Astăzi începe Săptămâna Internațională a Vaccinării 2014 (SIV 2014)

BUCURESTI - 24 aprilie 2014

Comunicat tip General in Sanatate

Societatea Națională de Medicina Familiei dă astăzi startul SIV 2014 , un eveniment desfășurat sub egida organizației Mondiale a Sănătății.

Astăzi începe Săptămâna Internațională a Vaccinării 2014 (SIV 2014)
 Un simplu vaccin poate ține departe numeroase boli ce ne amenință viața, fiind totodată și unul dintre cele mai ieftine şi de succes tratamente pentru sănătate. Pentru toți cei care nu sunt convinși de acest lucru, dar și pentru cei care cred în această soluție, dar vor să afle mai multe informații, Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) organizează o campanie specială de conștientizare a importanței vaccinării, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății.  

Sandra Alexiu, Vicepreședinte SNMF, coordonatorul campaniei

Un simplu vaccin poate ține departe numeroase boli ce ne amenință viața, fiind totodată și unul dintre cele mai ieftine şi de succes tratamente pentru sănătate. Pentru toți cei care nu sunt convinși de acest lucru, dar și pentru cei care cred în această soluție, dar vor să afle mai multe informații, Societatea Naţională de Medicina Familiei ( SNMF ), în parteneriat cu Oameni și Companii, organizează o campanie specială de conștientizare a importanței vaccinării.

“Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!” este mesajul campaniei “Săptămâna Internațională a Vaccinării”, ce va avea loc în perioada 24-30 aprilie 2014. Evenimentul este, de fapt, o inițiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care marchează, la fiecare sfârşit de aprilie, această campanie.

SNMF a preluat inițiativa OMS, pentru ca mesajul privind importanța vaccinării să ajungă și la cât mai mulți români, cărora medicii de familie implicați să le explice, cu argumente solide și exemple, de ce vaccinurile sunt adevărate scuturi de apărare.

În campania derulată în acest an, sunt implicați medici de familie, membri ai Grupului de Vaccinologie al SNMF, reprezentanţi ai Comitetului Național de Vaccinologie (CNV), autorităţi şi specialişti din domeniu. Cele șapte zile de campanie includ diverse activități de promovare a vaccinului, printre care se numără și o dezbatere publică, în Capitală, și patru conferințe de presă în țară (Cluj, Târgu Mureș, Arad și Iași).

La discuțiile din București (28 aprilie, ora 10.00, Hotel Novotel), au fost invitați numeroși specialiști și lideri de opinie, printre care se numără dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF, membru CNV și al Grupului de Vaccinologie al SNMF, dr. Laszlo Attila, membru -Comisia de Sănătate din Senat, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Ion Luchian, preşedinte -Comisia de Sănătate din Senat, Rodica Nassar, președinte -Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, dr. Victor Olsavszky, șeful Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din România, prof. dr. Doina Pleșca, membru CNV, conf. dr. Alexandru Rafila, vicepreşedinte  CNV, și prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedinte CNV. Dezbaterile vor fi urmate de o conferință de presă.

La Cluj (joi, 24 aprilie, ora 11.00, sediul Direcţiei de Sănătate Publică), printre cei care au confirmat participarea se numără: dr. Ligia Daniela Blaga, medic primar pediatru și neonatolog, șeful secției de Neonatologie, Clinica Ginecologie II Cluj, prof. dr. Ioan Stelian Bocșan, şeful catedrei de Epidemiologie şi Asistenţă Primară a Stării de Sănătate -UMF “Iuliu Haţieganu”, dr. Emiliana Costiug, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Ana Dascăl,  președinte al Asociației Medicilor de Familie -Cluj, dr. Dorina Duma, director -Direcţia de Sănătate Publică -Cluj,  dr. Ioan Mureşan, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Daniela Rajka, medic primar -medicină generală, medic școlar -Cluj .

La Târgu Mureş (vineri, 25 aprilie, ora 12.00, Hotel Privo), printre invitați se numără: prof. dr. Carmen Dorobăț, manager -Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedinte CNV, dr. Remus Șipos, vicepreședinte SNMF, președinte -Asociaţia Medicilor de Familie Mureş.

La conferinţa de presă din Arad (marți, 29 aprilie, ora 13.00, Restaurantul Milenium), au fost invitați: dr. Călin Ardelean, medic primar epidemiolog, dr. Adrian Darabanţiu, medic de familie , preşedinte -Societatea Medicilor de Familie -Arad, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Matusz, medic de familie -Timişoara, doctor în ştiinţe medicale, reprezentant EGPRN (European General Practice Research Network) România, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director adjunct -Direcţia de Sănătate Publică -Arad, dr. Laura Nicolescu, medic primar -sănătate publică, director -Direcţia de Sănătate Publică -Arad, dr. Dorica Sănduțu, medic de familie, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF.

Ultima conferinţă de presă din campanie va avea loc la Iaşi (miercuri, 30 aprilie, ora 11.00, în sediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”). Ca şi la precedentele evenimente, la conferinţa de presă de la Iaşi sunt invitaţi de seamă, pregătiți să ofere informaţii despre “Săptămâna Internațională a Vaccinării”: prof. dr. Doina Azoicăi, membru CNV, dr. Cristina Barbu, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Deleanu, președinte SNMF Iași, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF, prof. dr. Carmen Dorobăț, manager -Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi, prof. dr. Evelina Moraru, medic pediatru -Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” Iaşi, dr. Dana Ștefana Popescu, membru -Grupul de Vaccinologie al SNMF.

Alte activități incluse în campanie:

Seminarii medicale pentru medicii de familie (Ateliere practice pentru medici de familie, pe problematica vaccinării, Medical Forum, Sesiune de vaccinologie, în cadrul Conferinței de Medicina Familiei, din  Alba Iulia, Focus Grup -București, Curs de vaccinologie pentru medicii de familie din Arad)

Lansarea Portalului Grupului de Vaccinologie al SNMF, www.Vaccinologie.ro, dedicat medicilor de familie, pe tema vaccinării

Lansarea unei aplicații pentru telefoane inteligente pentru portalul Formaremedicala.ro al SNMF

Promovare media si online pe siturile partenere: (www.snmf.ro, www.medicalmanager.ro, www.aliantapentrusanatate.ro, www.administratie.ro, www.edumanager.ro, www.comunipedia.ro, www.machiavelli.ro,  www.unica.ro, www.avantaje.ro, www.agerpress.ro,  www.tarusmedia.ro)

 Distribuție materiale informative către pacienți (București, Iași, Cluj, Arad)

 Distribuție materiale informative către toți medicii de familie din România

 Lansarea paginii dedicate vaccinării în Portalul www.Edumedical.ro, dedicat comunicării cu pacienţii

Emisiuni TV dedicate: Antena 3 (miercuri 23 aprilie),  Realitatea TV (duminică, 27 aprilie).

Despre Societatea Nationala de Medicina Familiei

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din judeţele României şi a municipiului Bucureşti.

Oameni și Companii este cea mai mare organizație din România, specializată în comunicare directă, personalizată, business-to-business, business-to-professionals și business-to-communities.