ASCENTA va realiza la Agricola Bacău un proiect IT de gestiune a producţiei şi trasabilitate

BUCURESTI - 10 septembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

ASCENTA, divizia de consultanţă IT a Grupului Softwin anunţă semnarea unui contract cu Agricola Bacău, ce presupune implementarea unui sistem informatic integrat de gestiune a producţiei. Proiectul se bazează pe soluţiile norvegiene Scase, Ascenta încheind un parteneriat cu producătorul scandinav la începutul lunii iulie a.c.

Facilităţile oferite de noul sistem informatic vor permite producătorului de carne planificarea mai eficientă a resurselor, eficientizarea distribuţiei, precum şi colectarea, procesarea şi arhivarea datelor din mai multe terminale. Un alt beneficiu al proiectului se referă la asigurarea trasabilităţii produselor: jurnalizarea, monitorizarea, cântărirea, scanarea şi etichetarea diferitelor produse şi procese, conform cerinţelor UE.

“Decizia implementării acestui sistem a fost una firească, prin prisma nevoii de creştere a nivelului de planificare şi control al producţiei. Rezultate vor fi vizibile prin minimizarea pierderilor, dar, totodată, soluţiile Scase ne vor asigura şi un sistem complet de trasabilitate, inclusiv sisteme de etichetare internă şi externă cu coduri de bare” a declarat Dl. Grigore Horoi, Vice-Preşedinte Agricola Bacău.

Investiţia în implementarea unei astfel de soluţii se poate recupera într-o perioadă între 6 luni şi 1 an. Analiza ia în calcul o creştere medie a productivităţii de 2,5%, ceea ce înseamnă o valoare între 3.000 şi 5.000 euro/zi, corespunzătoare unei producţii de circa 100t/zi.

Proiectul informatic presupune atât componente software, cât şi hardware. În cazul Agricola Bacău, acestea vor fi integrate cu sistemul SAP deja existent. ASCENTA va oferi servicii de analiză, consultanţă, implementare, integrare, localizare, training, urmate de mentenanţă şi auditare periodică. Contractul presupune şi asigurarea Managementului Incidentelor. Pe toată durata proiectului, compania va furniza servicii de Help Desk, în vederea soluţionării posibilelor incidente.
Proiectul ASCENTA la Agricola Bacău se va finaliza în martie 2009 şi va implica o echipă de 5 specialişti.

“Scase Food Merit este conceput pe procesele specifice industriei cărnii iar acest avantaj este dublat de faptul că se poate implementa treptat, în funcţie de nivelul de dezvoltare la care se află producătorul. Expertiza partenerului nostru înseamnă peste 30 de ani de experienţă şi clienţi în întreaga lume” a declarat Horaţiu Berdilă, Director General ASCENTA.

În contextul aderării la Uniunea Europeană, implicit al impunerii anumitor standarde comune ţărilor membre, dar şi datorită creşterii competivităţii, specialiştii apreciază că, pentru a-şi dezvolta afacerea, toţi producătorii şi procesatorii români de carne vor avea nevoie, în maxim 2 ani, de sisteme inteligente de gestiune. Acestea le vor permite obţinerea unui nivel mai ridicat de eficienţă, precum şi îndeplinirea cerinţelor de trasabilitate impuse de UE în industria alimentară.

Despre SOFTWIN

Despre ASCENTA
ASCENTA este brandul sub care activează, din noiembrie 2006, divizia de consultanţă IT şi soluţii software specifice din cadrul grupului Softwin.
Misiunea ASCENTA este de a oferi consultanţă IT pe procese de business şi soluţii integrate companiilor şi instituţiilor din domeniile: administratie publică, asigurări, financiar-bancară, logistică-distribuţie, manufacturing, retail, telco şi utilităţi.
ASCENTA este o divizie cu peste 100 de specialişti de top: consultanţi, dezvoltatori, project manageri. ASCENTA continuă experienţa de peste 16 ani a Softwin în domeniu şi isi propune să devină o forţă pe piaţa regională a soluţiilor complexe de business bazate pe IT.
Cosmin Mares
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/ascenta-va-realiza-la-agricola-bacau-un-proiect-it-de-gestiune-a-productiei-si-trasabilitate