineretul si educatia prin astronomie' lansat in anul 2000 si are ca principal scop dezvoltarea si diversificarea ofertei de educatie nonformala prin astronomie pentru tineret.
In cadrul Conferintei ASTRO 2007 vor fi analizate proiectele si programele derulate de SARM in anul 2007 si vor fi fundamentate proiectele si programele de astronomie aferente anului 2008 si perioadei 2008-2009, menite a contribui la dezvoltarea astronomiei romanesti si la promovarea educatiei prin astronomie in randul tinerilor si a publicului larg. Toate acestea in contextul pregatirilor care se fac pentru Anul International al Astronomiei 2009.
Proiectul este finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret prin Directia Judeteana pentru Tineret Dambovita, este sprijinit de Consiliul Judetean Dambovita si are ca partener Fundatia Judeteana pentru Tineret Dambovita.
Telescop-Expert si-a anuntat participarea cu un stand de instrumente astronomice.
Conferinta va avea loc la Centrul de vacanta Vanatorul, la poalele Muntilor Bucegi, la circa 50 km de Targoviste.
Informatii privind participarea la conferinta si formularul de inscriere se gasesc la adresa www.sarm.ro/astro2007

Despre Societatea Astronomica Romana de Meteori

Societatea Astronomică Română de Meteori este societatea naţională de astronomie din România şi ONG de tineret. Este reprezentantul International Meteor Organization (IMO) în România. Derulează proiecte şi programe de astronomie şi educaţie prin astronomie, promovează în străinătate tradiţiile româneşti şi creativitatea astroartistică în domeniul cosmosului. Organizează Şcoala astronomică de vară şi Tabăra naţională de astronomie pentru tineret Perseide, ASTROFOTO - Concursul naţional de astrofotografie, ASTRO - Conferinţa Naţională de Astronomie, Festivalul Naţional de Cosmopoezie şi reprezintă anual România la Conferinţa Mondială de Meteori.
http://www.sarm.ro
http://www.geocities.com/valisarm
http://www.cosmopoetry.ro
Valentin Grigore
0722829034
vali.grigore@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/societatea-astronomica-romana-de-meteori/astro-2007-conferinta-nationala-de-astronomie-pentru-tineret