INTUITEXT: Peste jumatate dintre elevi aprofundeaza singuri materia scolara

BUCURESTI - 14 septembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Un studiu efectuat de INTUITEXT relevă faptul că părinţii nu mai au timp să se ocupe de temele copiilor, iar 60% dintre aceştia nu fac meditaţii, pregătirea individuală fiind singura lor modalitate de a aprofunda materia şcolară

Majoritatea părinţilor nu mai au timp pentru a se ocupa de temele şcolarilor, relevă un studiu realizat de INTUITEXT, divizia de software educaţional a Grupului Softwin. Sondajul, la care au participat peste 600 de elevi din ciclul gimnazial, s-a desfăşurat în prima săptămână a lunii septembrie pe site-ul www.intuitext.ro

Circa 50% dintre copii spun că părinţii lor petrec mai puţin de 15 minute pe zi pentru a-i ajuta cu temele de la şcoală. Alţi 20% dintre elevi au declarat că părinţii lor petrec maximum 30 de minute pe zi alături de ei, pentru verificarea lecţiilor şi aprofundarea cunoştinţelor acumulate la şcoală.
Doar 5,5% dintre copii au declarat că părinţii petrec mai mult de 2 ore pe zi alături de ei pentru a-i ajuta la învăţătură.

De asemenea, studiul INTUITEXT relevă faptul că peste 60% dintre copiii din clasele V-VIII nu fac meditaţii, iar restul fac regulat pregătire specială numai la anumite materii.

Dintre aceştia, circa 85% fac meditaţii la limbi străine, în special la limba engleză (68%). Pregătire se face masiv şi la matematică, circa 78% dintre elevii care merg la meditatii, iar în rest, pregătirea suplimentară este destul de sumară. La limba română fac pregătire 5,8% dintre ei, iar la geografie doar 7,2%. La limba franceza fac pregătire 11,8% dintre copii, iar la informatică circa 4,3%. La restul materiilor, procentul de meditaţii este între 1 şi 2%.

Concluziile analizei INTUITEXT demonstrează că cei mai mulţi dintre elevi aprofundează singuri materia şcolară. O situaţie similară se regăseşte de ani buni în ţările dezvoltate ale Europei. În acest context, se apreciază că cererea pentru lecţiile pe calculator ce presupun învăţarea individuală va cunoaşte şi în România o explozie.

“Aceste lecţii pot suplini cu succes lipsa de timp a părinţilor pentru educaţia şcolarilor. Copiii redescoperă plăcerea învăţatului într-un mod extrem de atractiv pentru ei, în faţa calculatorului, chiar fără sprijinul părinţilor” a declarat Sorin Guleac, director comercial INTUITEXT Educaţional.

Realizate de profesori, pedagogi şi psihologi specializaţi în educarea elevilor, lecţiile îi ghidează pas cu pas pe copii în parcurgerea lor, întocmai ca un dascăl virtual. Pe piaţa românescă există materiale educaţionale dezvoltate conform ultimelor standarde mondiale în educaţia virtuală şi care respectă programa şcolară autohtonă. Elevii români au acces la lecţiile interactive INTUITEXT de Matematică, Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie.

Despre SOFTWIN

Despre INTUITEXT, Grupul Softwin
INTUITEXT, divizia de soluţii de eLearning a grupului Softwin, este liderul pieţei româneşti de software educaţional şi unul dintre cei mai inovatori jucători de pe piaţa mondială. Este singura companie din afara Marii Britanii acceptată la proiectul gigant BBC de creare de software educaţional inovativ, care să ridice nivelul competitivităţii învăţământului din această ţară. INTUITEXT oferă pentru piaţa românească 16 titluri diferite ce acoperă 5 materii (Fizică, Matematică, Chimie, Biologie, Geografie). Lor li se adauga un produs unic la nivel mondial: întreaga colecţia de 110 ani a Gazetei Matematice, în format electronic.
Cosmin Mares
PR Manager
tel. 0721.208.421
cmares@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/intuitext-peste-jumatate-dintre-elevi-aprofundeaza-singuri-materia-scolara