SoftNet si Gemplus - parteneriat strategic destinat pietei romanesti

BUCURESTI - 7 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

SoftNet Group anunta lansarea pe piata a parteneriatului strategic cu Gemplus, firma ce dezvolta solutii de securitate bazate pe tehnologia smart cardurilor. In urma acestui parteneriat, SoftNet devine primul value added reseller pentru Romania al solutiilor Gemplus din gama ID & Security.

Gemplus, principalul producator international de solutii de securitate bazate pe smart carduri, si SoftNet Group, unul din actorii cu traditie pe piata IT&C romaneasca, au hotarat semnarea unui parteneriat ce va permite intrarea pe piata din Romania a celor mai recente solutii de securizare produse de Gemplus.

“Sunt convins ca parteneriatul dintre SoftNet si Gemplus va oferi clientilor nostrii solutii mai bune si mai demne de incredere care vor ajuta la cresterea cifrei de afaceri a clientilor nostrii”, declara Dl. Vasile Baltac, President & CEO, SoftNet Group.

In urma acestui parteneriat, Gemplus va oferi pietei romanesti intreaga gama de produse de securitate incluzand: smart carduri, readere, solutii de autentificare sau de management al cardurilor etc.

“Faptul ca SoftNet a fost aleasa de Gemplus pentru a deveni value added reseller, vine ca o dovada ca ne aflam pe drumul cel bun in eforturile nostre de a oferi partenerilor SoftNet servicii de securitate complexe”, a adaugat dl. Vasile Baltac .

Despre SoftNet

Despre Gemplus:

Gemplus International SA este lider de piata in domeniul securitatii de carduri atat din punct de vedere al cifrei de afaceri cat si al numarului de produse vandute – peste 5,5 miliarde bucati (sursa: Gartner-Dataquest 2005, Frost & Sullivan, Data monitor).

Gemplus distribuie o gama larga de solutii personalizate portabile in domenii precum cel al solutiilor de identitate, al comunicatiilor mobile, telefoniei publice, al sectorului bancar, trasporturilor si sanatatii, WLAN, Pay-TV sau e-government.

Veniturile Gemplus pentru 2005: 939 milioane EUR.

Despre SoftNet

SoftNet Group este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de tehnologia informaţiei si comunicatii din România. SoftNet a fost înfiinţată la jumătatea anului 1996 si include 5 companii care acopera o larga paleta de solutii hardware si software, precum: content management, aplicatii bancare, document management, aplicatii software financiare, traininguri tehnice, solutii ISP/ASP etc.

Cifra de afaceri a SoftNet Group pentru anul 2005: 4, 4 milioane USD.
Alexandru C. Oancea

Expert Marketing - SoftNet Grup
Calea Floreasca 167, sect. 1,
Bucuresti