1 Aprilie - Ziua Pasarilor

BUCURESTI - 31 martie 2009

Comunicat tip General in ONG

Ziua Păsărilor, sărbătorită în 1 Aprilie, este o tradiţie românească ce datează din perioada interbelică, fiind reînviată în 1993 la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române.
Anul acesta Ziua Păsărilor se desfăşoară sub sloganul „Lăsaţi tembelizorul! Ieşiţi în parc!”, care ne îndeamnă să profităm din plin de aceste zile frumoase, ieşind la o plimbare în parc.

În parcurile din oraşe membrii SOR vor fi prezenţi cu binocluri şi lunete pentru a oferi asistenţă celor care vor dori să afle mai multe despre păsările care se pot vedea în oraşul lor, vor fi amenajate standuri cu materiale informative despre păsări şi vor fi organizate concursuri, expoziţii de hrănitori şi căsuţe. În acelaşi timp, iubitorii naturii vor putea lua parte la acţiuni de montare de cuiburi artificiale pentru păsări în zonele verzi din localităţi.

Evenimentele organizate în ţară de sucursalele Societăţii Ornitologice Române sunt următoarele:
Anieş3 Aprilie - Concurs de ornitologie
5 Aprilie - Excursie de studiu
Botoşani1 Aprilie - Parcul Mihai Eminescu
Braşov 5 Aprilie - Aria Protejată Dumbrăviţa
Brăila 1 Aprilie - Palatul Copiilor şi Muzeul Brăilei
„Se întorc păsările migratoare”
Bucureşti 5 Aprilie - Parcul Tineretului
Concurs de desene pe asfalt
Montare de cuiburi artificiale
Prezentarea păsărilor din parc
Călăraşi1 Aprilie - Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi
„Păsările din Dumbrava Minunată” (fotoreportaje, elevii întreabă, specialiştii răspund, parada costumelor din materiale reciclabile)
Iaşi3, 4 Aprilie - Zona umedă Vlădeni
Rădăuţi1 Aprilie - Şcoala Generală Nr. 3
Expoziţie de filatelică
Concurs de desene
Prezentarea „Din viaţa păsărilor”
Satu Mare4 Aprilie - Grădina Romei
Concurs de desene pe asfalt
Curs de utilizare a binoclului
Montare de cuiburi artificiale
Prezentarea berzei
Vă aşteptăm alături de noi!

Despre Societatea Ornitologica Romana

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor (1500), voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte. Are raspandire nationala in Romania prin sucursale si grupuri scolare. Din 1997 este partener al BirdLife International – o retea mondiala ce cuprinde 105 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii.

Activitatea SOR se desfasoara in cele trei birouri din Cluj- Napoca, Bucuresti si Tulcea, cu sprijinul sucursalelor (14) si a grupurilor scolare. Avand acoperire nationala, SOR este solicitata pentru a oferi consultanta la nivel local, regional si national in domeniul protectiei pasarilor. Desfasoara o semnificativa activitate de lobby pe langa guvern si reprezentantii sai din teritoriu pentru respectarea si aplicarea legislatiei nationale de mediu si alinierea cu cea a Uniunii Europene.
Societatea Ornitologică Română
Bd. M. Kogălniceanu, nr. 49, sc. A, ap. 8, Sector 5, Bucureşti Tel: 031 4255657 Fax 031 4255656

alida.barbu@sor.ro