1 Octombrie - Ziua Internationala a Vegetarianismului

Locul desfasurarii: Palatul Sutu, B-dul I.C.Bratianu Nr.2

Organizator: Societatea Vegetarienilor din Romania

1 Octombrie - Ziua Internationala a Vegetarianismului

Societatea Vegetarienilor din Romania organizeaza duminica, 1 Octombrie, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internationale a Vegetarianismului pentru a aduce in atentia opiniei publice beneficiile unei diete vegetariene pentru mediul inconjurator, sanatatea noastra si a animalelor. Principalele evenimente vor fi in Bucuresti, insa actiuni de mai mica amploare prin care se vor imparti materiale informative vor fi si in alte orase.

Principalul eveniment va avea loc la ora 17.00 la Palatul Sutu, B-dul I.C.Bratianu Nr.2. Andreea Sleahtenea de la Alianta pentru Protectia Animalelor din Romania va sustine o prezentare pe tema "Animalele de ferma si vegetarianismul", dupa care vor urma proiectii de filme documentare despre animalele din ferme. Doamna Elena Pridie, autoare de carti despre vegetarianism, va prezenta pasii in adoptarea stilului de viata vegetarian si sfaturi practice despre bucataria vegetariana sanatoasa. Evenimentul se va incheia cu discutii libere.

De asemenea, intre orele 12.00-19.00, in Piata Universitatii, va fi amplasat un punct informativ unde SVR si asociatia Aqvarius vor distribui materiale si vor discuta despre vegetarianism cu cei interesati.

Societatea Vegetarienilor din Romania (SVR) este o organizatie non-profit dedicata educarii publicului despre vegetarianism ca stil de viata care pretuieste sanatatea noastra, animalele si mediul inconjurator. De asemenea, dorim sa venim in ajutorul vegetarienilor cu multe resurse folositoare (brosuri, articole, retete, stiri, alte resurse pentru promovarea vegetarianismului in limba romana). Un alt aspect foarte important pentru noi este construirea unei comunitati vegetariene puternice, iar primul pas a fost dezvoltarea website-ului SVR, ca resursa pentru toti vegetarienii si cei curiosi despre vegetarianism.

Mai multe informatii: http://www.svr.ro

Email: info@svr.ro
Marius Vasilescu, Vicepresedinte SVR: Telefon: 0729-035.094; 0749.273.371

Despre SOCIETATEA VEGETARIENILOR DIN ROMANIA

Din 1985, pe 20 martie, prima zi a primaverii, mii de oameni de pe intregul glob organizeaza evenimente informative si educationale pentru \'Ziua Fara Carne\'. Evenimentele includ festivale, expozitii, teatru pe strada, conferinte, mese publice sau mostre de mancare vegetariana, demonstratii la care participantii invata sa gateasca, impartirea de fluturasi, organizarea de standuri cu brosuri si/sau fluturasi pentru trecatorii interesati.

In fiecare an, in aceasta zi mii de suporteri educa comunitatile si cer prietenilor, familiilor si publicului larg sa promita ca vor \'renunta\' la obiceiul carnii (cel putin pentru o zi), explorand o dieta nutritiva si nonviolenta bazata pe plante.
Mai multe despre evenimentele MeatOut puteti afla aici: http://www.MeatOut.org

Societatea Vegetarienilor din Romania (SVR) este un ONG care urmareste in principal promovarea vegetarianismului ca stil de viata care pretuieste sanatatea noastra, sanatatea animalelor si mediul inconjurator. De asemenea, dorim sa venim in ajutorul vegetarienilor cu multe resurse folositoare (brosuri, articole, retete, stiri, resurse pentru promovarea vegetarianismului în limba romana). Un alt aspect foarte important pentru noi este construirea unei comunitati vegetariene puternice in Romania.

Pentru mai multe informatii: http://www.svr.ro
Resurse de descarcat: http://www.svr.ro/cum_sa/resurse.php

Participare: Intrare libera